joi, 24 martie 2016

Medicamentul tibetan



Medicamentul tibetan care iti poate vindeca organismul in INTREGIME!





 Ingrediente necesare:
– 1 capatana de usturoi
– suc din 2 lamai
– 100 de grame de miere ecologica
– 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
 Metoda de preparare:
Se curata si se taie usturoiul in bucati foarte mici, apoi se amesteca impreuna cu sucul din lamaie, mierea si bicarbonatul. Se transfera amestecul rezultat intr-un borcan de sticla curat si se lasa sa stea timp de 8-10 zile. Dupa scurgerea celor 10 zile este perfect pentru consum. Se pastreaza la frigider.

Aceasta combinatie este facuta de populatia tibetana, care o recunoaste a fi una dintre cele mai bune si usoare combinatii cu un efect absolut uimitor asupra sanatatii.

Acest „medicament” este consumat de tibetani pentru urmatoarele conditii de sanatate:
– datorita proprietatiilor sale antioxidante, mierea din amestec te va feri de aparitia cancerului, aparitia diabetului, constipatie, osteoporoza, ajutandu-te la mentinerea unei greutati optime a corpului.
– o multitudine de cercetari indica faptul ca sucul de lamaie combinat cu bicarbonatul de sodiu ar putea salva milioane de vieti aflate in pericolele aparitiei bolilor cronice. Secretul acestei combinatii sta in adaugarea bicarbonatului de sodiu, ingredient care aduce pH-ul din organism in limitele normale. Se spune ca acesta combinatie intre sucul de lamaie si bicarbonat ar fi de 10 000 de ori mai puternic decat orice citostatice.
– usturoiul este considerat a fi cel mai puternic antibiotic natural existent, cercetarile in domeniu dezvaluind faptul ca acesta curata organismul de orice fel de parazit, protejeaza organismul de aparitia diabetului precum si de aparitia multor tipuri de cancer.
 Tratament:
– Pentru tratamentul cancerului se administreaza zilnic 3 lingurite, timp de 6 luni pe an, o luna da, o luna nu.
– Pentru prevenirea cancerului si a diabetului se administreaza zilnic o lingurita pe stomacul gol, timp de 4 luni pe an (de preferinta in prima luna a fiecarui anotimp)
– Pentru mentinerea unei greutati optime, este necesar sa consumati 7 zile pe luna cate o lingurita dimineata pe stomacul gol, dar nu mai mult de 6 luni pe an.
– Pentru eliminarea parazitilor intestinali, este necesar sa consumati acest amestec zi de zi, timp de 10 zile, o lingurita dimineata pe stomacul gol.
– Pentru o detoxifiere completa a organismului, se consuma timp de o luna zi de zi, 3 lingurite.

Intrucat aceste ingrediente sunt usor accesibile si ieftine, oferind extrem de multe beneficii, nu ezitati sa incercati aceasta reteta acasa la voi si sa o impartasiti si prietenilor!









„Daca vrei sa-ti lungesti viata, scurteaza-ti mesele!”
 
10 dintre cele mai importante principii de alimentatie ale calugarilor tibetani

Pentru locuitorii de pe inaltul paltou al Tibetului hrana capata un inteles aparte. Rolul ei este sa ofere organismului exact ceea ce acesta are nevoie pentru a supravietui. 
Atat si nimic mai mult! Dramuita cu atentie in functie de activitatile zilei, savurata in tacere si onorata cu concentrare demna de inalte subiecte filozofice, aceasta nu doar alimenteaza organismul cu substante nutritive, ci hraneste si spiritul.

Iata pe scurt cateva dintre principiile care stau la baza modului de hrana adoptat de catre toti locuitorii Tibetului si in special de catre calugarii locului.

1.   Mancarea este medicament! Rolul alimentatiei este acela de a asigura buna functionare a organismului si echilibrul perfect al sistemului nervos.

2.    Calugarii tibetani au in general un regim lacto-ovo-vegetarian.

3.    Nu consuma niciodata carne. De niciun fel! Explicatia lor: regimul le furnizeaza destula energie pentru tot ceea ce au de-nfaptuit zilnic.

4.    Apa este secretul sanatatii. Trebuie fiarta cel putin 20 de minute si bauta cat mai fierbinte. Calugarii o beau imediat ce se scoala dimineata, ca si la toate mesele, pentru a dezintoxica organismul si pentru a echilibra fluidele din corp.

5.    Un singur fel de mancare la o masa! O regula „batuta in cuie” care-si arata foarte rapid efectele: o digestie usoara, arderi rapide si-un echilibru energetic de invidiat. De aceea nu sufera niciodata de balonari si alte boli de nutritie ce conduc la deteriorarea calitatii vietii.

6.    Evita amestecul carbohidratilor din fructe si legume cu cei din alimente bogate in proteine (oua, lactate sau carne).

7.    Consumul de oua este strict rationalizat. In functie de efortul depus in ziua respectiva se consuma fie doar galbenusul crud (efort mic), fie un ou intreg, fiert moale, in caz de efort fizic care necesita aportul muscular.

8.    Ritmul in care se desfasoara masa este unul lent. Mancarea trebuie sa fie partial digerata in cavitatea bucala. De aceea, pentru usurarea sarcinii stomacului, se acorda atentie sporita mestecarii indelungate a bolului alimentar. In plus, mancarea mestecata mai mult este mai hranitoare!

9.    Masura in toate este cheiaVitalitatea si sanatatea organismului depind de dimensiunea portiei din farfurie. Calugarii cu experienta stiu exact cum sa respecte regula de fier a meselor: 2 sferturi solid, 1 sfert lichid, un sfert spatiu gol.

10.    Hrana dupa ora 19: nimic!
Aestea sunt doar cateva dintre principiile de alimentatie care-i mentin sanatosi fizic si mental pe locuitorii Tibetului. Nu-ti impune nimeni sa renunti la carne, daca aceasta iti place. Descopera insa cum poti sa o consumi fara a-ti da peste cap organismul! Adopta din metodele aplicate de calugarii tibetani doar ceea ce consideri ca ti se potriveste! Dar tine cont si de explicatiile pe care ei le dau pentru fiecare regula pe care o respecta cu sfintenie de mii de ani!







ADEVARAT SAU FALS DESPRE CARNE 

   Carnea fiarta nu ingrasa?
ADEVARAT.
 Prin fierbere, carnea devine usor de digerat, insa trebuie pusa la fiert in apa clocotita pentru ca porii sa se inchida imediat si toate substantele nutritive sa ramina in carne, nu in apa de fiert.
 

 Oul fiert tare este indigest?

ADEVARAT. Albumina din albus este o proteina ce se digera doar daca este fiarta, in schimb, galbenusul devine indigest daca este tare. Ideal, oul se maninca fiert moale sau cleios. 

 Carnea de pui este mai sanatoasa decit cea de porc?

DEPINDE. Daca urmarim continutul in grasime trebuie evitata carnea de porc in cazul persoanelor cu colesterol si trigliceride crescute. In ceea ce priveste persoanele anemice este bine de stiut ca fierul exista doar in carnea rosie. In cazul puilor se pune si problema de citi hormoni a fost nevoie ca sa ajunga in timp record la greutatea unei gaini. Parerea mea: carnea rosie, categoric.

 Mai bine peste decit carne de porc, vita sau pui?

ADEVARATPestele contine proteine ca si celelalte tipuri de carne, dar este bogat in grasimi nesaturate ( cele sanatoase) si minerale si este mult mai usor digerabil fata de acestea. Pestele si fructele de mare sint mai putin calorice si de aceea este obligatoriu sa mincam peste ( de preferinta proaspat ) de minim 3 ori/saptamina. Insa nimeni nu va fi certat daca in fiecare zi va consuma peste. Va mai amintiti sloganul "nici o masa fara peste", ei bine nu era un slogan comunist. 

 In spanac gasim mai mult fier decit in carne?

FALSChiar daca continutul de fier in spanac si alte legume cu frunze verzi este foarte crescut, acesta nu poate fi absorbit in intestinul uman. Principala sursa de fier a omului este carnea, cit mai rosie si mai cruda, alaturi de organe precum ficatul si splina, depozite de fier atit la om, cit si la animale. Fierul din carne se absoarbe si mai bine in prezenta vitaminei C, deci o friptura in singe alaturi de o salata verde e reteta perfecta impotriva anemiei. 

 Carnea nu contine fibre?

ADEVARAT. Din metabolismul carnii nu rezulta nici un fel de reziduuri solide si, ca urmare, bolul alimentar trebuie completat cu legume proaspete si produse cereale, altfel exista riscul ca un regim bogat in carne sa fie urmat de constipatie. 

Carnea e responsabila de guta?

ADEVARAT. Toate alimentele bogate in purina (carne rosie, vinat, carne de animal tinar - vitel, miel, dar si ciocolata, au ca rezultat depunerea acidului uric la nivelul articulatiilor mici si aparitia atacului de guta. 

Regimul proteic duce la slabire rapida?

ADEVARAT. Se pot pierde in 2 saptamini 5-7 kg prin consumul exclusiv de proteine, pentru ca excesul de proteina se transforma foarte greu in grasime. Exista insa riscul de pierdere a masei musculare deoarece organismul este obligat sa-si arda proteinele constitutionale pentru a obtine putina glucoza, ca sursa de energie si pentru buna functionare a sistemului nervos.

Cei care vor "muschi" trebuie sa manince carne?

ADEVARAT. In conditiile unui efort fizic intens sau daca este urmarita cresterea masei musculare prin sport este indicat sa fie consumate in principal proteine de calitate superioara (carne, lapte, oua) ca materie prima pentru sinteza de aminoacizi. Aportul proteic trebuie sa fie cu 30% mai mare. Similar, la femeile gravide sau care alapteaza este nevoie de o crestere a ratei proteice cu 20-30% pentru a asigura dezvoltarea adecvata a embrionului si a fatului. 

Regimul vegetarian este mai sanatos?

FALS. Legumele si cerealele nu contin toti aminoacizii esentiali, prin urmare, unele proteine ce au la baza acesti aminoacizi nu pot fi sintetizate. Regimul vegetarian duce si la o carenta de vitamine, mai ales cele din grupul B si vitaminele liposolubile A, D care se gasesc doar in produsele animale, ca sa nu mai vorbim de fier si zinc. Este recomandat, ca solutie de mijloc, regimul lacto-vegetarian pentru a putea asigura organismului toate principiile alimentare de baza.



ADEVARAT SAU FALS DESPRE GLUCIDE 
 

Este adevarat ca piinea ingrasa?

FALS. Nu piinea ingrasa, ci produsele care sint asociate cu ea. O felie de piine are 80 calorii, iar 1 felie de cascaval are 180 calorii. Bineinteles ca 1 piine intreaga ingrasa, dar 1-2 felii la masa sint obligatorii. 

Piinea prajita e mai putin calorica?

FALS. O felie de piine prajita are exact acelasi numar de calorii ca una proaspata deoarece prin prajire se pierde numai apa, deci este mai usoara ca greutate. 

Piinea proaspata "umfla" burta?

ADEVARATIn procesul tehnologic de pregatire al piinii, se foloseste drojdia de bere a carei perioada completa de fermentatie este de 12 ore. De aceea este recomandat sa fie consumata piine "veche" de 1 zi. 

Grahamul sau piinea cu tarite nu ingrasa?

FALSPiinea neagra sau intermediara contine mai multe tarite (fibre) care ajuta digestia, insa continutul caloric este usor inferior piinii albe (230 calorii/100g fata de 280 calorii/100 g). Piinea neagra (1 felie = 35g) este mai grea decit piinea alba (1 felie = 25 g) si in final se ajunge la echilibru, adica 1 felie piine alba 25 g = 1 felie, piine neagra 35g = 80 calorii. 

Nu trebuie sa asociem carnea cu piinea sau cartofii?

FALS. Alimentatia corecta si sanatoasa prevede ca fiecare masa sa contina toate principiile alimentare, deci este normal ca proteinele din carne sa fie asociate cu glucidele lente din garnitura pentru a se absorbi adecvat. Disocierea dintre  proteine si carbohidrati se face pe perioade scurte, de maxim 2 saptamini si are ca scop slabirea rapida (dar incorecta) dictata de probleme stricte de sanatate. 

Mierea este naturala, deci nu ingrasa?

FALS. Mierea este naturala si sanatoasa, dar contine fructoza si acelasi numar de calorii ca si zaharul (4 calorii / gram). Deoarece zaharul este cristalizat si ocupa volum mai mare se ajunge la ecuatia paradoxala : 1 lingurita zahar = 13 calorii, 1 lingurita miere = 22 calorii.  Mierea mai are si proprietatea de a stimula pofta de mincare, prin urmare este recomandata copiilor si persoanelor subnutrite sau care si-au pierdut apetitul. In cazul in care vreti sa folositi miere la indulcit, un virf de lingurita este suficient, pentru ca puterea de indulcire este de 4 ori mai mare decit a zaharului. 

Zaharul brun este mai sanatos decit cel alb?

ADEVARATZaharul brun este extras din trestia de zahar si este mai putin prelucrat si rafinat decit zaharul clasic obtinut din sfecla de zahar. Ca numar de calorii insa este identic. 

Zaharina este cancerigena?

FALS. Nu a fost demonstrata stiintific aceasta teorie, insa principalul dezavantaj al zaharinei este acela de a schimba gustul preparatelor la temperatura inalta. Aparitia indulcitorilor sintetici pe baza de aspartam a rezolvat aceasta problema, acestia fiind stabili termic. Fructoza lichida este un alt indulcitor natural ce poate substitui cu succes zaharul. 

Ciocolata pentru diabetici nu ingrasa?

FALSIn diabet, pacientii prezinta un deficit de insulina si deci nu au voie sa consume zahar. Dulciurile pentru diabetici sint facute cu fructoza pentru ca ea este mai noninsulinogena (nu determina descarcare in singe de insulina). Prin urmare, obiectivul acestor produse este de a nu contine zahar rapid si nu calorii mai putine. Ciocolata pentru diabetici poate avea uneori mai multe calorii decit cea normala. 

Laptele cald baut seara te ajuta sa adormi?

ADEVARAT. Senzatia de foame si glicemia scazuta din singe au ca efect o stare de anxietate, irascibilitate, nervozitate, slabiciune musculara. Glucidele lente din lapte reusesc sa rezolve aceasta situatie, cu un aport caloric minim (100 calorii/cana), iar starea de bine ce urmeaza ne permite sa adormim. 

O dieta fara dulciuri duce la depresie?

ADEVARAT. Serotonina este o substanta care se secreta la nivelul creierului si da "starea de bine". Mesele bogate in carbohidrati cresc nivelul serotoninei, dar acelasi efect il putem avea si cu 1 portie de orez sau paste, nu este obligatorie felia de tort pentru a fi binedispusi. Si cealalta extrema este valabila, dietele proteice pe linga faptul ca duc la depresie, pofta de dulciuri creste extrem de mult si exista pericolul ca intr-un moment de slabiciune sa inghitim 2 ciocolate intregi. 






ADEVARAT SAU FALS DESPRE LIPIDIE 

Exista colesterol "bun" si colesterol "rau"?

ADEVARATIn sange exista LDL-colesterol asociat cu riscul crescut de boli cardiovasculare si se reflecta de obicei in valoarea colesterolemiei. Este un colesterol "rau" a carui valoare nu trebuie sa depaseasca 200 mg/ml si care reflecta de obicei cantitatea de trigliceride (grasimi) pe care le mincam. Fractiunea "buna" a colesterolului este HDL- colesterol cu rol de protectie cardiovasculara si cu valoare ideala de peste 50 mg/ml in singe. 

Oul trebuie evitat pentru ca este bogat in colesterol?

FALS. Oul este un aliment complet ce contine proteine de inalta calitate (proteine etalon), numeroase vitamine (A, D, E, B) si fier alaturi de principala lui calitate - este colecistokinetic, adica duce la contractia vezicii biliare cu ..eliberarea de saruri biliare esentiale in digestie. Colesterolul din ou nu duce la cresterea colesterolului din singe, deci nu exista contraindicatie absoluta de a consuma oua in dislipidemii. 

Anumite uleiuri nu au colesterol?

ADEVARAT. Colesterolul exista doar in produsele animale, ca urmare, nici unul din uleiurile vegetale nu contine colesterol. Sloganul "fara colesterol" afisat de anumite etichete este pur publicitar, uleiurile nu contin colesterol, dar cantitatea de calorii este la fel de mare cu a grasimilor animale (unt, slanina). 

Uleiul de masline este mai sanatos?

ADEVARAT. Uleiul de masline contine acizi grasi nesaturati cu rol protector pentru inima, in timp ce uleiul de floarea soarelui este bogat in vitamina E. O alta mare calitate a uleiului de masline este stabilitatea termica, adica posibilitatea de a fi incalzit la temperaturi foarte mari fara a-si modifica structura. Este corect prin urmare ca prajelile sa fie facute in ulei de masline, uleiul de floarea soarelui se descompune in produsi toxici - acetilcolina. 

Margarina este mai sanatoasa decit untul?

FALS. Margarina este un produs inferior (si, evident, mai ieftin) obtinut prin solidificarea fortata a uleiurilor vegetale care sint transformate din starea lor naturala lichida in stare solida cu ajutorul hidrogenizarii. In jurul acestui proces pot aparea accidente din care rezulta acizi grasi in forma "trans" care sint cancerigeni. Este de preferat sa consumam un unt de calitate superioara, bogat in vitamina A, D si E in cantitate mai mica decit sa apelam la margarina. Si nu uitati: caloriile sint aceleasi! 

Uleiul de peste este sanatos?

ADEVARAT. Grasimea din peste este o grasime speciala ce contine acizi grasi nesaturati cu rol protector cardiovascular. Din pacate, la noi in tara nu se consuma suficient peste si de aceea este recomandat ca pestele si fructele de mare sa existe de cel putin 3-4 ori in meniul nostru saptaminal. De preferat pestele proaspat (nu conservele) si salbatic (nu de crescatorie), iar uleiul de peste trebuie folosit in cazuri de stricta necesitate, altfel poate duce la supraponderabilitate sau obezitate la adulti

Alunele si nucile hranesc creierul?

ADEVARAT. 10 nuci sau alune consumate zilnic hranesc celula nervoasa si ne ajuta sa fim "mai destepti" 

Exista alimente care cresc colesterolul?

FOARTE ADEVARATAcestea sunt zaharul rafinat, deci toate dulciurile, grasimile animale (slanina, unt, smintina), margarina, CAFEAUA si FUMATUL. Produsele care scad colesterolul sint: fructele, legumele, cerealele, soia, grasimea din peste, laptele si produsele lactate degresate, uleiul de porumb, masline, CEAPA, USTUROIUL SI ARDEIUL IUTE. 

Branza nu ingrasa?

FALS. Brinza este cel mai mare pericol pentru silueta, ea contine pina la 80% grasime. O felie de cascaval este echivalenta cu 3 felii de paine, asa ca nu va amagiti mancand telemea cu rosii, nu o sa slabiti prea tare.

 Kham













Sursa:







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu