sâmbătă, 30 iulie 2016

Dumnezeu lucreaza prin oameni






MOTIVUL PENTRU CARE INTALNIM IN VIATA ANUMITE PERSOANE


Conexiunile nu se fac niciodata degeaba. Intalnim mereu persoanele de care avem nevoie pentru a invata ceva in viata. Acele persoane vin la momentul potrivit pentru a ne forma, pentru ca noi suntem pregatiti pentru ele. Acum ceva timp imi tot puneam intrebarea „ De ce nu nimeresc relatiile potrivite? ( prieteni, iubire, munca)”. Raspunsul a venit pe loc de la o alta persoana mult mai matura ca mine: „ Vei primi relatiile potrivite atunci cand TU vei fi pregatita pentru ele.” Am digerat ceva timp raspunsul pentru a-l intelege. Fie ca vrem, fie ca nu vrem, avem trepte de evolutie. Poate ca noi ne dorim prieteni, iubiti care sa ne inteleaga, bani si faima, dar noi nu suntem pregatiti pentru toate aceste lucruri. Mai trebuie sa invatam, ,mai avem de mancat pana sa ajungem acolo unde ne dorim.

Prin viata trec fel de fel de persoane. Unele se opresc pentru o perioada apoi pleaca, altele se opresc si raman, iar altele nici nu se deranjeaza sa se opreasca. La randul nostru avem de ales unde ne oprim si cat stam.

Eu nu cred in coincidente. Totul se intampla cu un motiv. Faptul ca acea persoana a intrat in viata ta si ti-a oferit bucurie, iubire, fericire, lacrimi si tristete a fost cu un motiv: ca tu sa inveti ceva din asta. Daca nu iti inveti lectia vei pati iar si iar si iar aceeasi poveste. Si tot tu te vei plange „ De ce nimic nu se schimba?”. Fa-ti timp pentru meditatie. Stai zece minute si gandeste-te la persoanele semnificative din viata ta:

Cum te-au facut sa te simti?

Ce ti-au oferit? Ce le-ai oferit?

Ce ai preluat de la ele? Ce ai invatat?

Cu ce te-a schimbat experienta? Ce lectie trebuia sa inveti?

Ce au in comun persoanele care ti-au intrat in viata? Ce au diferit?

Iti garantez ca nu degeaba ai trecut prin incercari. Nu degeaba ai trecut prin zile proaste. Nu degeaba acele persoane au ramas sau au plecat din viata ta. Acele persoane te-au modelat si te-au format, te-au facut sa fii ceea ce esti acum.

Cum sunt acum? Unde sunt?

Unde vreau sa ajung? Ce mai trebuie sa schimb?

Viata este o continua evolutie. Daca pierzi ritmul si stagnezi ai pierdut cursa. Unii nici nu se aliniaza la start. Altii pornesc cu stangul si se impiedica. Altii cad pe drum. Doar putini ajung la final. Dar ce te face sa continui? Daca ai alegat macar vreodata intr-o intrecere cunosti sentimentul. Celelalte persoane cu care te intreci te motiveaza. Exact asa este si in viata: esti motivat de persoanele de langa tine. DAR DACA TE UITI PREA MULT IN STANGA SI IN DREPATA CAZI IN BOT!

Povestile vietii se formeaza alaturi de alte persoane. Noi suntem media celor sase persoane cu care petrecem cel mai mult timp. Gandeste-te cine sunt acele persoane si cum te fac sa te simti, iar apoi vei realiza unde este mica problema.

Cand ma gandesc la cei de langa mine, cand intalnesc persoane noi, cand o persoana necunoscuta ma baga in seama sau cand ma uit in urma la cei care mi-au trecut prin viata realizez din ce in ce mai mult un lucru important si acela este ca

Dumnezeu lucreaza prin oameni.



NEDELEA MARIANA


Sursa:
(Pt.ILM)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu