joi, 24 martie 2016

GABUREAC SERGIU



DEBALANSAREA TERREI




De regulă, nu prea comentez evenimente externe. Însă, au loc mișcări cu impact planetar și nu mă pot abține.

Ceea ce s-a întâmplat, recent, la Bruxelles nu a fost o noutate. Televiziunile abia așteaptă asemenea știri. Se inflamează. Acuză în stânga și-n dreapta. „Ce-au păzit serviciile secrete belgiene ?” „De ce i-au lăsat pe migranți să vină în Europa ?” „Ciocnirea civilizațiilor !” etc. etc.

Foarte puțini fac o analiză lucidă. Nu e vorba de nicio ciocnire a civilizațiilor, cum bat piua atoateștiutorii. Dacă erau civilizații nu aveau cum să „ciocnească”. Din contra, căutau căi amiabile de comunicare. Vezi ce fac extratereștrii cu noi ! Nu doresc un contact direct cu noi, deși primim multe semnale din partea lor (sic!). Nu, n-am luat-o razna ! Noi, terrienii, avem un comportament primitiv în relația cu ei. E cam în genul în care se comportă teroriștii. Una-două scoatem bazuka !

E suficient să ne întoarcem în timp pentru a vedea cum s-a comportat civilizația europeană cu semenii lor de pe planetă. Sunt numai vreo 2.300 de ani de când Alexandru cel Mare a râvnit la bunurile altora, atentând grav la legile de bază ale actualului program Homo sapiens (3).
Program tot mai puțin respectat, deși e cunoscut de tot atâtea mii de ani.

A trecut timpul și noi, civilizatorii europeni, ne-am impus punctul de vedere cu arcul, cu sabia, cu pușca, cu tunul și, mai nou, cu rachete tot mai sofisticate. Am luat în deșert numele Managerului General, punându-i în cârcă toate crimele noastre, în procesul de „civilizare” a celorlalți semeni. Unii cu civilizații mult mai avansate (sic!) ca a cuceritorilor !






Când coloniștii seculari s-au retras, au lăsat multe zone fără structuri civilizatoare bine constituite. Neavând învățământ și sistem sanitar eficiente, în loc să evolueze s-au prăbușit. În timp ce Europa avansa tot mai mult, împreună cu alte câteva state de prin alte părți ale lumii. Mai mult, a continuat politica furtului de creiere, pe care le-au mai avut și le au, sărăcindu-i și mai mult.
Acele „țări”, deși au mari resurse materiale, nu au știut să le gestioneze, fiind la cheremul marilor companii transnaționale din lumea  ... civilizată.

Prăpastia dintre cele două lumi, tot mai mare, a creat dorințe și uri nedisimulate. Un lucru absolut normal !

Cei dornici de aceleași condiții de viață au evadat luând-o spre țările cu lumini strălucitoare, aici trăind drama dezrădăcinării și a adaptării umilitoare. Alții, încărcați cu tot mai multă ură, conștienți că un război nu-i avantajează, au pus și pun la cale tot felul de lovituri în coastele țărilor cu un nivel de trai ridicat. Lovituri, pe care le numim, generic, „acte teroriste”.

Teroriștii, mulți proveniți chiar din sânul țărilor civilizate (sic!), profită de incultura indivizilor rămași în afara evoluției firești, incitând la violență și răzbunare. Autorii acestor atacuri fac din aceste carnagii, un titlu de glorie. Faptul că ucid în numele lui Alah arată cât de involuați sunt. Cel puțin, noi, europenii, am renunțat de secole la acest motiv ridicol, contrar Bibliei, Coranului și altor scrieri programatice.

Ceea ce se petrece este un nonsens pe care un simplu european nu are cum să înțeleagă și se tot miră cum „autoritățile ” nu stăpânesc fenomenul. Terorismul e greu de controlat. E un război cu umbrele, rezultat al dezvoltării haotice a planetei. Multe din acele țări, astăzi furnizoare de terorism, au fost create în mod artificial. De aici interminabilile conflicte interetnice, multe întreținute premeditat, pentru a putea fi jefuite mai ușor. Dacă dictatorii și „aleșii” din acele țări și-ar fi adus popoarele la un nivel de trai cât de cât asemănător cu Europa, nu aveam acum parte de tragedii peste tragedii. Așa cum a procedat unchiul Sam cu mai toate țările din lumea nouă. Urmează asimilarea Cubei !

S-a produs o debalansare la nivel planetar. Efectele sunt imprevizibile. S-au încălcat toate regulile (poruncile) programului general, pe principiul, „las' că știu eu mai bine” ! 

Chiar și de către mari propovăduitori ai programului biblic.

Mai puțin de 20% din populația Terrei se află sub standardul de viață acceptabil, ceea ce face să stăm pe o uriașă bombă cu ceas. Care ticăie !



Nu sunt de felul meu apocaliptic, însă pericolul autodistrugerii actualei civilizații a speciei umane este foarte mare.

Să nu uităm că la baza programului a fost, tot timpul, dreptul de a ne alege singuri destinul. Nu întotdeauna, am făcut-o corect.
Acum, după faptă, și răsplată ! Totul se plătește !

Omenirea, în ansamblul ei, are o singură șansă. Aducerea rapidă (20-30 de ani) a acelor zone la un nivel de trai mulțumitor pe principiul chinezesc milenar: Nu-i dai omului peștele, ci îl înveți cum să-l pescuiască !   

N.B. Oamenii nu se împart pe rase, religii, studii, sex ..., ci în bunirăi, iar cei mai mulți așa și-așa ! Cei mai periculoși sunt cei cu fundul în două luntri ! Ăștia te vând și te cumpără !

Din Piața Universității,












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu