duminică, 13 septembrie 2015

Statul român – stat mafiot! (III)

 Sergiu Găbureac

Am afirmat că parlamentarii, foști și prezenți, sunt vinovați in corpore de stoparea evoluției României în mai toate domeniile, iar pe parlamentari i-am ales noi. Deci, noi, poporul, suntem vinovați de situația actuală. Ceea ce nu poate fi contestat.




Numai că boborul nu conștientizează cum s-a ajuns aici, deși este simplu. Extrem de simplu! Deoarece adevărurile dureroase i-au fost ascunse de media românească. Nu făceau rating! Educația în familie - zero. Școala a produs alte rebuturi umane! Mass media le-a perfecționat turnând în conșțiințe apatia pentru treburile comunității, creând convingerea că de asta trebuie să se ocupe doar aleșii. Am văzut cu ce s-au ocupat, de fapt, aleșii!
Mass media, în special, așa-zis televiziunile știriste / tabloide, pentru a abate atenția de la marile probleme ale națiunii, au promovat, non stop, decenii întregi, violența, prostul gust, țățismul, insubordonarea față de legile și bunele moravuri ale societății, au popularizat metodele de obținerea banilor prin orice mijloace (păcăleală, crimă, șpagă, furt ...). Au mediatizat, cu predilecție, activitățile excentrice, care strică armonia unei comunități locale.  S-a căutat, cu insistență, noutatea obscenă, trivială, plin de aluzii indecente. S-a ajuns la grosolănia de masă și la apariția turmelor de analfabeți politic (60%) și asistați social (30%). „- Să ni se dea!”, o filosofie de viață specifică societăților decăzute moral și psihic, clamată pe toate canalele.
Evenimentele pozitive, existente, totuși, prin România sunt expediate în câteva minute, dar cele mai multe sunt trecute sub tăcere. Ce olimpici, ce campioni, ce producție record la grâu, ce fabrică de ultimă generație, ce oameni inventivi cu inițiativă personală? Nici gând să fie promovate și cunoscute asemenea știri. Boborului i se sugerează, în direct și la toate orele, că nu mai e popor, ci o turmă de proști! Zi de zi, ceas de ceas! Înainte râdeam, colectiv, sâmbăta și duminica. Acum „ne râdem” seară de seară! „- Bă, cât de proști, suntem!” Zap Dărmata sau Las Fierbinți, distracție maximă! Chiar nimeni nu vede acest tip de educație?
Cei câțiva pași economici firavi nu au dus la alinierea visată la standardele de viață ale Uniunii Europene. Nu mă gândesc la SUA! „Dacă Terra vrea să trăiască la nivelul SUA ar trebui să abă 1,5 miliarde oameni. Dacă se vrea la nivelul Indiei, planeta poate suporta 15 miliarde de indivizi.”, am auzit recent la o masă rotundă din gura unui armean. Deștept.
Instituțiile civilizatoare trăiesc din criză în criză. Din umilință în umilință. Analfabeții, ce au ocupat scaunele Puterii, mimează interesul pentru educația și sănătatea poporului doar în campaniile electorale. Apoi, Dumnezeu cu mila!
Ministerul Culturii e o parodie, hrănindu-și doar clientelea politică. Muzicianul André Rieu a reușit în 10 minute ceea ce n-au reușit cei de la Institutul Cultural Român într-un cincinal, cheltuind aiurea bani publici, prin filiale de a căror activitate nu a auzit nimeni, pe tot felul de șușanele prin care, cică, promovează valorile României. Mulțumim, André Rieu!
Cadrele didactice, obsedate, justificat, de salarii și condiții de lucru, nu sesizează pericolul imens al deprofesionalizării lor. Ajunse la diverse examene, rezultatele sunt catastrofale. Ce pretenții să mai avem de la absolvenții lor. De gimnaziu, liceu sau facultate? Se dau zeci de mii de masterate / doctorate. Se plagiază lucrări științifice, se cumpără titluri. Cui prodest?
Asemănător se petrec lucrurile și în sistemul de sănătate, situația agravându-se prin plecarea, zi de zi, a doctorilor / medicilor pregătiți de Stat (!) peste hotare. Am devenit mari exportatori de cadre medicale! Nu mai avem asistente și surori medicale. Un cearșaf curat într-un spital costă zece lei. Șpagă! Medicii sunt jigniți că iau șpagă!?! Însuși, Colegiul Medicilor vorbește, atenție, de tradiție, de „dreptul de a primi” șpagă! Suntem unici în Europa! Știam că cei care sunt medici s-au făcut din dragoste pentru bieții oameni și nu pentru amărâta aia de șpagă. De câteva sute de lei! Cum puteți crede că medicii primesc șpagă, sunt doar intelectuali, oameni educați, ce naiba ! Ei refuză orice mită! Ne mai mirăm că avem cea mai bolnavă populație cu capul din Europa? O bombă cu ceas ce înghite tot mai multe fonduri!
Legea salarizării, fluturată de ani și ani de zile, zi de zi, plină de promisiuni e pe cale să facă noi nedreptăți. Ești salariat la Stat, înseamnă că Statul are nevoie de tine. Are nevoie de tine, Statul trebuie să te plătească la fel ca pe toți ceilalți de care are nevoie. Diferențele salariale trebuie să fie minime, în funcție de studii, competențe ș.a., dar baza / plecarea trebuie să fie egală. Atât la cei cu studii superioare, cât și la cei cu studii medii sau gimnaziale.
Ia să nu-și facă meseria gunoierii orașului? Nu devin, brusc, mai importanți decât orice altă categorie socială? Medic, profesor, primar ...




S-a ajuns ca premierul României să fie plătit cu procentul cel mai mare din Europa, cu 8,5 salarii medii, fiind înaintea Bulgariei, unde premierul are obraz și ia doar 6,5 salarii medii! Numai vorbesc de marile țări UE unde salariul nu este mai mare de 5-6 ori față de salariul lor mediu pe economie. În România, armata și poliția, sunt mai bine plătite ca factorii civilizatori! Păi cine face ca societatea să evolueze? Forțele coercitive sau cele civilizatoare? Să fim stat polițienesc?!? După cum a fost bătut, ani în șir, stegarul Cezar și alți protestatari, așa apare!
Forurile academice stau, de decenii, cu mici excepții, cu capul în nisip. Cvasitotalitatea intelectualilor veritabili, din afara Academiei, exersează aceeași poziție. Se ascund sub masca apoliticului. Ce fel de intelectual ești atunci, dacă țara ta, care se zbate în sărăcie și nedreptate, nu te interesează? Exact ca în timpul lui Ceaușescu. Puține voci, din spectrul profesioniștilor, atrag atenția asupra dezastrului pe care îl trăim de 25 de ani. Cei din lumea creației, unii chiar intelectuali, nu-și mai citesc nici propriile elucubrații publicate prin reviste de profil. De frică să nu facă infarct recitindu-și inepțiile scrise. Culmea, cei care făceau apel la lichele au reușit să ajungă, în timp record, lichelele perfecte ale națiunii. De unde atitudine? Doar, dileme, dileme, dileme în neologisme aiuritoare! Cu câteva mici excepții, un limbaj găunos domină lumea elitelor! Teoretizări și concepte ce din coadă doar să sune!
Poliția, factor civilizator de forță, a dispărut din multe localități. Cei mai mulți polițiști fac parte din structurilor mafiote. Locale, naționale sau transnaționale! Funcție de numărul de stele. Contrabanda e la ea acasă! Nu se mai fură noapte, ci ziua. La vedere. Cu trenul, cu avionul, cu tirul ... și șpaga aferentă! Când e ordin de sus, se mai „capturează”, cu surle și trâmbițe, câte un transport de droguri, țigări, pătrunjel ...
Siguranța națională românească a ajuns să consume 6,3% din bugetul țării, în timp ce media UE este de 3,7%!... Pe ce s-or fi ducând banii?
Lideri sindicali, nu poate fi vorba de organizații sindicale, doar grupări mafiote, după ce s-au înfruptat copios din stârvul comunismului, luând cu japca valori imobiliare și afaceri de miliarde de lei, pe care le folosesc în interes personal, se prostituează, pe rând, cu tot felul de partide, participând la vânzări și trădări ale propriilor membri, deveniți simple oi și sperietori. Pe timp de grevă! O oră-două, o zi-două! Apoi, liniște!
Opinia publică? Societatea civilă e o fantomă de ordinul zecilor, sutelor, cel mult câteva mii de indivizi. În funcție de mărimea și importanța localității. Mai nou, cică se mobilizează pe facebook sau alte rețele de socializare! Aiureli! Petiții online, proteste virtuale, diaspora e cu noi! Sau noi cu diaspora! Virtualii, care nu știu să scrie românește, își dau cu părerea / se bagă în vorbă neavând nici cea mai mică pregătire sau informație într-un domeniu sau altul, spre a oferi o soluție plauzibilă. Doar critică și cârcoteală.
„- Să ni se dea!” Sub masca anonimatului, imbecilii FB (Umberto Eco) sunt tigri fioroși! De la lelea Safta la vlădică, fiecare cu opinii personale greu, aproape imposibil, de adus la un numitor comun. Nimeni nu ascultă pe nimeni, fiecare vrea să fie ascultat de toți. Ori ei, ori noi! Am tot auzit asta prin istoria exaltată a neamului!
Studenții, fermentul evolutiv al oricărei națiuni, se isterizează, când și când, pe probleme cool, care nu au vreo legătură cu marile probleme ale societății românești. Vai, iia românească, vai, gazele de șist, vai, Nicu Salam, vai, poluarea mediului, vai fetița bolnavă ...
Asistăm la abdicarea de la valorile tradiționale și închinare totală la trend-urile străine. O păsăreală lingvistică la poale de Carpați a înlocuit frumoasa limbă românească uitând existența literelor ă, â, î, ț, ș! Ne cretinizăm pe zi ce trece!?!
Turma este compusă din ceea ce tinde a fi „clasa inutilă” a societății. Interesant conceptul și foarte bine argumentat. Tot de la armean am aflat. Marea majoritatea trăiește din ajutorul social și diverse expediente. Ușor de cumpărat, ușor de manipulat ! De la absolventul a două-trei facultăți, cu n-șpe doctorate, la țiganul analfabet, cerșetor-agresiv, care dă fiori prin lumea civilizată a spațiului Schengen.
Promovarea violenței duce la mai multă violență! Verificat și răsverificat. Sistemul nostru mafiot este interesat să întrețină o atmosferă de permanent scandal. Și-a pus la punct o mașinărie complexă de produs imagini și zgomote, cu mercenari cu tot, și dăi! Mai schimbă, când și când, mercenarii! Pe principiul rotației! De la un post tv / radio la altul.




Asta face Sistemul Cripto-Mafiot din România. Întreține premeditat scandalul cu subiecte derizorii. Pentru handicapați. Asupra problemelor reale nu se face nicio dezbatere reală. Pe cine să intereseze reformele profunde, reunirea neamului românesc, infrastructura României, autostrăzi, căi ferate, viitoarele locuri de muncă, agricultură performantă, standarde de viață europene, ce fac românii bine prin lume, cum e asistență sanitară, dezvoltarea educației etc.?

Sunt, nu-i așa, subiecte absolut plictisitoare! Mai bine zăvorănci, becalieni & gașca fără număr cu vedete analfabete și stupide, promovate non stop!   (va urma)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu