vineri, 23 iunie 2017

Superioritatea... e intolerabila (16) (17) (18) (19) (20) (21)






Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (16)

Dipl.-Ing. Sandu Timoschenko: Faptul că Occidentul nu se sinchiseşte de soarta României nu este de ieri sau azi. Ca istoric ştii mai bine ca oricine cum a fost abandonată soarta României după cel de al doilea război mondial. Am recitit de curînd „Agonia României“ de Nicolae Baciu şi cu această ocazie am găsit şi o versiune germană a cărţii (comandată prin booklooker contra a cîţiva euro!): „Verraten und verkauft“ (1985). In ambele versiuni sunt prezentate documente fie din cele declasificate din arhivele USA sau britanice, fie din memoriile lui Churchill, Eden, ş.a. în care apar de mai multe ori afirmaţii foarte clare despre totalul dezinteres al lui Churchill şi Roosevelt pentru România şi ţările din Răsăritul Europei, atît înainte de sfîrşitul războiului, cît şi după aceea. Detaliul însă care diferă faţă de tezele tale este că România şi Bulgaria nu au fost singurele abandonate, Polonia, Cehoslovacia şi Ungaria erau în aceeaşi situaţie; Grecia (ortodoxă!) era o excepţie, prezenta un interes major pentru Anglia, din cauza aşezării geografice (Marea Mediterană, la care accesul trebuia interzis sovieticilor). In privinţa posibilei debarcări în Balcani, la care spera întreaga opoziţie democratică românească, Churchill recunoştea în memoriile lui că l-ar fi interesat cel mult debarcarea unor divizii aliate la…Triest sau în Istria, ca să ajungă înaintea sovieticilor la Viena. Seamănă cumva cu faimoasa lui cuvîntare de la Fulton în 1946 despre „o cortină de fier ce s-a aşternut între Stettin şi Triest“? Imi pot imagina că azi există şi mai multe documente ce pot ilustra acea situaţie. Ca profan în chestiunile istorice aş îndrăzni să afirm că nu atît apartenenţa la o anumită religie – mai exact confesiune – ca: ortodoxie vs. catolicism/protestantism, sau biserica răsăriteană vs. bisericile apusene – ci mai precis apartenenţa la un anumit fel de civilizaţie (sau cultură – care din termeni o fi mai potrivit). Am citit foarte atent, găsind această observaţie în cîteva cărţi de memorii (una din ele a lui Charles Bohlen, fost ambasador american la Moscova în preajma şi în timpul războiului şi încă în cîteva locuri) cînd amintindu-se de încercările de pace (armistiţiu) separată între anglo-americani şi germani, apărea explicaţia (sau justificarea - citez din memorie): „deşi inamici, aparţineam totuşi aceluiaşi tip de civilizaţie (sau cultură)“. O chestie care poate ajuta la înţelegerea multora din evenimentele de atunci, ca şi a celor care au urmat.

Viorel Roman: … ma bucur mult ca urmaresti serialul asta, in care dupa cum vezi fronturile sunt clare, de o parte si alta a Cortinei de Argint, care a inlocuit-o pe cea de Fier. Alianta protestanto-grecopravoslavnica contra Romei incepe cu Petru cel Mare si e surprinzator ca romanii din perioada interbelica credeau ca Moscova lui Stalin a renuntat a fi a treia Roma, protectoarea ortodocsilor, si ca Bucurestiul e a patra Roma. Naivitatea lor e dublata de cea contemporanilor nostri, de aceea insist asupra factorului religios, necesitatea unirii cu Roma, o conditio sine qua non a apartenentei la Europa. Evident ca asta contravine intereselor protestanto-grecopravoslavnice pe care le stim de la Jalta si Malta.





Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (17)

XY: Daca "Unirea cu Roma e conditie sine qua non", de ce nu s-a spus asta de la inceput? Si ce, "unirea" asta - adica "recrestinare" in masa, ar sterge cele cateva sute de ani de decalaj de care vorbesti?

V.R.: 1054, Marea Schisma, muncitorii si taranii din est si vest aveau acelasi nivel de trai, dar Revolutia papala etc., de care am mai mereu vorbit, au faurit pe baza dreptului roman etc. un acquis comunitar, adica totalitatea drepturilor și a obligațiilor comune care decurg din statutul de stat membru al Uniunii Europene, pe care ortodocsii, care au avut o cu totul alta evoutie istorica, il implementeaz acuma in speranta egalizari nivelului de trai. Acquis-ul comunitar este cretinism occidental cu care se uneaste astfel de facto cel oriental, ortodox.

Unirea cu Roma nu inseamna nici catolicizare, nici depasirea instantanee a decalajului milenar, ci inceputul unei cooperari si coordonari a proiectului crestin. La ce duce aderarea la UE fara unirea cu Roma o vedem in Grecia si Marea Britanie: faliment si Brexit. In schimb pentru Romania puten fi optimisti dupa vizita Fericitului Ioan Paul II la Bucuresti si cea asteptata a papei Francisc. Vezi contributiile precedente si cartile mele : Biserica – Statul si Europa Crestina, ambele din 2016

XY: Nu, este vorba de o atitudine NEOCOLONIALA. Occidentul capitalist, aflat in faza imperialista (Lenin) nu poate exista fara sa-si caute colonii, chiar daca nu le numeste astfel. Dar chiar marile puteri neocoloniale de azi (SUA si UE) nu mai pretind, ca in sec. XVI, ca aduc mantuirea si "dreapta credinta" pe care ei insisi nu o mai au.

V.R.: Karl Marx si Max Weber au remarcat ca religiea e o frana a globalizarii, opium pentru popor si ca protestantismul e predestinat acumularii capitalului. Azi turbo colonialismul nu mai are aparent nici o opreliste si nici un Dumnezeu, dar la o privire mai atenta crestinismul merge mana in mana cu dezvoltarea in Africa si Asia. Religia e incontinuare importanta, de fapt determinanta.

XY: Constat ca marile tale surse economice sunt fascisti de tipul lui Manoilescu - chestia cu orasul xenocrat e fundamentul ideologiei legionare.

V.R.: Ma mir, Manoilescu e apreciat ca teoretician al depasirii subdezvoltarii lumii a treia, mai ales in America Latina, und i s-au ridicat statui in semn de recunostiinta, si a influentat si dictatura de dezvoltare ortodoxo-comunista moldo-valaha. Rolul orasului xenocrat e analizat de Stefan Zeletin, de obârșie grecească.

XY: Statul functioneaza prost din cauza amestecului UE si SUA in toate detaliile. Nici consilierii sovietici ai anilor '50 nu se bagau in toate fleacurile cu indicatii "pretioase" - cine sa fie eliminat, cine sa fie arestat, cum sa sune legile etc.

V.R.: Aici amanuntele ma depasesc, dar statul http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/ este tema mea preferata. STATUL e chestiunea fundamentala si ma bucur ca tu si prof. Vasile Dîncu, fost viceprim-ministru, Ministrul Administrației Publice, observa ca: „Statul in Romania este obez, este agresiv, este neproductiv si trebuie sa regandim rolul statului in societatea noastra. Oamenii stau in genunchi aproape in fata functionarului public. Ori asta mi se pare o mare umilinta si asta incercam sa curmam.“

XY: Cei 4-5 "milioane" din Occident (nu e clar cati sunt de fapt) nu au plecat din cauza ca mureau dupa "acquis-ul comunitar si codul romano-catolic secularizat" ci pentru ca voiau sa castige fie si 5 Euro in plus pe luna. Ca "generosul Occident catolic" e cel care IMPUNE salarii mai scazute peste tot in lume - unde-i merge, desigur - asta - te faci ca nu stii dar cea mai buna dovada sunt "mobilizarile" la "protestele" din februarie 2017 facute de unele transnationale de la noi. Ce, aveau Heineken si alte companii germane si olandeze vreo treaba cu "anticoruptia"? Ii ustura la ficat programul de majorari salariale proiectat de guvernul PSD, aia e! Ca daca creste salariul minim si salariul celor platiti din buget (profesori, medici, agenti publici) trebuie sa-l mareasca si ei si nu le convine!

V.R.: Si din nou suntem la necesitatea fondarii statului de drept occidental, care sa protejeze drepturile omului si pe aceasta cale sa devina legitim. Un fost viceprim-ministru remarca: „.. Romaniei nu i s-a recunoscut, la niciunul dintre momentele de adaptare a deciziei (cu exceptia Tratatului balcanic de la București semnat pe 10 august 1913 între Bulgaria pe de-o parte și România, Serbia, Muntenegru și Grecia, pe de alta), statutul de subiect international cu drepturi depline.“ vezi Talpes, I.: Epigonii ai marelui Hidalgo..., p.15

Motivul exodului spre vest e esecul statului, failed state, pentru ca : „ … niciodată de la cucerirea Daciei de către romani, această ţară şi poporul ei, numit azi român, nu au fost într-o situaţie mai grea, mai periculoasă, mai nefericită, mai ameninţată … : sărăcie multă, îndatorare străină greu suportabilă, corupţie generalizată, funcţionărime supradimensionată, deci inutilă, dar mai ales incompetentă şi bugetofagă, instituţii publice penetrate de grupuri criminale transnaţionale bine organizate şi protejate, economia distrusă, învăţământul decăzut, cultura anihilată, sănătatea deplorabilă, depresia colectivă, dispreţul pentru valorile identitare, limba şi cultura naţională, închinarea slugarnică şi cosmopolitismul dus până la aservire, trădare şi renegarea suveranităţii.“ (ambasador dr. Pavel Suian) Legitimitatea statul ortodox moldo-valah e indoielnica si pentru ca a desfiintat Biserica Unita cu Roma, garantia apartenentei la Europa, si isi taie si in vremea noastra craca de sub picioare periferizand-o.

XY: Dacia-Renault si Ford Romania au exact aceleasi dotari si lucratorii exact aceeasi productivitate ca in Franta, SUA si Germania. Si atunci, dece lucratorii romani au salariile de 4 ori mai mici? Nu din motive de religie si "acquis comunitar" ci din faptul ca actualul capitalism nu cunoaste alta metoda de reducere a costurilor pentru a asigura 15% rata profitului decat reducerea costurilor cu forta de munca! Despre ce "dialog" vorbim? Dialogul de tipul celui dintre NATO si Yugoslavia cand dupa discutii preliminare si scrierea unui acord, s-a prezentat a doua zi un altul - trucat - si la orice incercare de discutie a iugoslavilor raspunsul era "acest lucru nu se negociaza!" Iar la intrebarea: "atunci, ce putem negocia" s-a dat raspunsul: "poate nu va ajung 3 zile ca sa plecati din Kossovo, poate va trebui 5 zile!"Acest tip de "dialog" e intr-adevar ofensator! La un asemena dialog raspunsul sunt rachetele Iskander din Kaliningrad!







Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (18)

Eugen Marculescu (Alaska, USA): Cat de calificat si capabil este Parlamentul Romaniei sa faca Legi care sa aduca Romania in Europa de Vest? Are Romania un Act de Guvernare capabil sa aduca bunastarea Romanului? Avem o LEGE ANTIFURT?

Viorel Roman (Bremen, RFG): Traian Basescu, Emil Constantinescu afirma ca au condus un stat mafiot. 14 ani! Cine cauta - Romania stat mafiot - gaseste pe google 1.880.000 documente. Prim-ministrii infractori, presedintii camerelor parlamentare, sute de parlamentari, primari inculpati, contravine acquis-lui UE, dar haiducia, furtul, minciuna, duplicitatea sunt forme de protest. Ortodocsii sunt refractari valorilor si normelor la care au aderat 2007 si de aceea nu se simt in apele lor, cu toate ca sunt mereu victoriosi in alegeri. Nu numai d-ul si d-na Bombonica Dragnea, la putere azi, cred ca Stapanului este de natura divina si sursa absoluta de drept. Constitutia, legile inpotriva furtului pun insa la indoiala simfonia statul cu 60.000 de preotii, episcopi etc. In filmul Leviathan (2014) vedem consecintele si tot din Rusia aflam: „Cand vei constata ca in scopul de a produce, trebuie sa obtii aprobarea de la acei care nu produc nimic, cand vei observa cum banii se scurg spre cei care nu activeaza in bunuri, ci in favoruri, cand vei intelege ca o multime de oameni se imbogatesc prin luare de mita si influenta lor e mai eficace decat munca ta, ca legile nu te protejeaza contra lor, ci dimpotriva, ei sunt cei care sunt protejati impotriva ta, cand vei descoperi ca este rasplatita coruptia iar onestitatea devine un sacrificiu de sine, atunci vei putea spune fara teama de a gresi ca soarta societatii in care traiesti este condamnata." Ayn Rand (1950)

Anonim: Frunza verde de plaiesi, lung ii drumul pan´la Iesi. Un comentar fac numai personal, ca alfel sunt pus pe lista neagra.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++




Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (19)

Beatrice Mcartney: Ce trist este sa constati cat de corecta este postarea de mai sus. (Superioritate e intolerabila, 18) Nu mai fiti slugi, mai romanilor! Ridicati fruntea din tarana aia ingrasata cu sangele strabunilor nostri eroi care au luptat sa va lase o tara demna, independenta si neatarnata. Si voi ce faceti? O aruncati haitei pradatorilor straini! Inactiunea tacita si indiferenta va face partasi conducatorilor nemernici si tradatori care ne-au cedat tara strainilor. "Cine-au indragit strainii / Manca-le-ar inima cainii"

Luian Boia: „... românii au foarte multe complexe. Au avut o istorie mică, o istorie plată într-o zonă foarte zbuciumată a Europei, s-au aflat atâta vreme sub diverse stăpâniri străine. Au apelat la alţii imitând, preluând diverse modele răsăritene, apusene. Toate astea le-au dat un complex de inferioritate din care speră că vom ieşi. Complexele de inferioritate caută să se echilibreze prin manifestări de superioritate. Românul se consideră în acelaşi timp inferior şi superior. E o treabă care ar trebui să dispară din mentalitatea noastră. Nu suntem nici inferiori, nici superiori. Avem o istorie întârziată. E de două ori întârziată: în ceea ce ne priveşte şi în ceea ce priveşte zona în care ne aflăm. Occidentul a devenit marele model al întregii planete. Noi ne-am aflat în zona mai puţin bună a Europei.”

Ion Coja: Superioritatea civilizației europene occidentale… O glumă bună! Emil Cioran către Constantin Noica: „Atitudinea ta părtinitoare față de popoarele Occidentului, ale căror defecte nu le distingi prea clar, este efectul distanței: eroare de optică sau nostalgie a inaccesibilului. […] . Faptul că – privitor îndepărtat – ai asupra ei o viziune fantasmagorică e cît se poate de firesc: cum eu o cunosc îndeaproape, este de datoria mea să risipesc iluziile pe care ți le-ar putea întreține. Nu vreau să spun că o detest în mod absolut – știi doar că am o slăbiciune pentru monstruos […] . E prea puțin spus că nedreptățile abundă în această societate; e chiar chintesență a nedreptății. De bunurile pe care le etalează, de opulența cu care se împăunează – delicii și belșug de suprafață – se bucură doar trîntorii, profitorii, experții în mîrșăvie, ticăloșii mai mari sau mai mici. Sub lustrul aparent se ascunde o lume a dezolării, de ale cărei detalii am să te cruț.” (Istorie și utopie, Paris 1960 și București 1992, pg 15-16)

Viorel Roman: Si in trecut se discuta despre superioritatea duhovniceasca in est si vestul monstruos, dupa Cioran, complexe de superioritate si inferioritate etc. Pentru Legiunea Arhangheluilui Mihail cu maduva ortodoxa, ideologul ei Nae Ionescu, roman era numai ortodoxul, si treceau cu vederea ca Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia, 1918, citita de episcopul unit Iuliu Hosue, era o victorie, dupa trei sute de ani de lupta pentru emanciparea nationala a tuturor romanilor, a Bisericii unite cu Roma. Nu erau si ei romani?

Mai mult decat atata, Ideea nationala a Scolii latiniste si Fapta Vechiului Regat nu merg mana in mana dupa cum vedem din opinii exprimate. Bucurestiul are pretentia de a avea si Ideea si Fapta nationala, de a fi model de urmat pentru toti romanii, ceea ce e intolerabil. Contraproductiva este si degradarea Scolii Ardelene la nivelul fara Dumnezeu al iluministilor atei si mai ales periferizarea Bisericii unite cu Roma.

Unirea lui Cuza si Marea Unire erau proiecte occidentale impotriva invaziilor periodice de la rasarit a rusilor. Refacerea unitatii cu Roma a Romaniei esuiaza dupa 1859, 1918 si statul care mima o apartenenta la occident cu o elita duplicitara neofanariota si un oras parazitar xenocrat, e victima reconquistei ortodoxo-comuniste a Moscovei. Biserica Unita e lichidata in Romania, in Ungaria, Chehoslavacia, Jugoslavia, Bulgaria, nu. Germanii si evreii emigreaza. Dupa prabusirea Lagarului URSS, Romania face din nou parte din proiectul UE/NATO impotriva expansiunii de la rasarit. Pe de alta parte in Moldova / Transnistria rusi sunt pe pozitii.

Presedintii ortodocsi moldo-valahi Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu au fost mereu la papa de la Roma. Fericitul Ioan Paul II a fost primit cu mare entuziasm la Bucuresti in anul 1999 si pentru ca voia unitate in diversitate, un crestinism, care respira cu doi plamani. Imediat dupa investitura si Klaus Iohannis a mers la Roma si la invitat pe papa Francisc, care vrea refacerea unitatii crestine fara conditii si e asteptat in tara cu prilejul comemorarii a 100 de ani de la Marea Unire.

Refacerea unitatii cu Roma, fara de care statul national la Portile Orientului e in bataia vantului, dupa cum vedem mai sus si de ce, are azi incomparabil mai mari sanse de a intra in rand cu lumea, de a se integra in civilizatia occidentala, decat sub Cuza, regii de Hohenzollern sau presedintii ortodocsi moldo-valahi.

Salus populi suprema lex esto.

http://www.amosnews.ro/superioritatea-occidentalilor-si-inferioritatea-ortodocsilor-moldo-valahi-e-intolerabila-7-2017-06






Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (20)

Ion Marin Almajan: Exemplele alese, citate de fapt aparțin unora care au văzut strâmb istoria românească din mai multe motive. De ce îi cauți cu lumânare pe acești oameni strâmbi la minte și la suflet? Avem mari istorici, de la Petre Maior, Gheorghe Șincai din Școala ardeleană începând, la Dimitrie Cantemir, la Iorga, Xenopol, Prodan, Daicoviciu și ți-aș putea înșira aici o impresionantă listă de istorici din marea familie europeană.

Roman Grue: … "inculţii" moldo-vlahi formează jumătate din lucrătorii lui Bill Gates!

Viorel Roman: Dece se bajenesc in vest cinci milioane din statul moldo-valah, de jure in civilizatia occidentala? Exodul germanilor, evreilor e firesc, ei nu suporta coruptia, clientelismul, paternalismul neofanariot de la Bucuresti. Dar dece se refugiaza ortodocsii, care au aderat la acquis-ul comunitar si au toate drepturilor si obligatiile in Europa? Cand se stie ca „unitatea in diversitate“, generozitatea Fericitului Ioan Paul II si a papei Francisc „unitate fara conditii“ sunt garantia integrarii de facto in Europa, cine, ce impiedica unirea cu Roma a Romaniei?

Dupa poetul George Astalas: "Românul este un maratonist care a luat-o la fuga acum doua mii de ani, a gresit traseul si continua sa alerge pentru ca nu gaseste sosirea.“ Dupa esecul Romaniei Mari, a dictaturii de dezvoltare ortodoxo-comunista si a tranzitiei actuale spre normele si valorile occidentale, dialogul Moldo-valahii si Scoala Ardeleana (27), ca si cel cu titlul de mai sus (20), dar cu aceiasi problematica, inceputa de fapt in perioada interbelica, e remarcabil, atat prin numarul participantilor, cat mai ales prin diversitatea si originalitatea ideilor exprimate spontan, fara ipocrizia politc corect.

Vezi: Roman, Viorel : Biserica - Statul. România 2016. Timisoara Artpress 2016, ISBN 978-973-108-683-5, paginile 63-123 ; academia.edu ; viorel-roman.ro ; http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/





Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (21)

XY: Folosirea termenului de moldo-valahi are sensul peiorativ provenit de la niste istorici germani. Iar aici are doua scopuri: 1) sa insinueze ca Transilvania si Banatul sunt exclusiv greco-catolice, ceea ce aproape toti interlocutorii au demonstrat ca e fals; 2) sa insinueze ca "moldo-valahii" nu si-au insusit preceptele Scolii Ardelene de acum 300 de ani (dovada ca nu s-au catolicizat in masa) si sa le sugereze ca depasirea "inferioritatii" e posibila pe aceasta cale.

Viorel Roman: Moldo-valahii au fost peste 500 de ani supusii sultanul turc si patriarhul sau grec, pe cand transilvaneni prin Unirea cu Roma din 1698 sunt cetateni ai Sfantul Imperiu Roman. E o deosebire intre despotii turco-fanarioti, cu urme vizibile la Bucuresti, si Sfantul Imperiu/UE/NATO, din care fac parte azi si moldo-valahii, cu traditii diferite si e firesc ca ortodocsii, ca si cei bulgari sau greci, nu intaleg acquis-ul comunitar, ce asteaptari au occidentalii de la ei.

De de alta parte, ortodoxo-comunistii desfiinteaza Biserica Unita cu Roma, puntea de legatura a tuturor romanilor cu Europa. O trauma pentru crestinii de pretutindeni, nu numai pentru transilvaneni, bihoreni, maramureseni sau banateni. Calvarul continua si azi cu nerestituirea bisericilor unite reoriente cu forta spre Bucuresti / Moscova / Constantinopol, cu defaimarea Scolii Ardelene ca iluminista, masonica, fara Dumnezeu, cu periferizarea. Ce-i aici peiorativ? Cine degradeaza implicit pe cine? Cine-i faptasul superior sau inferior? Care-i victima? Dar mai ales, cine arunca prima piatra?

XY: In plus, din tot ce spui razbate ideea ca romanii (repet, romanii si nu "moldo-valahii") se duc spre Occident fiindca mor dupa acquis-ul comunitar. In realitate imensa majoritate a emigratiei romanesti din 1900 si pana azi are temeiuri pur economice - fuga dupa o munca mai bine platita, pe fondul acumularii occidentale din exploatarea coloniala si comertul neechitabil din ultimele decenii. Nu a facut nimeni socoteala cati din emigranti investesc in case pe pamantul unde s-au nascut, pentru a se retrage "acasa" - acolo unde nu e "acquis"-ul asta binecuvantat.

V.R.: Numai Imperiul Roman, Sfantul Imperiu/ UE/ NATO, Lumea I asigura Libertatea (si cea materiala!), Dreaptatea, Pacea, si atrag astfel ca un magnet inrezistibil, sintetizat in acquis-ul comunitar, barbarii din Lumea III, de toate culorile, inclusiv si pe romani, care vor si ei sa traiasca in normele si valorile acquis-ului european, au votat, optat pentru el de zece ani, dar nu au gasit inca un conducator autentic, care sa-i reprezinte si mai ales sa-l puna in practica.

XY: Concluzia mea este ca nu doar argumentezi cu argumente teologice absolut obsolete in secolul XXI, nu doar insinuezi ca statul unitar roman e inexistent, dar mai si falsifici faptele prin omisiune si prezentare deformata, cu unicul scop (pe care-l intrevad eu) de a face propaganda pro-Vatican in epoca in care tot mai multi occidentali renunta la "dreapta credinta vaticana" si pro-EU vazuta ca reincarnarea Imperiului carolingian, taman cand si aceasta uniune, nascuta din mintile unor politicieni de dreapta catolici, si formata in jurul unei monede, sta sa se destrame.

V.R.: Intr-adevar eu sunt pentru Roma Caput Mundi, Sfantul Imperiu, EURO, UE/ NATO, Lumea I, puternic industrializata, civilizatia occidentala si vad ca falimentul Greciei, Brexit-ul e un prilej de a actualiza imperativele imperiale milenare Libertate, Dreptate, Pace, la ce aspira Romania, Moldova si Lumea II, III. In Rusia e Putin, in USA Trump, in Europa e numai papa Francisc si pentru o Sfanta Alianta nu-i inca din pacate o personalitate pe masura primilor doi. https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/05/20/viorel-roman-la-sainte-alliance-putin-trump/

In ce masura statul unitar roman va furniza numai de forta de munca si materii prime in vest, depinde de apartenenta nu numai mimetica, de jure, ci si de facto la Europa, depinde de unirea Romaniei, Moldovei cu Roma. Unirea in sec. 21 nu-i de subordonare orientala turco-fanariota, cum e perceputa ea de moldo-valahi fara alta experienta istorica, ci ea imbogateste in egala masura si Occidentul si Ortodoxia. Asta se vede in cele 165 de parohii, filii şi mănăstiri sufragane ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord: http://www.mitropolia-ro.de/index.php/2013-11-26-15-28-18/lehrreiche-worte/258-einige-aspekte-der-orthodoxen-spiritualitaet

Desigut ca trebuie sa luam in calcul si o evolutie negativa, ca tara bate pasul pe loc, ca azi, sau ca da inapoi ca racul ca in secolul trecut. Dar chiar si acest caz extrem, cred ca acest brainstorming e mai de folos celor interesati, decat dialogul extremist „romanul e ortodox, sau nu-i roman“ din vremea a lui Nae Ionescu, Legiunea Arhanghelului Mihail si destramarea Romaniei Mari.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

http://www.amosnews.ro/superioritatea-occidentalilor-si-inferioritatea-ortodocsilor-moldo-valahi-e-intolerabila-12-2017-06

http://www.amosnews.ro/superioritatea-occidentalilor-si-inferioritatea-ortodocsilor-moldo-valahi-e-intolerabila-7-2017-06

http://revistasingur.ro/altele/17008-viorel-roman-superioritatea-occidentalilor.html

http://armoniiculturale.ro/2017/06/07/superioritatea-occidentalilor-si-inferioritatea-ortodocsilor-moldo-valahi-e-intolerabila-9/

http://vorba.16mb.com/superioritatea-occidentalilor-si-inferioritatea-ortodocsilor-moldo-valahi/

http://www.marianagurza.ro/blog/2017/06/02/prof-dr-viorel-roman-superioritatea-occidentalilor-si-inferioritatea-ortodocsilor-moldo-valahi-2/

http://www.marianagurza.ro/blog/2017/06/04/dr-viorel-roman-superioritatea-occidentalilor-si-inferioritatea-ortodocsilor-moldo-valahi-6/

http://www.marianagurza.ro/blog/2017/06/06/dr-viorel-roman-“superioritatea-occidentalilor-…-”-8/

http://www.marianagurza.ro/blog/2017/06/06/superioritatea-occidentalilor-si-inferioritatea-ortodocsilor-moldo-valahi-e-intolerabila-9/

https://gradinaculecturi.wordpress.comhttp://bentodica.blogspot.de/2017/06/dialog-superioritatea-occidentalilor-6.html

http://bentodica.blogspot.it/2017/06/dialog-superioritatea-occidentalilor-6.html

http://bentodica.blogspot.de/2017/06/superioritatea-occidentalilor-7-si-8.html

http://bentodica.blogspot.com.au/2017/06/superioritatea-e-intolerabila-11.html

http://bentodica.blogspot.com.au/2017/06/superioritatea-e-intolerabila-13.html

http://bentodica.blogspot.com.au/2017/06/superioritatea-e-intolerabila-1415.html

http://bentodica.blogspot.com.au/2017/06/superioritatea-e-intolerabila-17.html

http://ioncoja.ro/superioritatea-civilizatiei-europene-occidentale-o-gluma-buna/comment-page-1/

viorel-roman.ro

https://www.academia.edu/








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu