miercuri, 11 ianuarie 2017

Culme eşti la rezolvat








PUR ŞI SIMPLU PAVEL DE ROMÂNIA

Ții flacăra indentității aprinsă în lume,
Ca Poet,eşti cu un nume cu renume, Culme eşti la rezolvat socio-umane probleme,
O poveste eşti cu nota bene în corola minune,
O poveste, o poveste de dor, o poveste de dragoste,
Pentru a şti cine eşti, ca să te cunoşti bună veste,
După cum munceşi după cum sărbătoreşti
Şi  după cum în lumină te înțoleşti,
Depinzând de cel cu care te însoțeşti,
după cele ce povesteşti râzând chipurile, că glumeşti,
Ca pâine de o ființă omenească EMINESCU,-
Conştiință națională românescă,
Întru răsărit de soare, de binecuvântare-
Drept de a fi zi de zi de zi pur şi simplu
Mesia iubirii, templu eliberării, firul ierbii
nepăsător crescând sub tălpi
Ca-n zbor fluturii de lămpi,
În iubire bun exemplu, drept de a candida la fericire cu înviere
Mai aparte,mai presus de moarte,
Fiind prin tainic şi profund,
Strălucire de apă în afund de izvor,pe prund,
Ca exemplu:
POVESTEA MEA CU BEN, UN DIALOG OMENESC CĂ SPROVĂIM ŞI NOI BĂBEŞTE LA RADIO-ŞANȚ.
De ce oare nu vrea Biserica Ortodoxa Romana sa-l canonizeze pe Eminescu?
E biserica romana sau e o institutie care e subordonata altcuiva decat poporului roman? Eminescu e Cristosul Limbii Romane! Ii e frica Bisericii de El? Chiar doreste Biserica Romana sa tina slujbe in alte limbi? Oare pe cine serveste ea daca nu-i pasa de dainuirea limbii romane? De cine ii este frica? Sunt atatia sfinti canonizati in ultima vreme care nu ajung nici la degetul mic al lui Eminescu, fie ea chiar Mama Tereza. Deplorabila soarta au avut amandoi, Isus si Eminescu. Cat de mici suntem ca specie noi oamenii!
E DUREROS !!! 
Si pe Silvestri tot asa l-au aranjat smecherii.
Dumnezeu sa-i ierte!
SAL'TARE TAICĂ ŞI NOROC !
ÎMI ZICEȚI BEN TODICĂ ÎNFLĂCARAT, ANIMAT OBIECTIVAT DE O CAUZĂ NOBILĂ: CANONIZAREA LUI EMINESCU, DAR PE CINE MAI DOARE ÎN COT, ÎN MÂNECĂ, DE SFÂNTUL EMINESCU, ASTĂZI MAI ACERB CA ŞI ORICÂND FIIND SUPERB, EGOISMUL, ÎNTERESUL PERSONAL, CĂ PENTRU EI NU MAI ÎNSESMNĂ NIMIC: "NAȚIONAL", ŞI OAMENI CU FLER, CREZÂNDU-I DE CARACTER SUSȚIN ŞI DACĂ NU-I SUSTENSBIL, CĂ "PATRIOTISMUL" S-A DEMONETIZAT, ADICĂ:
ROMÂNUL NU MAI ARE DRAGOSTE, BUN-SINȚ, BUNĂ-CREDINȚĂ, NU MAI SUNT ROMÂNI ÎN CEEA CE-I IUBIRE, STATRE DE BINE, SOARE-CĂLDURĂ DE OM, SIMȚIREA DE A ÎNFLORI PENTRU ROD, CA UN POM?
MARE NECAZ AVEM:
CANONIZAREA LUI EMINESCU, DEŞI PE ALȚII, CĂ-S STUPARI, ŞI-ŞI LING MÂNILE PÂNĂ-N COT, CĂ LE PARE INSIFIANT, NESEMNIFICATIV, CĂ NU LE AJUNG DOAR DEGETELE, CU TOATE CĂ LĂCOMIA MĂNÂNCĂ OMENIA. TU, CA MINE, AI UN IDEAL NOBIL, ȚARA, POPORUL ŞI EMINESCU ŞI DOAR EMINESCU, FIIND CREDINȚA ŞI SPERANȚA ŞI BATEM ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA, DAR SAL'TARE ŞI NOROC! NOI N-AVEM RUŞINE, CĂ DUPĂ RUŞINE NU SE BEA APĂ ŞI DOAR TATA ÎMI ZICEA, CUM ZICI ŞI TU DESPRE TATĂL TĂU CU_N SUFLET LARG DESCHIS CĂ E: "PÂINE A LUI DUMNEZEU" ZICEA INTUITIV ŞI PERSPECTIV, INGENIOS: "PAVEL,DUPĂ SCRISUL TĂU MULȚI OR BEA APĂ", CA ALTĂDATĂ PLICTISIT, CĂ NU REUŞESC, CĂ NU PUBLIC SAU NU ŞTIU, CĂ NU-MI CÂŞTIG PÂINEA CU SCRISUL, (SUFICIENT DE GREU MUNCEŞTE EL ŞI CA AGRICULTOR ÎN SÂMPETRU-ALMAŞULUI ŞI, CA, MUNCITOR, FOCHIST, LA FABRICA DE IPSOS "RAPID" AGHIREŞ-FABRICI, Cj., A ZIS DUMNEALUI CU GURĂ DE FOC ŞI MÂINI DE AUR, CU DRAGOSTE PĂRINTEASCĂ VRÂNDU-MI BINELE, DEŞI A ZIS MÂNIAT CĂ ERA OSTENIT DE LUCRU (ERA DUPĂ CUM ŞTIU ŞI PILIT:) "O FI ŞI PENTRU PAVEL O LOPATĂ", DAR ÎN BUNĂTATEA LUI NEDÂND PASĂREA DIN MÂNĂ, PE CEA DIN GARD, A ZIS RĂSTIT, REVOLTAT, CĂ DE CE NU-S MAI DOTAT INTELECTUAL, SPIRITUAL,
MAI CU TALANȚI ÎNMULȚIȚI, CA-N ACEA PILDĂ BIBLICĂ, A ZIS SUPĂRÂNDU-MĂ, DAR NEMAICONTÂND, CĂ EL OMUL ĂLA ÎNALT PRIN AGHIREŞ-FABRICI, A ZIS CU TUPEU ŞI CU UN DUMNEZEU APARTE ŞI MAI PRESUS DE MOARTE, UN DUMNEZEU PARCĂ NUMAI A LUI: "EŞTI O BALIGA" (ASTA MI-A CĂZUT GREU DE ÎNGHIȚIT, DE DIGERAT) ŞI ÎN CE MĂ PRIVEŞTE A FOST ÎMBRĂCATĂ CĂMAŞA NEMULȚUMITULUI, DEŞI EU MULȚI ANI PENTRU MULȚI ANI AVEAM PE MINE "CHEMEŞA CIUMII", O AVEAM ÎN LOC DE CĂMAŞA FERICITULUI, CĂMAŞA MULȚUMITULUI, DAR A SCOS ÎN CALEA MEA, DUMNEZEU, MI-A SCOS PE BEN TODICĂ, CA CE MI MIE MAI DRAG PE LUME ŞI MĂ DESCOPERĂ CA VALOARE, CHIAR DACĂ SCRISUL, OPERA MEA NU-I OMNIA PREMIATĂ, N-ARE VALOARE DECÂT FAPTUL, CĂ SCRISUL M-A PROSCRIS, A DEVENIT O BOALĂ, O PASIUNE CU ÎNȚEȚEPCIUNE, CA O RUGĂCIUNE, CĂ TOTUŞI DUMNEZEU M-A CADORISIT ÎN SFINȚENIA BUCURIEI ÎNMULȚINDU-MI "TALAȚII" (NU-I OM SĂ NU-I FIE URSIȚI "NIŞTE TALANȚI" AŞA CUM FIECARE APARTE AVEM O CRUCE DE DUS CARPATO-EVERESTIC CU "EVRIKA" PE GOLGOTA, DAR FĂRĂ A ZICE: "HOP!" PÂNĂ A NU SĂRI, FĂCÂND EXACT CA BIVOLIȚA CARE DĂ ÎN SUŞTAR LA TIMPUL  POTRIVIT TOCMAI CÂND E PLIN RAS ŞUŞTARUL CU SCOPUL DE-AL VĂRSA BRAVÂND CU LUCRU RĂU, DEŞI CU DRSGOSTE, CU RĂBDAREA, TRECI PÂNĂ ŞI MAREA). UNII NU ÎL VOR PE EMINESCU SFÂNT, DEŞI NU LE VA OCUPA FOTOLIUL, CI-ŞI VA LUA DREPTUL SĂU, ÎŞI VA INTRA ÎN DREPTURILE CUVENITE, DREPTURI MENITE DE CÂND ERA ÎNCĂ ÎN PÂNTECELE MAMEI SALE.
DOAMNE AJUTĂ ! CU DRAG,
PAVEL RĂTUNFEANU-FERGHETE

POETUL DESCHIDE FERESTRE SPRE CER iar Biserica nu vrea competitie.
Ea a fost intodeauna infricosata de poeti si vrajitoare.
Este ingrozita!,
ca sa zic asa deaceea ii prefera pe rug.
DUMNEZEU E MARE insa ei continua sa-l cocoloseasca.
Si eu ma ingrozesc
cand vad atata lume capabila in fruntea biserici
care nu CREDE.
DUMNEZEU FIE PENTRU TODEAUNA CU POPORUL ROMÂN!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu