duminică, 1 februarie 2015

Aprecieri și recunoștințe!


Dacă azi m-ar întreba cineva în ce calitate vorbesc eu celor din jur, aș răspunde, simplu, că vorbesc în calitatea unui fost copil al pădurii, al izvoarelor ce culegeau, în oglinda lor, stelele cerului înoptat și aurul soarelui, în zilele fierbinţi de vară, al Crişurilor și al câmpiei noastre dacice, cu grâne, cu flori, cu albine și mioare!
Aș răspunde simplu, cu deplină încredere în adevărul despre scriitori și poeţi, fiind aceştia adevărații preoţi și apostolic, chemați, de Dumnezeu, spre a le inspira conștiinţele. Aceștia au harul a conversa cu divinitatea adevărului, atunci când gândesc și scriu versuri - scoase din duh curat, pentru cei din jur! Aceștia privesc în adâncimea fântânilor
lor interioare, privesc în empireul universal, recunoscând mărețiile creatoare ale Duhului creator de viață și de moarte! Fără Dumnezeu, nimeni nu poate fi artist, fiindcă ACESTA-DUMNEZEU este Marele, Supremul Artist! - Profesorul Nemărginirilor, Dăruitorul Sacralităţii acelor diploma, pe care nimeni altcineva nu le poate oferi!
Acea lebădă mută, născută-cunoscută nouă, românilor, cu numele de Lucian
Blaga, știa și punea pe vers despre ”acea veșnicie care la sat s-a născut!” Şi, desigur că, prin fiinţa satului, va și dăinui! Oare să fie azi, aceasta, o dovadă, prin exemplul Revistei ”Suflet Nou!”- din Comloșul Mare, unde o mână de scriitori și poeți aduc această localitate bănățeană la un nivel internațional, de mare recunoaștere? Un sat românesc, căutat de cei mai buni artiști, dovedește cu prisosinţă că este o veșnicie a satului românesc!
Cu prilejul celebrării a 80 de ani de la apariția revistei ”Suflet Nou”, la Comloşu Mare, dl. Ioan Olărescu, președintele Asociației Culturale ”Suflet Nou”, din localitate, aduce o recunoaștere binemeritată, atât pentru localnicii comunei cât si pentru numărul incredibil, și de mare valoare, al celor ce scriu și trimit operele lor, spre a fi publicate, aici, prin acordarea onorabilei ”DIPLOMĂ ANIVERSARĂ”, celor ce susţin apariţia revistei comloșene!
Din cele patru puncte cardinale ale Pământului, Românii/Valahii trimit, pe Limba lor cea izvoditoare de frumos și civilizație, scrierile lor cele mai demne, întru folosința vieții omenești! Și asta la Comloșu Mare! Cinste și veșnicie satului românesc!
Multumesc Redacţiei Revistei ”Suflet Nou”, Colectivuluide Redacţie, sătenilor din Comloşu Mare, Bisericii și Scolii din localitate, pentru această ”Diplomă Aniversară”, pe care am primit-o, și eu, aici, în Australia!

Ioan Miclău Gepianul






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu