miercuri, 20 aprilie 2016

Declaratie GPR




DECLARAŢIE privind atacurile suburbane la adresa naţionalismului românesc.


Luând act de campania mediatică furibunda declansata in ultimele zile impotriva entitatilor civice de orientare nationalista si indeosebi impotriva noastra, Grupul pentru Romania (GpR) doreste sa aduca la cunostinta publicului larg din tara si din străinătate urmatoarele:

1.  Suntem o entitate asociativa civica avand ca obiectiv urmarirea evolutiilor politice si sociale din Romania si din Lume cu scopul identificarii unor solutii practice de natura sa contribuie la propasirea tarii noastre si edificarea unei Lumi mai bune, in care Omul sa-si poata pune in valoare intregul potential creator si sa se bucure pe deplin de toate drepturile international consfintite, precum si de roadele stradaniilor sale, o Lume in care Noul sa incununeze constructiv realizarile la zi si valorile traditionale.

2.  Suntem impotriva impartirii Lumii in sfere de influenta ale Marilor puteri si impotriva oricarei forme de neo-colonialism, care sa ingradeasca suveranitatea Natiunilor si dreptul acestora de a se dezvolta fara constrangeri de orice natura din afara.

3. Suntem pentru o larga colaborare intre State, in toate domeniile, atat in plan bilateral, cat si in cadrul unor organizatii si organisme internationale, pe baza principiilor coexistentei pasnice, neamestecului in treburile interne, respectului si avantajului reciproc, intrajutorarii.

4. Sustinem cu fermitate dreptul popoarelor de a-si hotari ele insele soarta, in baza principiului democratic al majoritatii a carui piatra de temelie trebuie sa fie referendumul.

5. Promovam ideea unei economii democratice, in care capitalul sa se afle in posesia majoritatii populatiei, nu in mainile unei minoritati oligarhice careia sa-i confere intreaga putere decizionala.  

6. Apreciem ca Statul trebuie sa fie entitatea prin care poporul sa-si administreze avutia creata de el insusi sau mostenita de la Dumnezeu, iar nu un instrument prin actiunea caruia cei bogati sa devina si mai bogati iar patura celor saraci sa se extinda chiar si dincolo de cotele alarmante din ziua de azi.

7. Vrem ca poporul nostru, poporul roman, sa-si poata valorifica pe deplin bogatiile naturale si potentialul creator, sa-si cultive nestingherit traditiile si sa participle activ la schimbul mondial de valori, astfel incat sa-si recapete locul si rolul cu care s-a facut cunoscut Lumii de-a lungul istoriei.

8. Recunoastem descendenta romanilor din marele neam traco-geto-dac, ne mândrim cu înaintaşii noştri, care, cu sacrificii imense, au reuşit sa asigure dainuirea neamului nostru, luptâd împotriva  agresiunilor multor imperii, regate sau hoarde.

9. Militam pentru o Romanie suverana, care sa se afirme plenar in cadrul Uniunii Europene si Organizatiei Natiunilor Unite si sa contribuie efectiv la cladirea unei Europe si a unei Lumi noi, in deplina armonie cu legile naturii umane, in care pacea si cooperarea sa fie jaloanele fundamentale.

10. Dezavuam fara rezerve politicile unor parteneri europeni in problema valului de migratii din Orientrul Mijlociu si Africa, considerand ca rezolvarea problemei consta in eliminarea cauzei ce a generat-o, nu in transferul datelor ei pe continetul European – si asa macinat de problemele sale; solutia este pacea si progresul economic in focarele de migratie, nu in transferul de populatie din acele zone agitate aici.

11. Milităm pentru Reîntregirea Patriei, în graniţele ei existente la data declanşării celui de al doilea Război Mondial.

12. Considerăm că cea mai mare ameninţare la adresa democraţiei, păcii, libertăţii, demnităţii şi bunăstării popoarelor este reprezentată, în prezent, de către oligarhia financiară transnaţională. Goana acesteia după îmbogăţire se află la originea tuturor crizelor cu care se confruntă popoarele lumii. Din cauza ei sunt distruse resursele naturale ale planetei, este distrus mediul înconjurător, sunt supraîndatorate statele lumii, sunt declanşate războie, care distrug popoare şi civilizaţii.

Pentru toate acestea, suntem etichetati ca extremisti, xenofobi, fascisti, legionari, antisemiti, antieuropeni, antiamericani, antioccidentali, rusofili, putinişt, comunişti, ceauşiştii etc.

Pentru că vrem ca românii să trăiască în pace şi bunăstare în ţara lor, România, care să fie a lor şi nu a oligarhilor transnaţionali, veniţi peste noi, fie de la est, fie de la vest.

Pentru că nu vrem să ne  lăsăm traşi pe sfoară de cei care ne sperie cu “ameninţarea Rusiei”, ca să ne poată jefui oligarhii de toate culorile: şi „ruşi”, dar şi “americani”, şi “austrieci”, şi “olandezi” etc.

Pentru că vrem să spunem adevărul.



20.04.2016
Constantin Cojocaru








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu