sâmbătă, 9 iulie 2016

Marturisire in scris




Dr. Teona Scopos
Poezie sau proză? De toate, este viață, verticala existenței dumneavoastră
“Trăiri. Eseuri pe verticală”, Editura “Armonii Culturale”-Adjud, 2016

                                         Stimate Domnule Oprea ,

             V-am citit cartea într-o noapte fierbinte din vara asta nebună și ciudată. Nu v-am scris până acum pentru simplul motiv că am timpul măsurat pe nedrept. De zile bune alerg pe la cabinete private și am reușit până la urmă să o programez pe mama la două intervenții chirurgicale la ochi. Am cam două luni ”de foc”. Mama are 85 ani și sper să suporte bine intervențiile. Altfel ?!...

           Să revin la cartea dumneavoastră . M-a fascinat, m-a impresionat și m-a durut în egală măsură. Descrieți fidel lumea în care trăim. Asta doare. Viața de zi cu zi, chinuită, nedrept de stresantă, de plină de tot felul de neajunsuri.... doare ... Este proză? Și da și nu. Este poezie? Și da și nu. Este VIAȚĂ, nu neapărat pe verticala unor pagini, ci din verticalitatea unui om demn, înțelept, cult. Este o carte a propriei dumneavoastră verticalități. Așa ați trăit și trăiți,așa ați muncit, ați scris, ați simțit și ați gândit. Cred, și sper să nu mă înșel, porniți la elaborarea cărții cu o poezie dedicată dumneavoastră de către doamna profesor Ana Dumitrescu (Început de an ). Este un semn de prețuire din partea domniei sale față de dumneavoastră, și reciproc, pornind de la aceste versuri pentru tot parcursul VERTCALITĂȚII, omagiați gestul distinsei doamne.

Domnul Stroia, prefațatorul și editorul, vă apreciază munca, scriind mai mult decât laudativ. E și firesc. Un om valoros se bucură de rodul muncii altui om valoros. I-am scris și domniei sale, felicitându-l pentru editarea cărții. Tot respectul pentru amândoi.

Cartea dumneavoastră este esență de viață, viață văzută cu ochi onești,  cinstiți, lucizi, este trăire sufletească, gândire serioasă, istorie, religie, politică, dragoste de țară și de glia natală, sete de cultură, dor de adevăr, iubire de oameni și natură. E un fel de revista LOHAN, dar scrisă într-o altă notă, mai personal,  hrană pentru minte și inimă,unde nu colaborează zeci de oameni de cultură , ci este rodul unei minți unice, bine organizată, bine ancorată în realitățile vieții de zi cu zi.

      Mă bucur pentru marele noroc de a vă cunoaște.Plec fruntea în fața muncii dumneavoastră și vă doresc ani mulți de luciditate și tinerețe interioară. Să fiți mereu Omul minunat pe care am onoarea să-l cunosc. Felicitări pentru tot, tot, tot, tot, tot......
                                                                                  Joi, 30 iunie 2016










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu