duminică, 19 iunie 2016

Cât de periculos ...






Cât de periculos e statul la calculator. La ce te expui dacă nu respecți aceste reguli

Petreci mult timp în faţa calculatorului? Află care sunt riscurile şi cum le poţi evita!
Majoritatea meseriilor din zona creației te țin în fața calculatorului ore întregi, lucru care poate conduce la anumite probleme de sănătate care apar pe termen lung, susțin medicii.

Cei care stau multe ore în faţa calculatorului trebuie să respecte anumite reguli care să prevină apariţia unor probleme de sănătate grave, precum deformarea coloanei vertebrale, afectarea ochilor sau chiar irascibilitate, un prim sfat ar fi o pauză de mişcare la fiecare oră, explică dr. Iulia Belc, medic primar recuperare medicală, citată de News.ro.

"De foarte multe ori, se stă la calculator cu trunchiul întors sau la o distanţă mult prea mare faţă de ecranul calculatorului. Aceste lucruri provoacă proiecţia anterioară a cefei, adică ne determină să aplecăm capul înainte, curbând exagerat coloana cervicală. De asemenea, dacă scaunul nu are braţe şi cotul nu are pe ce să se sprijine, iar tastatura nu este în continuarea mâinii pot să apară dureri la nivelul coatelor, al umerilor sau al pumnilor”, spune directorul medical al clinicii de vertebrologie Bio Ortoclinic, dr. Iulia Belc, medic primar recuperare medicală, medicină fizică şi balneologie.

Conform specialistului, toate aceste poziţii "vicioase" pot aduce suferinţă la nivelul coloanei cervicale şi la nivelul coloanei lombare, dar şi ochilor şi chiar sistemului nervos.

"Iată câteva din regulile pe care trebuie să le respecte cei care muncesc toată ziua la birou: scaunul trebuie să aibă spătar înalt şi drept, dar şi braţe, pentru a avea pe ce să sprijinim coatele la nivelul de înălţime al tastaturii; distanţa faţă de desktop trebuie să fie la nivelul unei lungimi de braţ. Este foarte important ca picioarele să se sprijine pe o treaptă, fie ea specială pentru acest lucru sau realizată, de exemplu, din câteva topuri de hârtie. Această poziţie de lucru trebuie întreruptă prin pauze succesive, la interval de 45-50 de minute, în care să încercăm să ne mişcăm şi chiar să facem câteva exerciţii de întindere pentru coloana cervicală şi pentru cea lombară, precum şi pentru restabilirea circulaţiei optime la nivelul picioarelor, mişcări de pedalare şi de rotaţie la nivelul gleznelor, scuturări uşoare", explică medicul Iulia Belc.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NEThttp://www.realitatea.net/cat-de-periculos-e-statul-la-calculator-la-ce-te-expui-daca-nu-respec-i-aceste-reguli_1948084.html#ixzz4BkiaZnrm
Follow us: @realitatea on Twitter







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu