miercuri, 24 mai 2017

La Sainte-Alliance / Putin-Trump






La Sainte-Alliance / Putin-Trump

La Sainte-Alliance / Sfanta Alianta (Paris 1815-), din care Anglia, SUA n-au facut parte, e prima organizatie internationala a securitatii si pacii cu scopul de a asigura valorile și dragostei crestine in viata politica. Dezideratele ei sunt promovate in timp, prin crearea pe rand a Société des Nations / Ligii, Societatea Națiunilor (Geneva 1919-) si a Organizatiei Statelor Unite / United Nations Organization (New York City 1945-).

In ciuda a doua secole de alianta politica crestina internationala, pe fundalul lipsei de unitate milenara dintre catolici si ortodocsi, civilizatia anglo-mozaica, maritima si comerciala, se deosebeste fundamental de cea continentala agro-industriala, germano-slava, de aceea nu-i surprinzator ca Marea Britanie paraseste Europa si ca in USA se saboteza o noua Sfanta Alianta.

Adeptii Brexit-ului afirmau ca ca sute de miliarde se pulverizeaza fara rost in Europa, iar adversarii Sfantei Aliante afirma ca Trump divulga secrete lui Putin. Nu-i surprinzator ca propaganda antieuropeana s-a intrecut in „Fake News“, nici ca sabotarea lui Trump sunt la un nivel mai jos. Presedintele SUA nu divulga secrete, el decide politica si ce-i secret, sau nu. Perfidul Albion n-are insa scrupule de o parte si alta a Atlanticului: se non è vero, è ben trovato.

Trump vrea sa termine razboiul din Orientul Apropiat, initiat de predecesorii lui, ceea nu se poate realiza insa fara implicarea directa a ruso-ortodocsilor, musulmanilor si israelitilor. Participam astfel la inca un episod confuz al Chestiunii Orientale (1774-), sau cine mosteneste Imperiului Roman de Rasarit, Bizantul, Califatul de la Istanbul. Pentru a percepe dimensiunea conflictului trebuie sa nu pierdem din vedere razboaile din Turcia, Siria, Libanon, Israel, Palestina, Irak, Jemen, Libia, Tunisia, Georgia, Ucraina, Crimeea, Transnistria, Moldova, fireste fara a trece cu vederea sau uita tensiunile din tarile balcanice.

www.viorel-roman.ro
https://www.academia.edu/
viorel-roman-bremen.over-blog.de
Bremen la 20 mai 2017









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu