marți, 25 octombrie 2016

Leacuri de la cititori





- De la lume adunate şi-napoi la lume date -

Câteva tratamente vechi şi foarte eficiente

Din întâmplare, am intrat în posesia unei cărţi foarte vechi, în care, printre al­tele, am gă­sit şi câteva reţete de leacuri, pe care le-am în­cercat în familie, cu rezultate deosebite. În calitate de veche cititoare a revistei "Formula AS", mă grăbesc să vi le împăr­tăşesc.
* Suc pentru sufocări - se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de spin alb, opărită cu 250 ml apă. Se lasă să stea 10 minute, se strecoară, apoi se adaugă 3 cuburi de ghea­ţă şi se bea lichi­dul după ce ele s-au dizol­vat.
* Leac pentru pi­cioare obo­site - într-un lighean cu apă caldă se dizolvă trei aspi­rine. Se ţin pi­cioa­rele înăuntru, până ce apa se ră­ceşte. Este foarte recon­fortant.
* Senzaţie de leşin - se umple un pahar cu apă şi se înclină în sens invers, ca şi cum ai vrea să dai alt­cuiva să bea, dar bei tu. L-am în­cercat pe mine şi are efect fulge­rător.
* Contra otitei - se încălzeşte o felie de slă­nină de porc, neafumată şi nesărată, într-o ti­gaie, atât cât să suporte bolnavul. Apoi se pune într-o pânză curată şi se aşa­ză pe urechea bolnavă. Se ţine capul aple­cat în partea cea­laltă.
Vă doresc multă sănătate.

AURELIA OANĂ - Salonta, jud. Bihor


Reţetă pentru vindecarea vaginitelor cu Candida

Se pune pe foc un litru de apă. Când dă în clocot, se dă la o parte şi se pune o lin­gură de bicarbonat de sodiu, să se stin­gă în apa clocotită. Se lasă să se răcească până apa devine călduţă, apoi se fac spălă­turi vaginale cu irigatorul. Imediat ungeţi inte­riorul vaginului cu glicerină boraxată (me­ricică - popular). La început, se fac 2-3 spălături pe zi, pen­tru a grăbi vindecarea. La debutul tratamentului, tre­buie să se evi­te contactul sexual, iar mai târ­ziu, el tre­buie să fie protejat, până la vin­decarea completă.

DOINA BIZARAN - Giurgiu

Leac contra insomniei

Mă numesc Procopiuc Varsanufie, sunt vieţuitor al sfintei Mânăstiri Sihăstria - Ra­rău, jud. Suceava şi doresc să in­formez pe toţi su­fe­rinzii de in­som­nie că aceas­tă boa­lă se poate vindeca mi­ra­cu­los, cu ur­mă­toa­rea reţetă: se iau părţi egale din ur­mătoa­rele plante - muşeţel, coa­da-şori­ce­lului, su­nă­­toare, bu­­suioc şi se ames­­tecă omogen. Se face o in­fuzie cu un pumn de plan­te la un litru de apă. Se beau 3-4 căni pe zi. Dar foarte impor­tan­tă este, de ase­menea, o măr­turisire la preot şi par­ticiparea la sfântul maslu.
Multă sănătate de la Dumnezeu!

PROCOPIUC VARSANUFIE - Mânăstirea Sihăstria-Rarău, Câmpulung Moldovenesc


Cum se vindecă adenocarcinomul de prostată

Din paginile revistei, am aflat că petrolul dublu rafinat, folosit cu mult succes în vindecarea acestei boli, nu mai poate fi procurat de la rafinăria VEGA din Ploieşti. De aceea, redau mai jos un tratament pe cât de simplu, pe atât de eficient, care a fost experimentat cu rezultate de-a dreptul miraculoase chiar în familia mea şi a unor apro­piaţi.
* Pe nemâncate, se iau 3-5 linguriţe de polen, ţinându-se în gură până la completa dizolvare a granulelor.
* Se va consuma zilnic o lingură cu vârf de seminţe deco­jite de dovleac (semin­ţele să fie bine uscate, nu prăjite).
* Se vor face zilnic băi de şezut cu tărâţe de grâu (durata băii: 20-30 de minute). Se toar­nă apă clocotită peste 1/2 kg tărâţe de grâu. După 10-15 minute, se adaugă apă caldă.
Tatălui meu i s-a pus diagnosticul de mai sus, fiind programat pentru operaţie, dar, urmând acest trata­ment, n-a mai fost nevoie de intervenţia chi­rur­gicală.

ECATERINA APOSTOL - Iaşi


Ceaiul de soc - medicament natural împotriva obezităţii

Le recomand persoa­nelor care doresc să slă­bească şi, mai ales, doam­nelor care vor să-şi men­ţină silueta, banalul ceai din flori de soc, ale cărui mirifice efecte pu­ţini le cu­nosc. Florile se culeg în pe­rioada de ma­ximă înflo­rire şi se usu­că direct sub razele puter­nice ale soare­lui. În acest fel, florile vor rămâ­ne albe şi se vor usca foarte bine (florile uscate la umbră au tendinţa de înne­grire şi chiar mu­ce­găiesc, din cauza con­ţinutului sporit de apă). Ceaiul din flori de soc are un efect uşor laxativ, ajută la eliminarea toxinelor, ajută, de asemenea, la eliminarea apei din ţesuturi şi, din acest motiv, se foloseşte ca medica­ment natural în obezitate, con­tri­buind la pierderea kilogra­melor. Ceaiul se pre­pară prin infuzie, dintr-o lingură de flori la o cană de apă. Se beau 3-4 ceaiuri calde pe zi. Prima cană se bea la prima oră a dimineţii, după care o jumă­tate de oră nu se mai consumă nimic. Personal, folosesc ceaiul de soc pentru a mă feri de depu­nerea de grăsimi, asociat cu o dietă mai săracă în calorii, mult mers pe jos şi mult opti­mism. Sunt foarte mulţumită de rezultate.
Vă doresc tot binele din lume!

ELENA MOCANU - Iaşi


Pentru eliminarea pietrelor de la fiere

Leacuri de la cititori

Sunt în posesia unei reţete foarte eficiente pentru eli­mi­narea pietrelor de la fiere, pe care v-o încredinţez spre pu­blicare, în speranţa că va alina suferinţele multor bolnavi. Este uşor de realizat şi necostisi­toare. Iată despre ce este vorba: se usucă bine seminţe de pepene roşu (lubeniţă) şi se macină în râşniţa de cafea. Timp de 10 zile, în fiecare di­mineaţă, pe nemâncate, se ia o lin­guriţă din pul­berea obţinută, îm­pre­ună cu o lingură de ulei de măs­li­ne şi se stă cul­cat pe partea dreap­tă circa 10 minute. Trata­mentul du­rează 3 luni, câte 10 zile pe lună, la intervale regulate (dacă trata­men­tul a fost început pe 1 ale primei luni, atunci şi în lunile următoare se va respecta aceeaşi dată). Vă doresc tuturor sănătate şi bucurii!

GEORGETA BÂRSAN – Iaşi


Dacă vreţi să renunţaţi la cafea

Vă trimit o reţetă foarte eficientă pentru cei care vor să se lase de băut ca­fea. În fiecare zi, se con­sumă 3 căni de ceai concentrat de măceşe şi 3 mor­covi cruzi, câte unul la fiecare cană de ceai (raşi sau ca atare). Reţeta e garantată. Persoanele în cauză să se ferească de mirosul de cafea în perioada dezinto­xi­cării (să nu stea alături de cei care beau cafea). Pentru mine, cafeaua a fost pur şi simplu un drog. Cu reţeta pe care v-am recomandat-o, am scăpat de necaz.

V. FILIP - com. Scoarţa, jud. Gorj


Reţetă de curăţire a rinichilor

Rinichii trebuie, şi ei, curăţaţi uneori. Iată una din cele mai bune reţete, pe care mi-a recomandat-o un co­leg care s-a simţit minunat după ce a încercat-o.
Se iau 6 crenguţe de mur de pă­dure, fiecare din ele având cam 60 cm lungime. Se taie crenguţele mărunt (ca ceapa) şi se pun la fiert într-o cratiţă, cu 6 litri de apă. Se fierb circa 3 ore, la foc mic, fără capac, până când fiertura ajunge la jumătate (3 litri). În timp de două zile, se bea toată cantitatea. Pentru a se verifica efec­tul reţetei, toată urina din aceste zile se adună într-un borcan mare. Pe fundul lui, se vor vedea cu ochiul liber nisipul şi celelalte substanţe eliminate.

Sirop de rostopască pentru purificarea sângelui

Se poate purifica sângele omului? Da, se poate! Iată un tratament care merită să fie încercat de cine do­reşte. Se procură 100 g rostopască, se pune într-o cratiţă smălţuită, peste care se toarnă un litru de apă clo­cotită, se acoperă şi se lasă la mace­rat circa 12 ore. După macerare, întrea­ga compoziţie se strecoară prin­tr-un tifon. În infuzie se pune miere de al­bine polifloră, până se obţine un sirop de con­sistenţa smântânii. Se pune într-o sti­clă la frigider. În fiecare zi, se umple un pahar cu 150 g din mierea cu ros­to­pască, din care se iau 6 lin­guriţe, din oră în oră. Tratamentul se ţine până ce se consumă toată rezerva din frigi­der. Se urmează o singură dată pe an şi numai primăvara.

NICOLAE ZĂVOIAN - Deva, jud. Hunedoara


Leac pentru vindecarea bolilor de plămâni şi a anemiei

Leacuri de la cititori
Vă recomand o reţetă cu care trei persoane bolnave grav de plămâni au reuşit să se vindece.
Ingrediente: 400 g unt de casă (făcut de ţărani), 400 g untură de porc de casă (osân­ză), 4 ouă proaspete (de ţară, de la găini hră­nite cu porumb), 400 g zahăr pu­dră, 400 g miere de albine de salcâm, 1 lă­mâie, 50 g cacao, 1/2 sticluţă rom, 3 batoane de vanilie.
Mod de preparare: Se amestecă zahărul cu ouăle şi mierea şi se frea­că până se obţine o pastă omogenă, apoi se pune o lin­gu­riţă de unt şi se freacă bine, apoi una de untură, ames­tecându-se în continuare, şi aşa, alter­nativ, până se termină untul şi untura. Se amestecă fără grabă. Spre sfârşit, se pun praful de cacao, vani­lia - se taie batonul şi se scoate miezul, romul, coaja de lămâie rasă şi ju­mă­ta­te din zeama lămâii. Se ia din două în două ore câte o linguriţă, în prima săptămână, apoi se măreşte doza - o lingură din două în două ore (de pildă, de la ora 6 dimineaţa, până la orele 22.00). Noaptea se face pauză. Tratamentul trebuie continuat până la vindecare, cu răbdare şi perseverenţă.

Sanda Tudora – Bucureşti

Sursa:
Prof. Valentina Lupu











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu