miercuri, 22 februarie 2017

Puterea Recunostintei




RECUNOSTINTA

Toti marii mantuitorii ai lumii au practicat si au recomandat virtutea recunostintei, constienti ca aceasta este una din cele mai inalte expresii ale iubirii. Ei stiau ca atunci cand manifestau recunostinta, se aflau la unison cu legea universala.

Atunci cand ne simtim recunoscatori, emitem vibratia iubirii, iar legea atractiei ne ofera, la randul ei, toate binecuvantarile asociate cu aceasta vibratie. Ori de cate ori ii multumim cuiva sau ne simtim recunoscatori pentru sanatatea noastra, un apus de soare, o vacanta, o masina, un dar, o casa noua sau un eveniment care ne pasioneaza, ne manifestam iubirea fata de aceste lucruri, atragand astfel in viata noastra si mai multe motive de bucurie, o sanatate mai buna, mai multi bani, experiente mai pasionale, relatii mai armonioase si oportunitati mai numeroase.

„Poti incerca acest lucru, chiar acum. Gandeste-te la o situatie sau la o persoana fata de care te simti recunoscator. Spre exemplu, alege persoana pe care o iubesti cel mai mult pe lume. Focalizeaza-te asupra ei si aminteste-ti toate lucrurile pe care le iubesti la ea si pentru care te simti recunoscator. Spune-i apoi ceea ce simti pentru ea, cu voce tare sau in sinea ta, ca si cum ar fi prezenta langa tine. Spune-i toate motivele pentru care o iubesti. Aminteste-ti diferite situatii sau momente frumoase, iar in tot acest timp, lasa recunostinta sa iti invadeze sufletul si trupul. Iubirea pe care ai emanat-o in timpul acestui exercitiu se va intoarce asupra ta, ca si asupra relatiei tale cu persoana in cauza si asupra vietii tale, in ansamblul ei. Nimic nu este mai usor decat sa manifesti iubirea, prin intermediul recunostintei.”

recunostinta-articolAlbert Einstein a fost unul dintre cei mai mari savanti care au trait vreodata pe Pamant. Descoperirile sale au schimbat pentru totdeauna perceptia noastra asupra Universului. Intrebat cum a ajuns sa faca aceste descoperiri, el s-a limitat sa le multumeasca celorlati. Acest om inzestrat cu o minte geniala, obisnuia sa le multumeasca celorlalti oameni pentru tot ce i-au daruit – de o suta de ori pe zi! Cu alte cuvinte, el emana iubire de cel putin o suta de ori pe zi. Nu e de mirare ca viata i-a relevat atat de multe din misterele sale.

„Imi amintesc, de o suta de ori pe zi, ca viata mea launtrica si cea exterioara depind de munca altor oameni - fie ei vii sau morti. Acest lucru ma imboldeste sa fac eforturi mai mari pentru a darui la randul meu ceva – raspunzand astfel in aceeasi masura pentru tot ce am primit si pentru tot ceea ce continui sa primesc.” – Albert Einstein


RECUNOSTINTA, MARELE  MULTIPLICATOR

Atunci cand ne simtim recunoscatori pentru tot ceea ce avem – deopotriva pentru lucrurile marete si pentru cele minore din viata noastra – Universul ne ofera din ce in ce mai multe motive de recunostinta. Astfel, daca ne simtim recunoscatori pentru banii pe care ii avem, oricat de mica ar fi suma, vom primi mai multi bani. Daca ne simtim recunoscatori pentru o relatie, fie ea chiar si imperfecta, relatia noastra se va imbunatati. Daca ne simtim recunoscatori pentru slujba pe care o avem – chiar daca nu este slujba la care am visat – viata ne va oferi din ce in ce mai multe oportunitati de a avansa in cariera sau chiar de a ne schimba locul de munca. Pe scurt, recunostinta este marele multiplicator al vietii!

„Daca singura rugaciune pe care o rostesti toata viata este un simplu   , e suficient.” – Mester Eckhart.

Recunostinta incepe intotdeauna cu aceste doua cuvinte simple: (iti) multumesc – dar ele trebuie rostite din toata inima. Cu cat le vom rosti mai des – dar mai ales cu cat le vom trai mai intens – cu atat mai multa iubire vom emana.

Exista trei modalitati de a folosi puterea recunostintei, pentru a ne transforma viata – si toate trei reprezinta acte de iubire:
1.      Sa fim recunoscatori pentru tot ce am primit in viata noastra (in trecut);
2.      Sa fim recunoscatori pentru tot ceea ce primim in viata, acum (prezent);
3.      Sa fim recunoscatori pentru tot ce ne dorim in viata noastra, ca si cum am fi primit deja (viitor).

multumesc-300x175Daca nu ne simtim recunoscatori pentru lucrurile pe care le-am primit in trecut sau de care ne bucuram in momentul prezent, inseamna ca suntem incapabili sa emanam iubire; invers, daca oferim multumiri pentru lucrurile frumoase pe care le-am primit si pe care continuam sa le primim, recunostinta noastra are capacitatea de amultiplica aceste lucruri! Sa fim recunoscatori, inclusiv pentru lucrurile pe care ni le dorim, ca si cum le-am fi primit deja, iar legea atractiei va avea grija – intotdeauna – sa le primim.

„Recunostinta pentru abundenta primita reprezinta cea mai buna polita de asigurare ca vei continua sa te bucuri de abundenta.”- Mahomed


RECUNOSTINTA ESTE  PUNTEA CARE  FACE LEGATURA CU  IUBIREA

„Daca suntem linistiti si pregatiti, putem gasi o compensare pentru orice dezamagire.” – Henry David Choreau

Este imposibil sa ne simtim tristi sau sa avem alte sentimente negative, atunci cand ne simtim recunoscatori. Chiar daca ne aflam in cea mai dificila situatie posibila, putem gasi intotdeauna motive de recunostinta. Daca am gasit un prim motiv, cautam un altul, apoi un altul, caci fiecare nou motiv de recunostinta reprezinta o caramida la baza puntii de legatura care va schimba situatia in care ne aflam. Recunostinta este puntea de legatura intre sentimentele negative pe care le simtim la ora actuala si forta  benefica a iubirii!

Ori de cate ori ni se intampla ceva bun, sa oferim o multumire. Nu conteaza cat de minor este evenimentul. Sa spunem : multumesc. De pilda, daca gasim un loc perfect de parcare, daca auzim cantecul nostru preferat la radio, daca culoarea semaforului de care ne apropiem se schimba in verde, avem toate motivele sa spunem: multumesc! Viata este plina de astfel de mici lucruri pozitive.

Sa oferim multumiri pentru simturile noastre: pentru ochii care ne permit sa vedem; pentru urechile care ne permit sa auzim; pentru nasul care ne permite sa mirosim; pentru limba care ne permite sa gustam si pentru pielea care ne permite sa simtim ce atingem. 

Sa le multumim picioarelor care ne permit sa mergem, mainilor care ne permit sa facem orice, vocii care ne permite sa ne exprimam si sa comunicam cu alte persoane, uimitorului nostru sistem imunitar care ne vindeca si ne mentine starea de sanatate, tuturor organelor care ne mentin corpul in stare de functionare. Sa oferim multumiri pentru maretia mintii noastre umane, pe care niciun computer din lume nu o poate imita, pentru corpul nostru, care reprezinta cel mai sofisticat laborator de pe planeta si a carui maretie nu poate fi depasita de nimic si de nimeni. Omul in sine reprezinta un miracol!

Sa oferim multumiri pentru casa pe care o avem, pentru familia noastra, pentru prieteni, pentru locul nostru de munca, pentru animalele de casa. Sa oferim multumiri pentru soare, pentru apa pe care o bem, pentru alimentele pe care le consumam si pentru aerul pe care il respiram. Sa ne amintim ca nu am putea exista fara acestea.

Sa oferim multumiri pentru copaci, pentru animale, pentru oceane, pentru pasari, pentru flori, pentru plante, pentru cerul albastru, pentru ploaie, pentru stele, pentru Luna si pentru aceasta Planeta superba, pe care locuim cu totii.

PrayerCenter_Main.ashx„In viata de zi cu zi, noi nu realizam ca primi mult mai multe decat oferim si ca viata noastra nu poate deveni cu adevarat bogata, decat prin intermediul recunostintei.” – Dietrich Bonhoeffer

Daca dorim sa ne folosim de Puterea Recunostintei, CHEIA este Practica. Cu cat vom simti intr-o mai mare masura starea de recunostinta, cu atat mai multa iubire vom emana si cu atat mai multa iubire vom primi.

sursa-travelreservation. wordpress.com

Prof. Valentina Lupu











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu