vineri, 17 iunie 2016

Scrisori intre doua prietene si autoare, dragi noua.










Draga Melania,

Deschide aceasta fila, de la Academia Internazionala de Arte din Roma si la pagina 5 de culoare galbena este o scrisoare editoriala in care gasesti lista cu numele finalistilor printre care si subsemnata, care a primit 'Premiul pentru Cultura' pentru cartea "Il Bacio "Constantin Brancusi. Textul e in italiana. 

LECTURA placuta si am sa-ti trimit cartea.

Cu drag, 
Teodora





Scumpă Teodora,
 
Mă bucur foarte mult de succesele tale și sunt fericită că te cunosc, colaborăm și iubim dreptatea socială și adevărul. Acest premiu, pe care l-ai primit de la AIAM, Academia Internațională de Arte din Roma, intitulat ,,Meduza de aur”, este ceva deosebit din mai multe motive. 
Italia este o țară, prin excelență, un buchet de artă sublimă: 
Tu ai presentat  o carte documentată și valoroasă despre Constantin Brâncuși: 
Tu ești o româncă  din Diaspora care  prezinți lumii valorile românești;  
Tu gândești cu suflet de român, 
Prin toată activitatea ta adaugi la creșterea prestigiului Rămâniei în lume.
 
Mă opresc aici vorbind despre tine, așa cum te cunosc și vreau să te felicit, eu și toți colaboratorii români care te iubesc și te prețuiesc.

Mesajul tău a sosit la o zi după ce  prietena, pupila mea virtuală, Magarin Dorina, de la Timișoara,  a obținut titlul de doctor în filologie. Apoi, am fost anunțată că este sub tipar cartea în care mă aflu și eu, ,,Doamne ale scrisului românesc la începutul secolului XXI”, Starpress 2016, și deasemenea cartea vieții mele oficiale, ,, Ani de Canada”, cronici și interviuri.
 
Vezi deci că voi, minunatele mele prietene și colaboratoare și alte conjuncturi favorabile, precum și investirea mea ca fiind și eu printre redactorii revistei,, În bătaia peniței” revistă care apare la Caransebeș și acoperă o zonă mare de informații despre Banat și despre ce trebuie să mai afle bănățenii din Zona Caraș Severin și nu numai.
 
Ieri am participat la sărbătorirea lui Mihai Eminescu și am oferit  un volum din poeziile sale.

Dar acest volum a fost sponsorizat de mine și este o ediție anastatică după ediția Poezii de Mihai Eminescu, poezii antume și postume, apărut în editura  Socecu & Co, 1901, ediție   publicată și îngrijită de Titu Maiorescu. Mai am si pentru tine un volum și deasemenea pentru Revista noastră și pentru ,,Revista de recenzii,, care îmi trimite noutățile.
 
într-un cuvânt sunt foarte fericită pentru tine, pentru noi, pentru toți românii care ne iubim țara și tot ce este românesc.

Te îmbrățișez cu drag  și am scris această epistolă ca pe un comunicat de presă romanțat, fiindcă voi trimite totul la Revista noastră.
 
Te felicit încăodată și te îmbrățișez,
 
Melania










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu