sâmbătă, 16 ianuarie 2016

A fi sau a nu fi!


În Moldova de Est (R. Moldova / Basarabia) au loc atacurile finale ale coloanei a V-a, infiltrată de Moscova de-a lungul timpului. Am asistat neputincioși, noi cei din Moldova de Vest & celelalte provincii românești, la chinurile trezirii conștiinței de neam și țară a fraților despărțiți, periodic, de trupul țării. Unii ne-am implicat în procesul de apropiere între cele două entități naționale, dar nu poți face reunirea cu tancul. Asta au făcut-o sovieticii, așa cum o fac urmașii lor. Prin Ucraina și alte părți.




Multimiliardarul Plahotniuc, aflat, după cum susură unii, în serviciul țarului Putin, a fost refuzat de președintele Timofti pentru postul de prim ministru. Criza ia amploare. Scaunul președintelui se clatină. Chișinăul fierbe! În sate, însă, e o liniște blagian-siberiană. Aerul dintre Prut și Nistru miroase a alegeri anticipate și a praf de țară!?!
Între timp, euro a ajuns la 22,50 lei moldovenești, iar rubla la 29 de bani! Către ce vrei să te îndrepți, moldovene?

P.S. În România, guvernul Cioloș a terminat planificarea la fiecare minister. Începe și evaluarea bugetarilor. Dacă se aplică criteriile europene rămânem fără funcționari. Nu va fi ușor. Sistemul mafiot român va ataca la baionetă. Euro s-a mai îngrășat cu câțiva bănuți! Totul e sub control?!?
S-a descoperit secretul lui Borcea-Casanova. Prezervativul cu pereți gonflabili și telecomandă universală. Pentru toate calibrele. Lista de așteptare e lungă iar posesorul e cu inima țăndări! Parcă am fi la grajdul comunal de la Chițoc. Ce pâine bună pentru posturile tv!
E clar, în Norvegia nu-i de trai. Auzi, să nu-ți poți bate copiii! (În România 63% dintre parinți își bat copiii, concluzionează studiile.) Nu poți să-ți bați nici bărbatul? Sau invers! Acum înțeleg de ce nu fac parte din U.E.!?! Nici migranții nu se prea înghesuie la un asemenea nivel de civilizație.
Vine al doilea val al iernii. Primul a fost light. Să vezi cum se inflamează știriștii tv la cel anunțat de INMH pentru acest weekend!
Temperaturi polare de -13 grade pe scara lui Celsius!?! Nici temperaturile polare numai sunt cele de odinioară!

Toate bune,




Sergiu Găbureac

Tel. 0731 936.615

Bucureşti - 39

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu