miercuri, 7 iunie 2017

cel mai scump câine din in lume





Mastiful tibetan, cel mai scump câine din in lume.

                        Preferințele oamenilor pentru câini sunt în continuă schimbare. Cu puțin timp în urmă erau prețuiți câinii de luptă. Iar acum sunt la modă cățelușii de dimensiuni mici, care seamănă mai mult cu jucării decât cu animale. Însă și printre animalele mini de companie putem găsi unele, a căror preț mușcă mai tare decât colții unui câine. Cea mai scumpă rasă canină din lume nu se plimbă pe străzile urbane. Și, în general, în țara noastră ea nu poate fi găsită.



                        În prezent cel mai scump câine din lume poartă numele Hong Dong. Stăpânul lui, un multimilionar chinez și magnat al cărbunelui, l-a cumpărat cu 10 milioane de yuani sau 1.5 milioane de dolari. Acest preț excepțional a fost stabilit în cadrul unei licitații. 


                     Spre noua sa casă acest câine propriu-zis scump a fost transportat fiind însoțit de agenți de pază. Hong Dong (Marele Strop) este un mastiff tibetan de 11 luni. Stăpânul lui deja calculează profitul estimativ, pe care îl va aduce cel mai scump câine din lume. Doar dorința crescătorilor de câini de a-și împerechea câinii cu Hong Dong va fi de nedescris. Iar pentru aceasta ei vor trebui să plătească cel puțin 15.000 de dolari. Iar care va fi profitul obținut din vinderea puilor este dificil de imaginat.


                       Apropo, atitudinea chinezilor față de mastiff-ul tibetan este deosebită. Aceasta este una dintre cele mai vechi rase muncitoare. Anume ea păzea mănăstirile din Tibet și îi ajutau pe nomazii din Himalaya.
                   Conform legendelor, atât Genghis Khan, cât și Buddha au avut asemenea câini. Cu toate acestea, stăpânul lui Hong Dong va fi nevoit să fie foarte prudent, deoarece acum el a devenit o țintă excelentă atât pentru presă, cât și pentru șantajiști.
                           Anume din acest motiv numele stăpânului mastiff-ului tibetan nu se răspândește. Cățelușul „de aur” a crescut deja până la un metru în înălțime și cântărește mai mult de 80 de kilograme.
                       Crescătorul de câini Lu Lian l-a avertizat pe stăpânul lui Hong Dong că meniul câinelui trebuie să fie deosebit. Până să se mute la noul său domiciliu cățelușul era hrănit cu carne de vită și de pui de calitate înaltă, iar la gustări primea delicatese chineze exotice — scoici abalone și castraveți de mare.


 Vezi si:  http://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/cel-mai-scump-caine-din-lume-un-mastiff-tibetan-a-fost-cumparat-cu-doua-milioane-de-dolari-217235


Sursa: Nicolae Doftoreanu







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu