miercuri, 5 octombrie 2016

Întâlnire cu actorul și interpretul Sergiu Cioiu la Consulatul General al României din Toronto


I N V I T A T I E






Stimată doamnă/ Stimate domn,


Consulatul General al României la Toronto si Cenaclul Nicăpetre de pe lângă publicatia culturală locală Observatorulvă invită la lansarea cării Nu stim aproape nimic (Pusa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu).

Sub formă de dialog, cartea este o sumă de amintiri ale actorului si interpretului Sergiu Cioiu, care se autodefineste ca "un simplu artizan al cântecului si al zicerii".

Dialogul dezvăluie aspecte din viata artistului, opinii despre creatia muzicală a unei epoci, din care multe refrene au rămas în memoria colectivă, anecdote din întîlnirile cu poeti, actori, regizori, ziaristi, compozitori, artisti plastici, unele nume cunoscute din lumea spectacolului, altele din cea a politicii, câteva necunoscute, dar atasante prin gratia lor. O carte despre o epocă traversată în pasi dansanti de interpretul "Cântecului vântului" si al altor cântece care, de ce nu, s-ar putea ascultasi astăzi.

Cartea mai cuprinde biografia sa artistică, fotografii ce marchează diferite evenimente din viata si activitatea lui Sergiu Cioiu, precum si o postfată semnată de criticul Costin Tuchilă.

Volumul este însotit de un audiobook care contine cîteva comentarii pe marginea dialogului si o trecere în revistă a repertoriului artistului din anii '60, '70 si '80.

Tot cu această ocazie, Sergiu Cioiu lansează ultimul său album, apărut anul acesta sub eticheta EUROSTAR (Bucuresti), intitulat "Vântule" si alte cântece.

Evenimentul va avea loc în ziua de 14 octombrie 2016, ora 17:00, la sediul Consulatului General al României la Toronto, 789 Don Mills Road, unit 501, M3C 1T9.


Cu aleasă consideratie,


Dumitru Puiu Popescu,                                         Doru Liciu,                                               
Editor Observatorul                                      Consul General interimar               
Moderator al Cenaclului Nicăpetre








CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI LA TORONTO
789 Don Mills Road, unit 501, Toronto, ON, M3C 1T9 http://toronto.mae.ro, e-mail:toronto.cg@mae.ro,







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu