joi, 4 august 2016

CRUCEA




SIMBOLISTICA - CRUCEA

  Avand in vedere toata aceasta agitatie religioasa prin care trecem in aceste zile, am gasit de bun augur sa retransmit acest mesaj care este interesant prin simbolistica pe care o ofera. Cei drept, "CRUCEA" este nu numai o simpla cruce ci si o "INTERSECTIE" a valorilor trecutului, o intersectare cu civilizatiile apuse, o deschidere culturala spre nou, un stil de viata pentru unii, o afacere pentru altii... TOTUL pentru unii... NIMIC pentru altii, o amuleta de noroc pentru cei care o poarta la gat si o realitate crunta, pentru cei ce-o poarta zilnic in viata! Dar, aici bineinteles, fiecare cu propria sa "libertate" de-a se desfasura!

    In numele "CRUCII" s-au purtat razboaie, au murit milioane de oameni, s-au aprins ruguri, s-au inventat INCHIZITII, s-au manipulat masele!

Halal crestinism, a tuturor celor ce au predicat cu sabia! Niciodata n-a fost crestinismul mai departe de idealul sau, decat atunci cand s-a crezut ca forta este metota cea mai buna de propovaduire! Din pacate asta-i Istoria, iar noi muritorii de rand vom da mereu cu capul de "pragul de sus", incapabili de-a invata din lectiile Trecutului si a vedea "pragul de jos" (realitatea)!

Aldous Huxley spunea:   "O societate a cărei majoritate își petrece o mare parte a timpului nu la fața locului, nu Aici și Acum și în Viitorul previzibil, ci altundeva, în lumea cealaltă, irelevantă, a jocurilor și a serialelor siropoase, a mitologiei și a fanteziei metafizice, va întâmpina mari dificultăți în combaterea celor care, prin încălcarea libertății, vor să manipuleze și să controleze această societate."

     Pentru toate persoanele religioase, pentru cei care conduc denominatiunile, trebuie sa aibe prezent ca au in mana, cea mai puternica arma de manipulare care este: - RELIGIA! N-o spun eu, ci Istoria! Iar intr-un sistem care se globalizeaza pentru sclavie, nu toate capetele vor accepta: "Capul ce se pleaca sabia nu-l taie"! Vor cadea capete... dar, primele vor fi ale acelora care NIMENI si NIMIC, nu i-au putut ingenunchia.

                               Sa pun "cruce" subiectului si sa va las sa invatati cate ceva despre "iconografia" crucii!

                                                                                                                                        Filologul Apetrei













Sursa:
Prof. Valentina Lupu








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu