vineri, 20 februarie 2015

Press release


Romanian Literary Event at The State Library of NSW, 27 martie ac 6-8 pm
“LETTERS OF POETRY” – dubla lansare de carte cu:
Mihaela Cristescu  - “Generative Fortresses”, Editura Sf. Ierarh Nicolae, 2014 si
Loredana Tudor-Tomescu  - “Trenul de dantela”, Editura ZIP, Bucuresti, 2014

Martie este luna in care poezia romaneasca se intoarce la The State Library of New South Wales, in Sidney.  Pe 27 martie o dubla lansare de carte le va readuce in atentia iubitorilor de poezie pe Mihaela Cristescu si Loredana Tudor-Tomescu intr-un eveniment care, iata, tinde sa capete repetitivitate, dupa take off-ul din martie  anul trecut, la aceeasi State Library of NSW, cu cele doua lansandu-si atunci volumele “ Viata ca ritm” (Mihaela Cristescu) si “ Versuri albe pentru zile negre” (Loredana Tudor-Tomescu).
 “Generative Fortresses”- noul  volum de versuri al Mihaelei Cristescu – al patrulea in linie sub semnatura  acestei  poete, cu ilustratia-pictura semnata de  artistul canadian de origine romana Luminita Serbanescu-  se va deschide  in fata publicului printr-un recital sustinut de  Maddy Slabacu (Artistic Director, Horizon Theatre Co.Ltd, Sydney) si  Catalin Anastase (actor, artist fotograf).
 Recitalul poetic al celor doi impatimiti ai scenei va contine si poeme semnate de Loredana Tudor-Tomescu, din volumul “Trenul de dantela” (ilustratia realizata de acelasi Stefan Georgescu, cu care  L.T.T. colaboreaza deja de cativa ani), volum care a avut lansarea oficiala in mai 2014, la Palatul Sutu din Bucuresti. Trenul Loredanei a avut parte de o prezentare fastuoasa la Bucuresti, facuta in fata unui public numeros de catre  Anamaria Beligan, scriitoare consacrata si cineasta, stabilita in Melbourne cu mai bine de  trei decade in urma.
De data aceasta prezentarea celor doua autoare va fi facuta de catre Sue Crawford, editor  la Zine West ( Chief Editor, Zine West - Western Sydney Writers) care e, de altfel, foarte familiarizata cu  scriitura Mihaelei, amandoua facand parte din acelasi cenaclul literar (New Writers Group, Sydney).
Lansarea celor doua volume si recitalul poetic vor fi urmate de un mic protocol (refreshment si entertainment), in paralel cu o sesiune de autografe pentru cei care doresc sa achizitioneze aceste doua noi titluri, plus alte carti aparute sub semnatura sus amintitelor autoare.
The State Library of NSW  si cei prezenti pe afisul evenimentlui  va asteapta   pe 27 martie ac, cu  incepere de la orele 18, la sala Dixon room, in istorica aripa Mitchell Wing a State Library of NSW sa ascultati “Letters of Poetry”,  cu Mihaela Cristescu si Loredana Tudor,  Maddy Slabacu si Catalin Anastase.
***Evenimentul este organizat cu sprijinul The State Library of NSW, prin persoana dnei Oriana Acevedo (Multicultural Consultant, Public Library Services at State Library of New South Wells)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu