vineri, 11 august 2017

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (28)(29)






Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (28)

Reporter: Pe baza descoperirilor tehnico-stiintice, a productiei si distributiei rationale, capitaliste, globalizate, de marfuri si servicii dispar saracia si bolile. Romania este de un deceniu integrata in civilizatia occidentala, UE/NATO, in Lumea I, si oricum traim intr-o era moderna in care miturile, religiile, metafizica vremurilor de demult apuse nu-si mai au locul. In acest context ce importanta, ce rol mai poate avea unirea cu Roma a ortodocsilor moldo-valahi?

V.R.: Cum bine remarcati, materialismul grecilor, iluministilor, cel dialectic si istoric a lui Marx si Engels cu toate ca a esuat la Revolutia Lagarului din 1989, el este in continuare credinta de nezdruncinat, mai ales a intelectualilor occidentali, adepti ai satului global. Dominatia metafizicii materialiste e consecinta prabusirea Sfantului Inperiu milenar dupa Revolutia din 1789 si mai ales a „mortii lui Dumnezeu“, gol care a fost umplut de un Monstru secularizat inca greu de definit si cu atat mai putin de stapanit. De aceea pentru Friedrich Nietzsche nu ramanea decat „vointa de putere“ germanica, iar pentru William James „vointa de diversitate“ anglo-mozaica. Asta daca trecem fireste cu vederea hecatombele de victime a comunismul fara Dumnezeu. Cam sarace, subrede si sumbre alternative si totusi materialismul refuza metafizica idealista sau dualista. Si tot asa cum ne amuza vechia disputa despre cati ingeri incapeau pe un varf de ac, tot asa vor rade generatiile viitoare de hegemonia materialista de azi. Pentru a gasi respuns la realitate in totalitatea ei si a locului omului in ea, e nevoie de mai mult decat de metafizica materialista. De aceea integrarea moldo-valahilor in civilizatia occidentala pe un palier eminamente material sau superficial cultural, masonic, esuiaza zi de zi si in proportie de masa, ca sa folosesc o expresie a materialismului dialectic si istoric dictatorial. Vedem asta fara dificultate in exodul a cinci milioane de ortodocsi romani spre occident, dar si in sanctiunele economice anti ruso-pravoslavnice sau finantarea falimentului greco-ortodocsilor. In ceea ce ne priveste pe noi, „Omul nu trăiește numai cu pâine…” (Matei 4), el are nevoie mai mult decat de materie (vezi Sacrul si Profanul si Istoria religiilor de Mircea Eliade), de aceea e necesara depasirea hegemoniei materialiste de azi printr-un dialog productiv cu metafizica idealista si dualista. De profitat au toate trei si mai ales noi toti. In acest context e firesc ca si crestinii orientali, greco-ortodocsi sa se uneasca cu crestinii occidentali, romano-catolici / protestanti daca vor sa construiasa o casa comuna durabila pe baza acquis-ului comunitar european, nu una de circumstanta. Garantia acestui proces istoric ireversibil pentru Romania / Moldova nu poate fi altul decat refacerea unitatii crestine „fara conditii“ a papei Francisc, care vine in vizita cu ocazia aniversarii a o suta de ani de la Marea Unire.


viorel-roman.html




Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (29)

Reporter: Sa parasim stratosfera metafizicii materialiste, idealiste, dualiste si sa revenim in arena cotidianului unde se confrunta Liviu Dragnea, seful Partidului/ Guvernului/ Parlamentului, cu presedintele Klaus Werner Iohannis, dupa ce Ion Ilici Iliescu ne-a invatat ca „Presedintele este sinteza subconstientului colectiv al poporului si asta se va vedea si la urmatoarele alegeri.“

V.R.: Presedintele, conducatorul Statului e alesul ATOTȚIITÓRULUI, sau cum formuleaza fostul presedinte ortodoxo-comunist tributar metafizicii materialiste, marxist-leniniste: e sintezei subconstientului colectiv al moldo-valahilor. Simfonia dintre Statul National si Biserica Ortodoxa e indiscutabila, de monolit, de nezdruncinat, ea nu poate accepta o ruptura intre ele, in fond, in pectore, nu intalege si nu poate accepta democratia occidentala de tip Westminster. Asta e valabil si in Rusia, Serbia ...

Reporter: … in acest caz avem de a face cu mai multe feluri de democratii ...

V.R.: … fara indoiala … am auzit de deomocratie originala, de cumetrie, orientala, balcanica … etc. Problema e ca Romania a aderat la UE/NATO unde drepturile și obligațiile comune care decurg din statutul de stat membru al UE, din Acquis-ul comunitar, sunt nu numai straine ortodocsilor, ci contravine credintei si traditiilor stramosesti, devalmasiei moldo-valahe. In mod paradoxal, nu-s straine si sunt chiar dorite de jumatatea din forta de munca a tarii, de 4-5 milioane, care au plecat in Europa occidentala unde drepturile celor ce muncesc sunt la ordinea zile. Acquis-ul occidental e de fapt motivul plecarii. De aceea Partidul ortodoxo-comunist moldo-valah PCR, PMR, FSN, PSD, PNL, mereu invingator in alegeri din 1946, a lui Liviu Dragnea se confrunta neconventional cu Partida occidentala a Acquis-ul UE, neinregistrata, dar vizibila in „sinteza subconstientului colectiv al poporului“. Pe scurt: Liviu Dragnea vrea, dupa esecul lui Ponta, sa refaca conducerea verticala, orientala, unica, „a lor nostri“, a la Putin. Klaus Iohanns ii reprezinta pe muncitorii plecati in occident, pe alegatorii din Transilvania si o minoritate din Vechiul Regat, si nu in ultimul rand Presedentia garanteaza apartenenta la UE/NATO. Nimeni nu stie cum se va termina aceasta disputa politica balcanica asimetrica: Spre est sau spre vest? Colectiv sau individual? Impreuna sau divizati?

http://confluente.org/viorel_roman_1502122822.html

http://www.asiiromani.com/superioritatea-occidentalilor-si-inferioritatea-ortodocsilor-moldo-valahi-e-intolerabila-i/







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu