miercuri, 10 mai 2017

Familia Macron





Familia Macron

Cei doi s-au cunoscut când Macron avea 15 ani și era elev de liceu, iar doi ani mai târziu acesta i-a făcut profesoarei sale o promisiune uimitoare. ”Când avea 17 ani, Emmanuel mi-a spus: ‘Indiferent ce vei face, mă voi căsători cu tine’ ”, a povestit Brigitte anul trecut pentru o revistă din Franța.

Relația dintre cei doi a început când actualul candidat la președinție avea 18 ani și juca într-o piesă de teatru supervizată de Trogneux la o școală privată din Amiens, în nordul Franței. Pe atunci, aceasta se numea Brigitte Auziere, era căsătorită și avea trei copii.


Un an mai târziu, Emmanuel Macron s-a mutat la Paris, pentru a termina ultimul an de liceu, dar a păstrat legătura cu profesoara sa și spune că vorbeau la telefon ore întregi. ”Încet, încet cu foarte multă răbdare a reușit să îmi înfrângă toată rezistența. El nu se comporta ca un adolescent, avea o relație de la egal la egal cu orice adult pe care îl întâlnea”, a mai povestit viitoarea Primă Doamnă a Franței.


În cele din urmă, ea s-a mutat în Paris, a divorțat de soțul ei și au fost împreună de atunci. În 2007, cuplul s-a căsătorit, dar Brigitte a preferat să își păstreze numele de domnișoară, rămânând astfel Trogneux, și nu Macron.
Cei doi sunt un cuplu foarte unit, iar în timpul campaniei electorale Macron a spus că ”Nu o voi ascunde. Este aici, în viața mea, întotdeauna a fost”. În timpul unui discurs de anul trecut, cei doi s-au sărutat pe scenă, iar candidatul de centru-dreapta a spus despre soția sa: ”Îi datorez foarte mult pentru că ea a avut o contribuție impotrantă la transformarea mea în persoana care sunt astăzi”.


”Dacă voi fi ales – nu, îmi cer scuze, când vom fi aleși – ea va fi acolo, cu un rol și un loc”, a fost declarația lui Emmanuel Macron care a făcut pe toată lumea să creadă că atunci când va ajunge la Palatul Elysees, Brigitte Trogneux va avea un rol important în viața publică și nu va fi doar o umbră la brațul soțului ei atunci când participă la evenimente la care este necesară prezența soției președintelui.


Emmanuel Macron, un fost bancher de investiții este cunoscut pentru că a fost ministrul al Economiei în perioada 2014-2016, fiind promovat în politică de actualul lider de la Elyseel, Francois Holland. Acum, el a pus bazele unei mişcări politice nepartizane cu scopul declarat de a depăşi limitele unor formaţiuni tradiţionale de dreapta sau stânga prin politici care combină protecţia statului şi libertatea pieţei pentru a încuraja inovaţia.

Sursa: FW by George Anca










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu