duminică, 22 noiembrie 2015

Guvernul SMURD în acțiune!


Cu 389 voturi pentru, 115 împotrivă (or fi penalii!?!) și trei abțineri, guvernul de tehnocrați a depus jurământul la Cotroceni. În cea de a șaptea zi de la desemnarea lui Cioloș ca premier.
Modul în care s-a născut actualul guvern a stârnit comentarii aprinse în întreaga societate românească. S-a dovedit, în cele din urmă, că propunerea Evropei, întâmplătoare sau nu, să fie cea mai bună. Personal nu am mai nimic nici cu Voinea, nici cu Olteanu, Predoiu sau Țiriac, însă Cioloș a demonstrat ceva! Și nu la nivel național. A reformat radical politica agricolă europeană!
În Ziua I, Cioloș a făcut turul partidelor. Declarații doar de la liderii partidelor vizitate. Că hârr, că mârrr ... Mai vedem!
Joi - Ziua a II-a. Cioloș a continuat turul partidelor. Mulți reproșează vizita la partidele bastarde (UNPR, ALDE, PMP, PSRo) născute cu forcepsul în Parlament și nu la urne. Diplomația îi obliga, însă, pe Cioloș să stea de vorbă cu toți traseiștii. Așa e jocul democrației! Nu ai ce face! Declarații tot cu hârr și mârrrrrrrrrrr!... Normal, dacă sunt multe javre prin politica românească!?! Vezi Băsescu „- Îl votăm, dar pe urmă trecem în Opoziție!” Curat murdar! Cică marți am avea guvern!?!, spune Lelea Safta, având sursele ei.
Cade și gulguta cu „Săriți, Cioloș cetățean francez!”, plus alte fitile. Am urmărit petardele lansate pe televiziuni și rețelele de socializare: vânzarea țării, Söros face jocurile, lovitură de stat, Europa dictează, urmează tăierea salariilor, mai lipseau agenturili!
În sfârșit, în Ziua a III-a, Cioloș deschide gura cu o declarație ce cutremură Sistemul Mafiot Român. Va reevalua întregul sistem administrativ românesc după criteriile Comisiei Europene (guvernul Uniunii Europene)! Vai, vai, vai! Domnu' Cioloș vreți să rămânem fără cei 14.000 de specialiști în ale furtului cu acte și șpăgii fără chitanță?
Ziua a IV-a - sâmbătă - a fost acoperită de tragicele evenimente pariziene. Ne-am făcut, temporar, francofili. Pe facebook. Câțiva au reproșat gestul de solidaritate. „- Ce, ei s-au solidarizat cu noi?” De fapt, nu au înțeles semnificația celor două evenimente tragice. La Paris a fost terorism, la Colectiv a fost tembelismul organizatorilor. Cred că evenimentele de la Paris vor grăbi coagularea Statelor Unite ale Europei ca stat federal de sine stătător. Altfel, U.E. va deveni extrem de vulnerabilă. Cât privește valurile de refugiați aș primi copiii, femeile și bătrânii. Adulții și tineri să fie instruiți și să-și apere țara / țările.
Am uitat! Cioloș s-a întâlnit, pe aeroport, cu premierul și președintele Europei Unite. Să vezi că ne vinde spațiului Schengen !?!
Se anunță că a doua zi se va da prima listă a viitorului guvernului. N-a mai spus-o Lelea Safta, ci însuși premierul desemnat.
Urmărim, în continuare, cu sufletul la gură petardele și gulgutele lansate de televiziuni. B1 conduce detașat! Urmează România TV!
Pentru cei care nu cunosc economie elementară. Creșterea economică nu se datorează primului ministru Ponta. Ea este datorată sectorului privat. Dacă vreți să analizați activitatea economică a Statului, recte a Guvernului, priviți în curtea firmelor de Stat, unde lucrurile nu sunt deloc roze. Din contra, majoritatea, prin prostul management, trag economia țării în jos.
Celelalte îndreptări, în special de ordin financiar, erau absolut normale. Însă, doar simplele reparații nu au fost suficiente. O marea „realizare” rămâne și îndatorarea României cu încă 10 miliarde de euro. http://www.capital.ro/guvernul-ponta-a-crescut-cu-10-miliarde-de-euro-datoria-publica.html
În mod normal, trendul creșterii economice se va menține, în condițiile actuale. Alde Răzvan Dumitrescu, Radu Tudor&Co știu toate aceste lucruri, dar se fac că nu le cunosc. Cui prodest propaganda? Sistemului Mafiot Român.
Duminică, ziua a V-a, trece cu mursecarea viitorilor miniștri. Despre noul guvern auzi doar: - Au, au, au și vai, vai, vai! Nu vor face nimic! Nu-i mai bine să așteptăm primele o sută de zile? Și după aceea să ne „esprimăm” fiecare cu argumente? Un „catindat”, care s-a pozat prin baie în tinerețe, cade la rafalele mass media. Adevărul real? Prea crud și cu un CV subțire rău!
Apare și un proiect de program. De guvernare. Cam à la Congresul al XIV-lea. Se precizează că după aprobarea Bugetului, noul guvern va veni cu angajamente punctuale! Oricum, situația produce alte zgomote în Agora.
Veni și ziua a VI-a. Audierea la foc automat a listei up-gradate. Tocmai la Comisia Juridică șparlamentarii primesc o lecție usturătoare! Deși „catindata” era tâmâie, membrii comisiei, juriști de profesie (sic!), îi dau avizul?!? Toată stima pentru membra comisiei care și-a dat demisia în urma votului imoral. Asta dovedește putreziciunea acestui parlament cu zeci și zeci de penali și sute de imorali. După miezul nopții, Cioloș rupe din nou lanțul slăbiciunilor scoțând din traistă încă o rezervă de calibru. După cea de la Sănătate! Cu adevărat o noapte furtunoasă! Era să uit! Dancu, favoritul PSD, face un puseu de tensiune și nu poate fi audiat în acea zi de luni!
Precipitat, a venit ziua a VII-a! Dancu revine surâzător, rezerva de la Justiție trece cu brio prin furcile Comisiei. Mulți aplaudă modul în care Cioloș a rezolvat rapid momentele ilare.




Parlamentul votează și la ora 7 p.m. se depune jurământul. Pentru cel puțin un an de zile, neamțul are guvernul lui. Poze ... Cucuveaua a cerut azil politic!
În câte zile a făcut Dumnezeu lumea?
Guvernul SMURD, la muncă! Arma principală - transparența!
Să nu credeți că Sistemul Mafiot Român doarme! În bună tradiție dâmbovițeană s-a și trecut la demolarea noului govern.

Pilula destresantă
Tare mi-e că românul nu s-a născut scriitor, ci infractor. Scriitor s-a făcut după aia, ca să-i scadă din pedeapsă!

ULTIMA ORĂ!

Parlamentul nu are aviz ISU!?! Urmează să fie închis și păzit de jur-împrejur?

N.B. Ca de obicei, o sută de zile mă voi abține în a arunca cu piatra în noul guvern.

Toate bune !
Sergiu Găbureac





Tel.0731 936.615
Bucureşti – 39

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu