sâmbătă, 13 august 2016

Colocviile de Marți, Anul VII, nr. 8 (81)







CRUCIAL
de George Anca
partea INTAI

Colocviile de Marți Marți 30 august, 5 pm, Calderon 39. Anul VII, nr. 8 (81).

Tema:  În Grădina Maicii Domnului

Recital  Daniel Vorona
Intervenții:
Puși Dinulescu: Scriitori în comunism și după
Ștefan Dimitriu: cântă, recită și lansează
Gheorghe Dănilă: Credința pe scenă și ecran
Vladimir Udrescu: Mama lui Arghezi
Mihaela Munteanu: Binoclul de operă
Dinu Dumitrescu: Tehnologia are nevoie de umanism
George Anca:  Inconoclasm și alte erezii

            Teatru de poezie

            Puși Dinulescu, Puiu Dănilă, Gabriela Tănase, Vali Pena, Liliana Popa, Ștefan Oprescu


            Lansări de carte

Vladimir Udrescu, îmblânzitorul de lumini, Editura TipoMoldova, 2013
Dorin Croitor: Cina ratată cu îngerul Aznavour
 Coordonator: Dr. George Anca



MIHAELA GEORGESCU-DELAFRAS (Aug.11)

  
 Bine ca vom fi primii la razboi, cei mai viteji intre viteji cand NATO porneste la bombardarea Rusiei cum a pornit la bombardarea Iugoslaviei acum aproape 20 de ani, dupa vreo cinci ani de propaganda cum ca tara ar fi fost condusa de "the butcher of the Balkans". Care, by the way, fuse declarat nevinovat postmortem, acum cateva saptamani, de Tribunalul de la Haga.

Involutia noastra sportiva  nu e decat o alta fateta a involutiei politice, sociale, economice si culturale despre care unii dintre noi am vorbit si scris siroaie. Altii s-au uitat in ghiocul lor si au intrezarit acolo o epoca de aur o data cu instaurarea regimului Basescu si apoi Iohannis.  De patrimoniale nici nu mai pomenesc ca nu prea mai avem. 

Se vinde si se fura pe rupte " tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul" vorba lui Eminescu, paduri, terenuri agricole, zacaminte.

Iata cum stam si la olimpiade:

1976   27  medalii, 4 de aur
1980   25  medalii,  6 aur
1984   53  medalii   20 aur
1988   30  medalii   11 aur
1992   18   medalii   4 aur
1996   20  medalii   4 aur
2000  26   medalii    11 aur
2004  19   medalii    8 aur
2008   8   medalii    4 aur
2012    9   medalii    2 aur
2016 deocamdata   0 medalii

Nu uitati ca  "pestele de la cap se impute". Avem rezultatele pe care conducerea Romaniei din ultimul deceniu a fost si e in stare sa le genereze in toate directiile.
Zi buna si bogata in reflectii socratice caci  " the unexamined life is not worth living".
Mihaela


DIMITRIE GRAMA

Draga George,
Iata inca o analiza fara folos!
Problema Romaniei, de altfel recunoscuta in acest text, este aceia ca Imoralitatea, Indecenta, Furtul si Smecheria, sunt cunoscute si, in loc sa provoace Indignare si Condamnare, provoaca Acceptanta. Tot mai multa Acceptanta si Rugaciuni.

Totul este lasat "In Voia Domnului". Cred ca Dumnezeu e destul de obosit de romani, care al lasa pe el singur sa le tot rezolve problemele!

Cel care cunoaste bine scripturile, stie ca si Domnul cere omului Responsabilitate si Curaj!

Acceptand Imoralitatea, Indecenta, Furtul si alte Virtuti asemanatoare, romanul nu este un credincios adevarat, ci unul prefacut, fals, care doar din sentimentul de Frica este religios.

Sper sa mai vorbim pe aceasta tema si altele asemanatoare, dar in asteptarea "miracolului", indemn romanul la Cunoastere, Curaj si Demnitate.

Dimitrie, Suedia, august 2016
 VM comunicat Grupul pentru Romania

Stimate Domnule Profesor,
 am găsit pe internet le Blogul lui Mihai Rapcea acest articol. ce spune el aici mi se pare foarte semnificativ. l-am copiat si vi-l trimit si dvs., intrucat nu l-am putut trimite prin link.
 MV

  
De ce a fost nevoie de un Colectiv ?!

 MR 11/07/2016 Anti-sistem, ant icomunist, Cauze Nationale, Dumnezeu si Neamul meu, Justitie, M.R., politica

 Știu că s-a scris mult despre incendiul de la Colectiv, că lista speculațiilor și a întrebărilor fără răspuns e aproape infinită. Vă promit însă că acest articol va fi unul dintre cele mai importante pe care le-ați citit pe această temă – exceptând articolul care va prezenta dovezile atentatului, mijloacele și autorii acestuia – lucru care nu se va publica probabil niciodată – căci s-a căzut deja la pace pe acest subiect.

 Pentru a analiza importanța unui eveniment, este nevoie să analizezi consecințele lui, pe termen mediu și lung și astfel să descoperi cu ajutorul logicii, cui i-a folosit în realitate evenimentul respectiv.

 Regula spune că ordinea într-un sistem semi-închis (cum este și Statul Român, ermetizat de clasa politică neo-comunistă prin legi dictatoriale ce împiedică orice schimbare) nu poate fi schimbată decât printr-un șoc violent aplicat sistemului, care să destabilizeze echilibrul existent și astfel să fie posibilă schimbarea, sub presiunea haosului și incertitudinii.

 La fel s-a petrecut la Revoluție, unde artizanii acesteia au aplicat șocul armat, violența. De aceea a fost nevoie de morți, de sânge, de violențe. Violențe necesare în continuare la mineriade, pentru a consolida noua configurație a Puterii, pusă în pericol de alte forțe ale societății.

 Concluzionând, putem spune că Operațiunea Colectiv a fost fără nici un dubiu o operațiune de tip false flag, cum a fost și atentatul asupra World Trade Center din 2001. Rezultatele, schimbările și măsurile impuse de “eveniment” dovedesc întotdeauna care a fost necesitatea lui reală.

 Analizând România post-Colectiv, descoperim că principala schimbare survenită a fost cea a Guvernului. Deși nu era vinovat în mod direct de Colectiv, Guvernul Ponta a demisionat. Condițiile demisiei sunt interesante, căci demonstrează faptul că exista o forță tăcută, pregătită să preia puterea, așa cum s-a petrecut și în 1989. Poate că dl. Ponta se va hotărî într-o zi, când va executa pedeapsa cu închisoarea pentru măcar una din hoțiile pe care le-a făcut sau acoperit, să scrie măcar o singură carte ne-plagiată, chiar autobiografică, în care să povestească ce s-a petrecut în spatele ușilor închise ale Puterii în acele zile de foc ale Colectivului, în care parcă toată România ieșise în stradă.

 Din ceea ce mi s-a povestit de către anumite persoane din Sistem, mi-am putut forma o imagine despre ce s-a petrecut în acele zile. S-au produs niște rapoarte. Îngrijorătoare. Care toate arătau cu degetul spre nereguli din Sistem, care puteau fi speculate inteligent de către formatorii de opinie din media online în special. Și ale căror jumătăți de informație începuseră să răsară pe ici pe colo. Moment în care s-a creeat panică, începând de la șefii Serviciilor Secrete (unii povesteau că nu știau dacă vor mai apuca a doua zi în funcție). Apoi a început negocierea, dură. Nu între PNL și PSD. Ci între PSD, PNL și “oamenii Bruxellului”, arhitecții Noii Ordini Mondiale. Care construiseră cu răbdare acest moment, cu FMI, cu Banca Mondială, cu finanțările Fundației Soroș.

 La negocieri, PSD/PNL-ului li s-a promis că dacă pleacă, își pot menține în noul guvern oamenii din eșalonul 2 și 3. Adică Miniștrii secretari de Stat și directorii de Direcții și servicii regionale din cadrul ministerelor, adică cei care mențin în viață acel aparat toxic de cumetrii și rubedenii orientate politic, în sistemul de conducere al administrației publice centrale și locale – puterea adevărată din Statul Român.

 A fost adus Dacian Cioloș. O soluție calmă, temperată, acceptabilă pentru toate părțile. Bun pentru PSD care îl poate șantaja oricând mediatic cu trecutul său din MISA și din Servicii. Bun pentru Bruxelles, pentru că este prin familie (rudele soției) afiliat Serviciilor Franceze și Europene. Și bineânțeles, s-a garantat o anumită imunitate în fața legii penale, celor ce plecau de la Putere. De această imunitate se bucură în mod egal atât Traian Băsescu cu familia cât și cu Victor Ponta cu familia (se va vedea !).

 PSD-PNL-ul au crezut că au scăpat doar cu atât, și se pregăteau să răsufle ușurați, convinși că se vor întoarce la Putere după un an, cu câștigarea alegerilor, pentru a-și face în continuare netulburați, micul lor joc pervers în care “răul cel mare” este periodic înlocuit de “răul cel mai mic”.

 Doar că s-au înșelat ! Mârâielile PSD-ului din ultima vreme arată că Cioloș a cam început să îi arunce din căruța Guvernului, unul câte unul , pe oamenii PSD-PNL-ului. Cioloș vrea Guvern fără vacanță vara aceasta, căci se pregătește ofensiva. Așa că în timp ce oamenii PSD-PNL-ului din eșaloanele 2 și 3 vor fi plecați în iulie și august, Guvernul va lucra, fără ei, punând țara la cale.

 Ce va urma ?

 Urmează surprize de proporții la alegerile parlamentare din iarnă. În realitate, cei ce trebuiau să preia Puterea după Colectiv nu erau Guvernul Cioloș, ci Guvernul Soroș, prin oamenii acestuia: echipa Monicăi Macovei și a puzderiei de ONG-uri “europene” de tipul salvați: Bucureștiul, pădurile, egalitatea de șanse, homosexualii, democrația, toleranța, refugiații, libertatea de gândire și conștiință. Și care nu vor Catedrale, ci spitale (și droguri la liber, ca să ne mai calmăm un pic, nu ?!). Adică exact acele forțe neo-marxiste care visează la “minunata lume nouă” în care nu vor mai exista popoare, națiuni, țări sau religii. În care fiecare va fi liber să facă ce îi place, cu cine îi place (sexual vorbind), sub ochiul atent al unui singur Guvern Mondial, care desigur că va avea nevoie de ei, pentru a conduce Umanitatea.

 Așa că adevărații beneficiari ai morților de la Colectiv abia acum se pregătesc să intre în scenă. Ei sunt cei despre care vom putea spune cu certitudine că au intrat în politica românească călcând pe cadavre, la propriu.

 Ei au fost cei chemați de președintele Iohannis la Cotroceni, ei s-au erijat imediat în “vocea străzii” și au fost – tot imediat – validați și recunoscuți ca atare, chiar dacă ei nu reprezentau românii revoltați din stradă, la fel cum Ion Iliescu nu a reprezentat în 1989 românii anti-comuniști.

 Sistemul a fost destabilizat dar echilibrul de forțe tinde să se reașeze pe noi poziții. Poarta oportunităților de a face o schimbare pentru români, în favoarea României, este pe cale să se închidă.

 Personal, nu vreau să-i văd pe Nicușor Dan, Macovei și Remus Cernea coalizați în singura alternativă la comunismul din ultimii 26 de ani. Nu vreau să îi votez. Trebuie să mai existe și altceva. Ceva pentru români.

 Sunt convins că dacă am fi lăsați să răsuflăm și de neo-comuniștii Rusiei, și de neo-marxiștii SUA/UE, am fi capabili să ne revenim foarte repede social, politic, economic și cultural. Din nefericire însă, nici una dintre taberele care duc acest război subteran pentru România, nu vrea să parieze pe români. Suntem precum oaia pe care se bate ursul și lupul.

 Dacă “copii de suflet” al lui Soroș, acești mercenari ai finanței Noii Ordini Mondiale pătrund în Parlamentul României și devin o forță dominantă acolo, vor face din România vârful de lance al experimentului totalitar de tip neo-marxist. Nu știu de ce ne urăsc atât de mult mondialiștii ăștia, dar știu că vor să ne dea drept exemplu de popor ras din rădăcini ca identitate. Ei vor fi cei ce vor da legi prin care vor legaliza căsătoriile homosexuale și adopțiile de copii de către cuplurile de homosexuali. Ne vor aduce cipurile – din pașapoarte în buletine, din buletine sub piele. Ne vor distruge credința în Hristos și Divinitate – câtă mai este și aceasta. Și ne vor aduce dictatura minorităților: de gen (homosexuale), etnice (maghiare), atee (anti-Biserică), educaționale (Bernavett românesc).

 Iar românii din România, prea puțini să mai conteze, își vor pierde pentru totdeauna țara.

 Însă, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu ajutorul rugăciunilor din Ceruri ale înaintașilor noștrii care au iubit și apărat această țară și poporul ei, care s-au sacrificat pentru ea,  a tuturor luptătorilor anti-comuniști, nu cred că vom fi lăsați să pierim ca Nație, ca Popor, ca Țară.

 Nădăjduiesc că Dumnezeu va asculta rugăciunile cetelor de sfinți martiri anti-comuniști, în fața Tronului Ceresc, și nu va lăsa ca Satana Mondialistă să distrugă floarea cea nobilă a sufletului Nației Române.

 Am credința că România va fi salvată din ghearele hidrei internaționaliste neo-comuniste printr-un miracol Dumnezeiesc (căci Istoria României este “o enigmă și un miracol istoric” – după cum afirma Gheorghe I. Brătianu), așa cum s-a mai petrecut în zeci și sute de situații cu această țară iubită de Dumnezeu, iar cei răi și vicleni își vor primi răsplata pentru faptele lor.



 DIMITRIE GRAMA
????



Erdogan schimba structura democratica a lui Ataturk cu una islamist radicala.


"Poporul" care al sustine pe Erdogan sunt imbecilii fanatic religiosi din Anatolia si care urasc intelectualii si pe oricine altul care citeste si alta carte decat Koranul.
Erdogan a initiat si clarificat un fals cup militar si a introdus in Turcia "Mineriadele " romanesti. A invatat ceva de la romani! Bravo!!!

Acum va judeca si inlocui sute de mii de intelectuali (judecatori, doctori, ingineri, militari, profesori, jurnalisti, studenti, etc) cu "oamenii lui.

 Alah Akbar!

Cine vorbeste aici de democratie?????

Cineva se scarpina la fund, cu mana data peste umar, sa scape de mancarimea "structurilor paralele!

Prea multa filozofie si gandire si aia strica!
DG


GHEORGHE DĂNILĂ

Cu privire la domnul avocat ( aşa am înţeles că e francmason şi avocat ) Mihai Rapcea, nu pot să mă pronunţ, nu-l cunosc, dar foarte posibil să aibă dreptate  . . .

Ce se-ntâmplă domnul George, credeţi-mă, sunt atât de cătrănit pe seama tuturor lucrurilor petrecute de 26 de ani încoace, încât a-nceput să mi se facă greaţă  . . . şi ştiu că nici aşa nu e bine, că stau pasiv, nu iau atitudine  . . . dar, vreau să mă înţelegeţi, îmi vine a urla !; în toată istoria acestei naţii n-a existat un asemenea conducător, care n-a făcut altceva decât să ne-ndărăpteze cu alţi 50 !!, mai mare ruşinea !; am ieşit la pensie, nici măcar anii ăştia nu mi-i pot petrece liniştit, că tot ce se-ntâmplă e de la '' sistemu' ''  creat de  . . . Şi, poate, hai, noi ne-am trăit traiul, ne-am mâncat malaiul, dar ce fac cei de după noi ?!

Nu ştiu dacă e vreo legătură cu Emanuel Tânjală, dar domnul Dan Tânjală, canadianul ne arată ce ştie el cel mai bine: cum poţi vedea natura şi altfel  . . .

Am luat contact cu domnul Felix, mulţumesc pentru legătură ! Sănătate Dv. şi D-nei Dv. !



ION SOARE

 Dragă GEORGE,
Citii cu mare atenţie acest mesaj. E bine întocmit, nimic de zis, pare chiar logic, dar nu mă las păcălit - sunt destul de "hârşit" faţă de asemenea scenarii. . . Verdictul meu personal: E DOAR O FUMIGENĂ! Nici aici, ca şi într-un alt mesaj pe care l-am primit niţel mai înainte (ţi-l voi trimite, basam că nu l-ai primit), nu se spune absolut nimic despre islamizarea treptată a Turciei de către fundamentaliştii turci (dintre care Erdogan e o verigă importantă, o "aripă mai tânără" a unei orientări/ a unor lideri care, pe parcursul câtorva decenii bune, au lichidat, practic, moştenirea democratică, europofilă, a lui ATATURK). 

În treacăt fie spus, E. a declarat, într-o anumită ocazie, că "Europa va fi a noastră", iar soţia lui umblă cu faţa acoperită. Ei au mizat pe credinţa bezmetică a unui popor care, în domeniul marii culturii (laice, adică) nu are niscai performanţe deosebite. Opozanţii lui E.- sute de mii, din toate straturile, categoriile sociale şi preofesiile - se află azi în gropi şi în închisori sau sunt muritori de foame, exact ca pe vremea dictaturilor lui Stalin, Dej şi Ceauşescu (iar el dă lecţii despre democraţie!). Chestia cu "căpuşeala" din interior (la noi, cel puţin!) e veche de 26 de ani, de când imperiile străine au preluat puterea la noi şi ne sug exact ca nişte căpuşi. Personal, nu mai vreau  încă un Imperiu - Neo-Otoman la doi paşi de noi, mai ales după neghiobia lui Ponta - cea numită "Cea mai mare moschee din România", şi după iresponsabila politică a lui A M., care se crede mare diplomată, primind în continuare imigranţi şi terorişti.

Tu eşti mai religios decât mine, dar nu te lăsa amăgit! Religiile (cea islamică, în primul rând), au început să se transforme în ideologii politico-militare, devenind mijloace/ metode de cucerire a altor popoare. Sper că nu e nevoie să-ţi dau exemple, ele se derulează zilnic, sub ochii noştri . . .
Îţi doreşte o zi bună, Ion S.

P.-S. Nu mi-ai dat niciun răspuns/ n-ai făcut niciun comentariu la proiectatul volum al nostru – al forumiştilor, relativ la ediţia din octombrie a ZILELOR DUMITRU DRĂGHICESCU. Aştept în continuare. Acelaşi



ALT PUNCT DE VEDERE

  Dezvăluirile preşedintelui turc despre "structura paralelă" care căpuşează statul turc, creează frisoane tuturor "căpuşarilor" statelor lumii! Inclusiv celor de la Bucureşti!Evenimentele din si despre Turcia sunt de actualitate intensa si in plina derulare. Aceasta este sursa care le prezinta in volum complet si cat mai aproape de timpii cat real.

Pe fondul celor petrecute in Turcia, a aparut un amanunt peste care am trecut destul de repede. Si care pare sa fie cheia intregii probleme. Este vorba despre afirmatiile presedintelui Erdogan despre infiltrarea unei "structure paralele" in interiorul statului turc. Fondata de un cetatean turc, Fethullah Gulen, despre care aflam ca locuieste in S.U.A. Problema de fond este aceea ca din avalansa de stiri care il prezinta pe Fethullah Gulen, aflam ca presupusa sa "structura paralela" nu este nicidecum o miscare terorista. Ci este o miscare cu caracter mai mult ocult, construită pe o rețea de școli și companii în Turcia și în străinătate, precum si pe o retea de susținători în media, justiție, armata și educație. Si aici punem STOP descrierii!

Rezulta suficient de clar ca nu avem de-a face in niciun caz cu acel terorism brut, ci cu un fel de terorism domestic care actioneaza prin "capuşarea" din interior a statelor si democratiilor. Fenomen care se manifesta in toata plenitudinea sa si in România. 

Exemplificat prin situatia de zi cu zi in care cetatenilor li se ofera un drept aparent la democratie si care este limitat in fapt, doar la alegerile electorale. Apoi, imediat din ziua urmatoare, aleşii in loc sa duca la indeplinire cerinteledemocratice ale propriului popor, actionează pe perioada mandatului exact ca niste "structure paralele" similare miscarii Fethullah Gulen.  Punand in aplicare prin diverse modalitati, acte si actiuni care nu respecta in niciun caz cerintele si asteptarile democratice ale poporului roman. Astfel, nu mai este niciun secret pentru nimeni faptul ca aproape totireprezentantii poporului roman din structurile statului, iau decizii in exclusivitate - respectiv fara a avea un manadat clar din partea propriului popor, in functie de dispozitiile primite de la diversi terti externi precum F.M.I., S.U.A., Bruxelles, Berlin sau NATO. Si pentru interese care nu corespund in majoritatea cazurilor cu cele ale Romaniei. Fara ca reprezentantii in cauza sa se sinchiseasca de faptul ca astfel de dispozitii nu sunt agreate de propriul popor, pe care de fapt nu il consulta nimeni. Pe scurt, fenomenul descris anterior nu este decat o "căpuşare" din interior a democratiei autentice, care este inocuita cu o veritabila pseudo-democratie. Aceasta fiind genul de "structura paralela" la care a facut referiri si presedintele Turciei. Nu am fi abordat fenomenul care este extrem de complex, daca in cazurilor evenimentelor din Turcia nu s-ar fi produs practice un miracol. Miracolul este acela ca presedintele Erdogan a acuzat capusarea democratiei din interior de catre acea"structura paralela" a lui Fethullah Gulen, iar poporul turc a inteles exact fenomenul. De aceea l-a si sprijit si il sprijina cu fermitate pe presedinte.

Am afirmat ca fenomenul "structurilor paralele" este extrem de complex. In Turcia au avut loc arestari din medii diverse. Atrage atentia arestarea a mii de procurori si judecatori, precum si a unor membri ai Curtii Constitutionale a Turciei. Un fenomen care pare de neinteles pentru Romania. Dar care totusi este bine fundamentat din perspectiva fiintarii unor"structure paralele" care capuseaza statele si democratiile autentice din interior, in mod paradoxal - cu scutul justitiei. Sa oferim un exemplu de "structura paralela", nu? A marturisit in anul 2013 insusi un magistrat devenit celebru in mass media, pe nume Cristi Danileţ: "Intentia este sa se constituie un fel de retea europeana pentru aceste state, iar noi, la randul nostru, sa devenim un fel de experti pentru colegii nostri din tara. „Agent of changes” se numesc, adica oameni care pot sa schimbe lucruri la ei in tara. Din Romania am fost invitat eu si doamna judecator Camelia Bogdan (...). Noi am fost de acord sa facem parte din aceasta retea, urmeaza sa ne intalnim cu totii din nou in luna decembrie".

Referitor la aceasta expresie "Agent of changes”, oricat am cauta in mass media, nu gasim date concludente, ci sumare si foarte evazive. La fel ca si in cazul "structurii paralele" din Turcia, dezvaluita de presedintele Erdogan. Oricum, din aceastaprezentare realizam ca "Agent of changes” este un fenomen care are la baza cucerirea statelor prin capuşarea acestora din interior cu persoane cu puterere de decizie si de influenta din orice mediu - exact ca in Turcia (politic, justitie, armata, servicii de informatii, mass media, invatamant etc.). Din prezentare rezulta exact ce afirma presedintele Erdogan despre"structura paralela" a lui Fethullah Gulen. Iar modul de actiune este acelasi. Persoanele infiltrate nu deservesc interesele propriilor popoare, ci pe ale unor terte state sau a unor organizatii multinationale netransparente sau pe ale unor organisme financiare extern.

Scopul principal al acestor "structure paralele" care capuseaza statele lumii? Obtinerea unui avantaj/beneficiu material, militar sau de alta natura, intotdeauna cuantificabil, prin deturnarea politicilor statului capusat, in favoarea unui tert stat sau a unei organizatii multinationale sau a unui organism financiar extern. Un exemplu aparent complicat? 

Cum poate contribui un magistrate racolat de "Agent of changes” la interesele unui alt stat/unei  urganizatii multinationale/unui organism financiar extern? Desi pare complicat, trucul este relative simplu. In articolul in care face referire la "Agent of changes”, Cristi Daniletse refera in mod paradoxal la coruptie pt. a justifica apartenenta sa la "Agent of changes”. Pare o motivatie nobila, insa realitatea dinapoia lucrurilor este cu totul alta. Printr-o lupta acerba contra coruptilor autohtoni, raman de fapt mai multi bani la dispozitia statului si care pot fi supti oficial de terte state/companii multinationale/organisme financiare, prin intermediul altor membri "Agent of changes” din "structurile paralele" ale statului. Cu alte cuvinte, mult trambitatul slogan alluptei impotriva coruptiei, se reduca la urmatorul şmen: niciun ban nu trebuie furat de români, intrucat banii in cauza sunt destinaţi să fie furaţi prin politici bine dirijate, in mod oficial,  de catre altcineva din afara statului roman (sub paravanul unor contracte economice sau achizitii, de regula supraevaluate). Cum se inchide cercul? Acesti asa numiti "Agents of changes” sunt bineinteles recompensati pentru fapta lor cu venituri impresionante acordate de stat, adica sunt mituiti oficial. Aceasta fiind toata esenta luptei anticoruptie din Romania.

Revenind la Turcia si la acuzatiile presedintelui Erdogan privind "structura paralela" care afecteaza interesele Turciei prin capusarea sa din interior si luand in considerare reactia ferma a poporului turc de sustinere a presedintelui sau, exista toate premisele ca evenimentele din Turcia sa semnifice exact ce ni se transmite mai direct sau mai voalat dinspre Ankara, respectiv lupta corecta a unui popor pentru propria sa suveranitate si identitate nationala. Principii care in Romania sunt duse in derizoriu de diversi agenti ai schimbarii organizati in diverse structuri paralele (politice, militare, economice, din justitie, din invatamant, din mass media etc. - exact ca in Turcia) si care ne baga cu forta pe gat de ani buni de zile F.M.I., U.E., NATO, Bruxelles, diverse multinationale care ne distrug propria economie s.a.m.d. Beneficii pentru Romania si poporul roman? Absolut niciunul cuantificabil - este evident ca noi suntem din ce in ce mai in fundul gol, desi agentii schimbarii din aparatul guvernamental si de stat, afirma intotdeauna ca totul este splendid.

Ar mai fi ceva legat de "structurile paralele". Deosebirea in cazul Romaniei fata de Turcia, este totusi una esentiala: in Romania, conducerea statului a fost preluata in exclusivitate, de "structurile paralele".  Publicat de R-26500 la 20:53


Anunt Comunitar:

Se pun în vânzare abonamentele și biletele la concertele-eveniment „Parsifal” de Richard Wagner

Biletele la concertele-eveniment cu actul I din opera PARSIFAL, de Richard Wagner, ce vor avea loc pe 7 și pe 8 octombrie, în deschiderea de gală a stagiunii Filarmonicii „George Enescu“, se pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român.

Abonații Filarmonicii „George Enescu“ au rezervate bilete, pe care le pot achiziționa în perioada 16 august-23 septembrie, la un preț special de 100 de lei pentru un bilet. Începând cu 1 septembrie, biletele vor fi disponibile tuturor iubitorilor de muzică, la prețul de 150 lei, având în continuare prioritate abonații Filarmonicii „George Enescu“.
La concertele PARSIFAL, de pe 7 și 8 octombrie, a căror partener principal este Grupul KMG International, locurile abonaților Filarmonicii „George Enescu“ vor fi realocate, datorită cerințelor sponsorilor, care au facut posibil evenimentul. Următoarele concerte din stagiunea 2016-2017 ale Filarmonicii „George Enescu“ se află sub regimul obișnuit de vânzare al biletelor, atât pentru abonați, cât și pentru ceilalți spectatori. 

Detalii se găsesc pe site-ul instituției: www.fge.org.ro/ro.html.


Gală dirijată de Christian Badea

Publicul român va beneficia de două spectacole de înaltă ținută artistică, oferite de Christian Badea, cel mai important și mai cunoscut dirijor român de operă din lume și Fundația Română pentru Excelență în Muzică, în parteneriat cu Filarmonica «George Enescu» și Institutul Cultural Român.

În distribuție se află artiști de renume mondial. Astfel, sub bagheta maestrului Christian Badea se vor afla orchestra și corul Filarmonicii «George Enescu» și soliștii invitați Stefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry), Bela Perencz (Amfortas), considerați printre cei mai mari interpreți wagnerieni din lume la ora actuală.

Alături de muzicienii Orchestrei și Corului Filarmonicii «George Enescu», vor colabora cu artiștii străini de nivel mondial și cântăreții români Marius Boloș, Liviu Indricau, Iustinian Zetea și Sidonia Nica de la Opera Națională București și Ionuț Popescu și Adrian Dumitru de la Filarmonica «George Enescu». Lor li se vor alătura Corul de copii Radio și elevi de la Liceul de Coregrafie «Floria Capsali».
Parsifal, de Richard Wagner, la Ateneul Român – concept unic în lume
 Concertele-eveniment «Parsifal la Ateneul Roman» sunt un concept nou și unic în lume. Ele prezintă creația lui Wagner într-un spectacol în care publicul se află în mijlocul acțiunii și care împletește în mod firesc componentele muzicale (orchestră, cor, soliști) cu elemente de teatru complexe (lumini, decor, costume, efecte speciale vizuale și de sunet), folosind caracteristicile acustice și arhitecturale ale sălii Ateneului. De altfel, sala Ateneului în sine – o sală-monument istoric – joacă un rol esențial prin arhitectura și acustica sa unică în lume, astfel încât experiența publicului este directă și copleșitoare.
Cei 60 de membri ai corului bărbătesc cântă într-un cerc care cuprinde și publicul. Spectatorii se regăsesc astfel în mijlocul muzicii și al legendei Cavalerilor Sfântului Graal. Soliștii se mișcă liber prin sală și cântă pe scene special amenajate, ceea ce asigură o balanță de sunet perfectă cu orchestra wagneriană de 90 de muzicieni și dă publicului o perspectivă acustică și vizuală de 360 de grade. Alte două coruri, indicate de Wagner ca fiind îndepărtate de acțiune, ca și faimoasele clopote grave specifice lui PARSIFAL, se aud prin ușile deschise, din foaierul Ateneului, unde sunetul produs este reverberant și rotund prin natura architecturii clădirii, iar efectul de distanță este magic pentru publicul din sală. 

Sponsori și parteneri

Concertele cu Parsifal de Wagner din 7 şi 8 octombrie la Ateneu sunt realizate cu sprijinul financiar generos al sponsorului principal – compania KMG International.
Proiectul beneficiază și de ajutorul unor parteneri deosebiți – Institutul Cultural Român, AFCN, Clifford Chance, Five’s (Creative Partner).

Lor li s-au alăturat alți sponsori importanți, precum: Wuerth Romania, Noventis, Banca Transilvania, Bulboacă & Asociații SCA, Career Advisors și mai mulți sponsori privați.

Evenimentul „Parsifal la Ateneu” este organizat cu sprijinul ARCUB și susține București 2021- oraș candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Aflați mai multe pe www.bucuresti2021.ro.

Le mulțumim sponsorilor și partenerilor noștri!








Un comentariu:

  1. Anul 2016 am luat o medalie de aur la scrima,e pentru prima oara cand echipa de gimnastica a Romaniei nu a participat la jocurile olimpice de la Rio , e dureros .!

    RăspundețiȘtergere