duminică, 31 ianuarie 2016

MIGRANȚII și alte cele!


Se dau știri alarmante privind invazia migranților în bătrâna Europă. Ba un viol în grup, ba o crimă odioasă ... Oricum, isteria de prin septembrie trecut a cam trecut și statele să organizează pentru trierea dornicilor de trai nineacă. Mulți migranți sunt dezamăgiți de realitatea europeană, care îi pune să muncească, soarele fiind tot mai mult cu dinți. Și se retrag. Prin Europa, nu-i ca acasă! E civilizație, sunt reguli, e greu de trăit în asemenea condiții!




Se face caz de pătrunderea elementelor ISIS . Cu siguranță, e o mare problemă. Serviciile secrete sunt într-o alertă nonstop și orice arestare a unui suspect este prezentată instant de televiziuni. Sunt convins că lucrurile vor fi încet-încet sub control. Evenimente de acest gen vor intra în cotidian.
Pentru țărișoara noastră, sărăcia, care cuprinde cca 40% din populație, pare a fi un avantaj. Migranții nu ne iau cu asalt granițele, deși creatorii de apocalipse nu se lasă și se întrec în scenarii ce dau coșmaruri bieților oameni cu mintea slabă.
Până una-alta, constat că este reluată plata haraciului (câteva miliarde bune de euro anual) la Înalta Poartă pentru a nu mai da drumul hoardelor de migranți, care vor să vadă cu ochii lor bogata Europă. În civilizație.
Nu mai simplă ar fi rezolvarea războaielor în zonele de conflict? N-ar fi mai simplu să trecem pe motorul cu apă, inventat simultan cu cel pe benzină (sic!), să terminăm cu goana după petrol, cauza reală a acestor războaie interminabile?
Abia acum, când se închid (temporar, sper) granițele, europenii nonpartizani U.E. văd avantajele unei Europe unite, cu liberă circulație. Totul ar putea intra într-o criză cu consecințe greu de rezolvat după aceea. Așa că e nevoie de solidaritate.

*

Din nou s-au adunat pe 26 la Bellu, câțiva nostalgici, care au recitat poezii în memoria „marelui conducător”! Sunt vehiculate aceleași minciuni pe care le aud de ani de zile. Nu, dragilor, nu Ceauşescu a industrializat România!
Ţara a fost reconstruită după un plan de dezvoltare (1960-1975) pus la punct de o echipă de profesionişti în timpul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej (primul dictator comunist). Profesionişti formaţi de învăţământul românesc în perioada interbelică! Ceauşescu a fost un mare tăietor de panglici. Când a început aplicarea noului program de dezvoltare (1975-1990), Ceauşescu a dat chix cu proiectele sale megalomanice făcute de noii specialişti, băgând România în faliment economic, cu obsesia plății datoriei externe, sărind peste trei etape de retehnologizare a industriei și agriculturii. Nu intru în detalii. Le cunoaștem cu toții. E greu cu istoria reală!

*

Bucureșteni, o mare victorie pentru RATB! Se reia circulația pe șoselele Iancului și Pantelimon! Tramvaiele își reintră (parțial pe Pantelimon) în drepturi! La linii noi, tramvaie vechi!?! C-așa-i în politichia românească, inclusiv în cea a transportului în comun Dâmbovițean.
Problema cea mare este evacuarea sutelor de automobile parcate, timp de trei ani, pe spațiul liniilor. Dacă Bucureștiul ar fi avut edili care să urmărească interesul cetațeanului problema putea fi rezolvată. Un exemplu. Terenul pe care se află fosta întreprindere Zefirul (confecții), care stă în paragină de ani buni, putea fi transformat într-o mare parcare de cartier, care ar fi terminat coșmarul posesorilor de mașină mică. Nimeni nu ia nicio măsură. Veți invoca dreptul fabricii la proprietate (!) și alte bla-blauri! Cu siguranță, ca și în cazul altor unități, și aici se așteaptă darea vreunui tun imobiliar.
Apropo! Tot începe campania electorală. Poate apare vreun candidat care să promită realizarea parcărilor etajate de cartier.
Exemplul îl pot lua de prin capitalele U.E.

Toate bune,




Sergiu Găbureac
Tel.0731 936.615
Bucureşti - 39




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu