sâmbătă, 18 iunie 2016

Scrisoare de confirmare






CONFIRMARE DE PRIMIRE A REVISTEI ”CONTRAATAC” Nr. 36,
Iunie 2016.

Iubite Domnule Profesor Doctor ADRIAN BOTEZ,
Cu Bucurie și Mulțumire până la Dumnezeu Sfântul, Confirm primirea Revistei ”Contraatac”, Nr.36, Mai 2016.

   Revistă de educație, cultură, literatură și atitudine, pentru elevi și profesori - îndreptată împotriva prostului gust, imposturii și agresiunii imoral-antiartistice”.

     Domnule Profesor, este tocmai de ceea ce avem nevoie azi, spre îndreptarea conduitei morale și cetățenești a generației de azi și din viitor! Mare lucrare realizați Domnia Voastră. Am primit revista pe data de 15.06.2016, am citit-o mai întâi fiindcă eu nu mă despart de aceasta până nu o cunosc filă cu filă, întotdeauna! Pot să afirm cu deplină convingere că este o Revistă de Frunte, în ardealul Culturii și Literaturii Românești!

Sunt zdrobitor de doveditoare acele dovezi despre Istoria Daco-Românilor-Valahi culese de Dl.Valeriu Popovici-Ursu, din Paris-Franța. Îmi înflora ființa citindu-le! Așa ”usurel și cătinel spre vârf de munte” mergem spre lumina originii noastre, pe un drum ce nu mai poate fi oprit. Nu ne mai lasă nici lumea cercetătorilor și stiinței mondiale să dormim alienați de dezinformările istoricilor ce ne nedreptățesc! Nimic din ceea ce ne privește pe noi românii și Istoria noastră nu mai trebuie trecute cu vederea. Îmi place mult studiile de cerecetare a Dlui, Liviu Teleoaca, fiindcă tot înspre aceleași izvoare istorice aduc, spre Carpați, la Sudul și Nordul Dunării, locul plămădirii civilizației europene dacice, din care s-a împărtășit ulterior viitoarele state europene și alte zone geografice!

Orice Român de bună Credință are si drept de cunoaștere, studiu, mândrie de Neam, fără neapărat să aibă ”diplome aurite”, cum au mulți, degeaba, ieșiți fiind din școlile celor ce nu ne recunosc valoarea culturii și trecutului mare cu care să ne mândrim, nu să ne rușinăm cum ne îndeamnă unii și alții!

Să iubim ȚĂRANUL ROMÂN, căci acesta știa din tradiție neîntreruptă, prin gena ființei sale, împlinind până in ziua de azi Învățăturile lui Zamolxe! Românul știe că vorbele frumoase adresate aproapelui însănătoșesc sufletele, știe că cine are sufletul  bun și curat își va câștiga și sănătatea trupească. De la un asemenea om vei auzi cuvinte înțelepte și demne de luat în seamă! Însăși Hristos Iisus dă intâietate curățeniei sufletești! Muzica și Poezia sunt fermentele sufletului românesc. Cine are mai melodioase cântece, sau o Limbă mai flexibilă și mai armonioasă  decât Limba noastră românească? Să fim mândri de Limba și Neamul acesta Românesc, căci până și cercetătorii istoriei universale sunt mândri și dornici a ne cunoaște Istoria prin atenția pe care o acordă, chiar mulțumindu-ne!

      Domnule Profesor ADRIAN BOTEZ, cu o asemenea Revistă Literară și de Educație, trebuie să fim recunoscători, să o sprijinim să apară neîntrerupt. Iar Bunul Dumnezeu să Vă dea multă sănătate și putere de muncă, spre a aduna și edita, tot ceea ce este folositor oamenilor și fericiri acestora. Scoaterea din întunericul luptelor de tot felul cu care se confruntă Prezentul zilelor de azi! Să nu se admită legi care să oprească libertatea expresiei, fiindcă asta nu servește adevărului, ci servește pe cei făptuitori de rele, spre a nu fi trași la răspundere pentru faptele lor,  ci lăsați să-și continuie pe mai departe dăunătoarele activități!

Doamne luminează mințile noastre atât de umbrite, și deșteaptă Doamne acest  harnic și frumos Neam Românesc!


    Vă îmbrățisează cu drag și ales respect al Domniei Voastre Frate de Duh și Neam Românesc,

  IOAN MICLĂU-GEPIANUL

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu