marți, 11 octombrie 2016

VIATA E UN JOC 9





VIATA E UN JOC 9
Florence Schovel - Shin


Capitolul IX
PERSONALITATEA PERFECTA sau MODELUL DIVIN

"Nici un vint nu poate indeparta barca mea din drumul ei si nici schimba cursul destinului". Exista pentru fiecare om o perfecta expresie de sine. Exista un loc care lui ii este dat sa-l umple si pe care nici un altul nu-l poate umple; ceva ce lui ii este dat sa faca, ceva ce nimeni altul nu poate face, este destinul lui!
Aceasta afirmatie sta ca idee perfecta in Mintea Divina, asteptind recunoasterea omului. Si cum facultatea imaginativa este creativa, trebuie ca omul sa vada ideea, ideea de a se manifesta.
Asadar, cea mai indicata cerere a omului este pentru modelul divin al vietii lui. El poate sa nu aiba nici cea mai vaga idee fata de ceea ce este, putind exista multe talente minunate adinc ascunse in el. Cererea lui trebuie sa fie: "Spirit Infinit, deschide calea pentru ca Modelul Divin al vietii mele sa se poata manifesta; sloboade acum talentele dinlauntrul meu si fa ca sa vad clar planul perfect!".

Planul perfect include sanatate, bogatie si personalitatea perfecta a expresiei de sine. Acesta este patratul vietii, cel care aduce fericirea perfecta; sanatate, bogatie si personalitate perfecta.
Cind cineva a facut aceasta cerere, se poate astepta la mari schimbari in viata lui pentru ca, in general, fiecare om a ratacit de la Modelul Divin. Cunosc cazul unei femei la care lucrurile s-au manifestat ca si cum un ciclon ar fi zdruncinat toate treburile ei dar echilibrul a venit repede si situatii noi, minunate au venit in locul celor vechi. Expresia perfecta de sine nu-i niciodata obositoare, este de un interes asa de absorbant incit viata pare un joc. Studentii afla ca daca omul vine in lume finantat de Dumnezeu, are averea necesara pentru expresia de sine perfecta, aceasta fiindu-i foarte la indemina. Multe genii s-au luptat ani de-a rindul cu problematica averii, pe cind vorba si credinta lor, rostite, ar fi rezolvat repede fondurile necesare.

Odata, de exemplu, dupa ore, un om a venit la mine si mi-a dat un cent. A spus: "Am exact 7 centi pe lume si am venit sa va dau unul pentru ca o mare incredere in puterea cuvintului rostit de dumneavoastra. Doresc sa cunosc cuvintul potrivit pentru expresia mea de sine perfecta si prosperitate". Am spus cuvintul; nu l-am mai vazut decit dupa aproape un an cind a venit plin de succes si fericit, cu un teanc de bancnote galbene in buzunar. Mi-a spus: "Imediat dupa ce ati spus cuvintul mi s-a oferit un serviciu intr-un oras indepartat si acum toate s-au realizat: sanatate, bogatie, fericire".

Perfecta expresie de sine poate fi, de exemplu, pentru o femeie, sa fie o sotie perfecta, o mama perfecta, o gospodina perfecta si nu neaparat a avea o cariera publica. Cere indrumarea definitiva si drumul va fi usor si plin de succes. Nu trebuie vizualizata sau fortata o anumita pictura mentala. Cind cineva cere ca Modelul Divin sa apara, o scinteie de inspiratie vine si va incepe el insusi sa vada, realizind opera de seama. Aceasta este imaginea sau viziunea pe care el trebuie sa o pastreze fara sovaire. Cind un om cauta un lucru si acel lucru il cauta pe el. Telefonul l-a cautat pe Bill ca sa-l descopere. Parintii nu trebuie niciodata sa forteze cariera sau profesia copiilor lor. Printr-o cunoastere a adevarului spiritual, planul copil poate fi prezis chiar din copilarie sau chiar prenatal. Un tratament prenatal ar fi: "Fie ca Dumnezeu sa aiba in acest copil expresia perfecta, fie ca Modelul Divin sa fie al mintii lui, al trupului si indeletnicirilor lui, sa se manifeste pretutindeni in viata lui, pretutindeni in eternitate". Faca-se vointa Domnului nu a omului, este porunca pe care o gasim traversind intreaga Scriptura si Biblia este cartea care se ocupa cu stiinta mintii. Este cartea care vorbeste omului despre descatusarea sufleteasca (mintea subconstienta) din robie. Luptele descrise acolo sunt inchipuirile omului razboindu-se cu gindurile muritoare. "Credinta omului trebuie sa fie aceea a propriului lui sef de familie". Fiecare om este Iahosafat si fiecare om este David care a ucis pe Goliat (gindurile mortale) cu o mica piatra alba (credinta); asa ca omul trebuie sa se ingrijeasca ca sa nu fie sluga "vicleana si lenesa" care a ingropat talentul lui. Exista o teribila pedeapsa pentru cei platiti fara sa foloseasca propria lor abilitate. Adesea frica sta intre om si perfecta lui expresie de sine. Stari de frica au impiedicat multe talente. Adesea pot fi depasite prin cuvintul spus sau tratament. Atunci individul pierde toata constiinta de sine si simte ca el este numai o conducta prin care Inteligenta Divina se exprima pe ea insasi prin el. El este sub inspiratie directa, fara frica si increzator, pentru ca simte pe Tatal dinlauntrul lui caruia ii datoreste opera lui.

Un baiat venea adesea cu mama lui in clasa mea. El imi cerea sa-i spun cuvintul pentru examenul pe care il avea de dat la scoala. I-am spus sa faca afirmatia: "Sunt una cu inteligenta infinita. Stiu tot ce se poate cunoaste despre subiect". El avea cunostinte excelente de istorie dar nu era sigur la aritmetica. L-am vazut mai tirziu si mi-a spus: "Am spus cuvintul pentru aritmetica si am trecut cu cea mai mare nota dar cu toate ca am crezut ca ma pot bizui pe mine insumi la istorie, am avut un succes foarte slab." Adesea omul primeste un recul cind este prea sigur de el, ceea ce inseamna ca el se increde in personalitatea lui si nu in Tatal dinlauntrul lui.

O data, o studenta mi-a dat un atare exemplu. Intr-o vara a facut o mare excursie in strainatate, vizitind multe tari unde nu cunostea limba. Ea se ruga pentru calauzire si protectie in fiecare minut si totul mergea de minune. Bagajele n-au fost niciodata intirziate sau pierdute, gazduirea era intotdeauna pregatita pentru ea la cele mai mari hoteluri si obtinea servicii perfecte oriunde dorea. S-a intors la New York. Cunoscind limba a crezut ca Dumnezeu nu-i mai este necesar si a avut grija de treburile ei in mod obisnuit. Toate i-au mers pe dos, bagaje intirziate, multe nearmonii si confuzii. Trebuie sa ne formam obiceiul de a pastra prezenta lui Dumnezeu in fiecare minut. In toate drumurile tale recunoaste-l pe el, nimic nu este prea mic sau prea mare. Uneori chiar si un incident neinsemnat poate fi un punct de intoarcere in viata unui om. Ribert Fulton, pazind sa fiarba apa intr-un ceainic, a avut viziunea masinii cu aburi! Am vazut pe cineva care impiedica realizarile lui punctindu-si drumul si opunind rezistenta. Isi fixa credinta lui numai la un lant si dicta exact calea prin care dorea sa-i vina realizarea; prin acestea el punea lucrurile in stare de stagnare. "Drumul meu nu drumul tau" este porunca Inteligentei Infinite si orice putere, fie Abur sau Electricitate, trebuie sa aiba o masinarie prin care sa lucreze, iar omul este el, la rindul lui, aceasta masinarie. Mereu si mereu i se explica omului sa stea linistit. "O, Iuda, nu te teme; si miine du-te contra lui; Dumnezeu va fi cu tine. Nu trebuie sa lupti in acea batalie, pune-te pe tine insuti si stai acolo linistit, vezi salvarea Domnului care e cu tine". Vedem aceasta in incidentul cu cei 2000 de dolari care i-au venit femeii prin proprietarul ei atunci cind a fost in nonrezistenta si netulburare sau cu femeia care a cistigat iubirea dupa ce toate suferintele ei au incetat. Tinta studentului este ECHILIBRUL!


ECHILIBRUL

Echilibrul este puterea pentru ca el da puterii lui Dumnezeu ocazia de a se manifesta prin OM, ca acesta vrea sa faca voia lui buna. Echilibrul, el gindeste clar si indeciziile cele mai bune, cele mai drepte, si cel mai repede. Nu trece cu vederea o greseala niciodata. Minia minjeste si paleste viziunea, otraveste singele, cladeste drumul spre multe boli si provoaca hotariri gresite care duc la dezastru. Minia e numita ca unul din pacatele cele mai grele, caci reactia ei e foarte vatamatoare.

In Metafizica, pacatul are un inteles mai larg decit in invatatura veche. "Orice nu-i credinta, e pacat". Frica si supararea sunt pacate de moarte. Ele sunt credinta intervertita care pune proiectii mentale denaturate, provoaca realizarea binelui de care te temi. Acesti dusmani din subconstient trebuiesc numaidecit nimiciti. "Cind omul este el este sfirsit". Meterlink spune ca: "Omul este un Dumnezeu inspaimintat!". Dupa cum am vazut in capitolul precedent, omul poate invinge frica intimpinind obiectul care-l inspaiminta. Cind Iosafat si armata lui s-au pregatit sa intilneasca inamicul cintind "Lauda Domnului pentru multumirile ingaduite dintotdeauna" au aflat ca inamicii lor au fost distrusi de altii si nu au mai trebuit sa lupte. O femeie a rugat o prietena a ei sa comunice ceva unei alte prietene comune. Ea se temea s-o faca personal fiindca mintea rationala ii spunea: "Nu te amesteca in aceasta afacere, nu spune nimic!". A promis sa o faca si asta o tulbura sufleteste. In final s-a hotarit sa infrunte leul si a chemat legea protectiei divine. Cind s-a intilnit cu prietena careia trebuia sa-i faca comunicarea, deschis gura sa-i spuna; prietena i-a spus: "Asa si asa a parasit orasul". Asta a facut-o sa nu mai trebuiasca sa-i spuna nimic, fiindca situatia era in legatura cu acea persoana care fusese in oras. Fiindca a vrut sa spuna, nu a mai fost obligata sa o faca, nu s-a mai temut, situatia grea a disparut. Omul amina de multe ori realizarile lui prin credinta in neimplinire. El trebuie sa faca aceasta afirmatie: "In Mintea Divina se afla numai indeplinirea, de aceea realizarea mea este completa, munca mea este perfecta, casa mea, sanatatea mea sunt perfecte".

Toate cararile lui sunt idei perfecte, inregistrate in Mintea Divina si trebuie sa se manifeste "prin gratie, pe o cale perfecta". El da multumiri ca a primit aceasta in invizibil si face preparatii active pentru a primi si in invizibil. Cineva era in asteptarea unei realizari financiare. A venit la mine si m-a intrebat de ce nu i s-a indeplinit cererea. "Poate ai obiceiul de a lasa lucrurile neterminate si subconstientul a atras aici ideea de neindeplinire (cum e in afara asa e si inauntru)". A spus: "Ai dreptate! Adesea incep lucrurile si niciodata nu le duc la capat. O sa merg acasa sa termin ceva ce am inceput de saptamina trecuta si lucrul acesta va fi simbolic pentru realizarea mea". A cusut cu rivna si a terminat repede ce avea de facut. Putin dupa aceea au venit banii, in chip miraculos; sotul ei a primit, de asemenea, salariul de doua ori in acea luna. Cind i-a transmis patronului greseala facuta, acesta i-a spus sa pastreze banii. Cind omul cere cu credinta, el trebuie sa primeasca fiindca Dumnezeu isi creaza propriile cai. Am fost uneori intrebata daca cineva care are talente deosebite poate alege si cum trebuie sa o faca. "Spirit Infinit, da-mi o indrumare perfecta, descopera-mi perfecta expresie de sine, arata-mi care talent trebuie sa-l folosesc acum!". Am cunoscut oameni care au apucat deodata o noua cale de lucru fiind complet edificati cu foarte putin sau deloc antrenament. De aceea, fa afirmatia: "Sunt deplin pregatit pentru planul divin al vietii mele!". Fa-o fara frica, in orice imprejurare te afli. Unii oameni sunt donatori placuti dar rai primitori. Ei refuza darurile din orgoliu sau alta ratiune primitiva, negativa, de aceea bareaza caile lor, de aceea se gasesc invariabil cu putin sau cu nimic.

O femeie care a dat cuiva o mare suma de bani a primit in dar citeva mii de dolari. A refuzat sa-l ia, spunind ca nu are nevoie. Ulterior, finantele ei au fost lezate in asa fel incit avea nevoie de acea suma. "Trebuie sa primesti cu bucurie piinea care ti se intoarce tie peste ape, liber e datul, liber e luatul (primitul)". Exista intotdeauna o balanta perfecta a ceea ce dai si ceea ce primesti; de aceea trebuie sa dai fara gind de intoarcere; violezi legea daca nu accepti intoarcerea care vine la tine fiindca "toate darurile vin de la Dumnezeu" si omul este numai minuitorul lor. Nu trebuie a ne retine niciodata vreun gind de saracie fata de acela care da. Cind omul mi-a dat acel cent, nu mi-am spus: "El, probabil, trebuie sa faca o mare sfortare sa-mi dea mie acel cent!" Din contra, l-am vazut pe el bogat si prosper, cu averea trimisa lui si, in felul acesta, acest gind a fost acela care, in final, i-a adus-o. Daca cineva este rau primitor, el trebuie sa devina unul bun si sa ia chiar si o marca postala daca i se da, pentru a deschide spre el canalul de primire. Domnul iubeste pe cel ce primeste cu placere tot asa de mult ca si pe cel care daruie cu placere.

Am mai fost intrebata de ce un om se naste bogat si altul sanatos, altul bolnav sau sarac. Unde exista un efect exista si o cauza; nu exista lucruri care sa se numeasca sanse. Acestor chestiuni li se raspunde prin legea incarnarii. Omul trece prin multe nasteri si morti pina ce cunoaste adevarul care il pune in libertate. El este atras din nou de planul pamintesc prin dorintele nesatisfacute, ca sa-si plateasca datoriile lui karmice sau sa-si indeplineasca destinul lui. Omul care s-a nascut bogat si sanatos a avut proiectata in mintea lui subconstienta imagini de sanatate si bogatie din viata anterioara, omul sarac si bolnav, aceeasi situatie. Omul manifesta, prin orice plan, nasterea si moartea, suma totala a credintelor lui subconstiente. De altfel, nasterea si moartea sunt legile facute de el pentru ca plata pacatului este moartea, caderea adamica in constiinta prin credinta in doua puteri; omul real, spiritual este fara nastere si moarte. "Cine a fost la inceput, este si acum si va fi dintotdeauna". Astfel, prin adevar, el se elibereaza de legea karmica, pacat si moarte si se manifesta ca "omul facut dupa chipul si asemanarea Lui". Eliberarea omului vine prin indeplinirea destinului, aducind in manifestare Modelul Divin al vietii lui. Domnul ii va spune atunci: "Bine sluga buna si credincioasa; peste putine ai fost credincioasa, peste multe te voi pune (chiar peste moarte). Intra intru bucuria Domnului Tau (viata eterna)!".


Va urma









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu