miercuri, 6 septembrie 2017

Culai Repudiatu’ se însoară






Mare veste, mare: Culai Repudiatu’ se însoară !
Ion Maldarescu

Sună clopote de nuntă... cu schepsis. La casa ne-regală dâmboviţeană s-a iscat mare balamuc. Culai Repudiatu', alias Nicholas Michael Medforth-Mills - nepotul ex-regelui Mihai - uns „principe" în 2008, „detronat" şi exclus din linia de succesiune la tronul aflat în acel loc discret „Wo der Kaiser zu fuß geht", fără vreo explicaţie clară, la 1 august 2015, se însoară. Aleasa inimii sale este o româncă în vârstă de 29 de ani. Zice-se că, Culai a cerut-o de nevastă pe Alina Maria Binder în urmă cu o lună, în timpul vacanței petrecute în sud-vestul Angliei, iar inelul de logodnă cu safir şi diamante ar fi ştanţat cu data 29 iulie 2017, la monetăria Familiei Rotschild din Cornwal. Fermecat de Cosânzeana Alina, Culai spune întregii lumi: „Alina este o persoană foarte specială pentru mine şi îmi doresc ca împreună să păşim într-un nou şi asumat capitol al vieţii noastre...".

Să le dea Domnul celor doi tineri, sănătate şi „Casă de Piatră" cum urează românii, nu „casă regală", precum marii monarhi republicani ai lui Iulian, Cioabă, Duda, Margareta şi gaşca. Fostul principe, repudiat de răposata rugină neîncoronată, Anne Antoinette Françoise Charlotte Zita Marguerite de Bourbon-Parma, cu domiciliul stabil la Curtea de Argeş, zice că evenimentul în chestiune ar fi primit și acceptul ex-regelui Mihai (dac-o mai trăi). „[...] Am cerut acordul părinţilor domnişoarei Binder, aceştia dându-ne încuvinţarea şi bucurându-se alături de noi. De asemenea, am împărtăşit fericita veste bunicului meu şi familiei. Suntem încântaţi că am primit binecuvântările şi mesajele lor de felicitare".

Şi în vara lui 1944, şi în cea a lui 1989 (Declaraţia de la Budapesta), Mihai-Viteză a expus în văzul planetei adevăratele valori morale ale familiei sale

Până aici, toate bune şi frumoase, dar Culai continuă şi, neinspirat, dă cu bâta-n baltă, pomenind de funie în casa spânzuratului: „De asemenea, suntem încrezători că valorile morale pe care le-am moştenit de la familiile noastre vor constitui piatra de temelie a unui viitor fericit împreună. Dacă-i vorba de valori morale, nu prea şi-a ales bine exemplul de urmat, pentru că, fix acu' 73 de ani, la 23 august 1944, senectutea sa Mihai Viteză (dac-o mai trăi), pe atunci un rege necopt, personaj de decor, a expus adevăratele valori morale ale familiei în văzul planetei: a complotat, a arestat şi a predat inamicului, în plin conflict militar, pe capul de facto al Armatei României. Ce-a urmat, ştie tot românul! Trădarea a devenit firma familiei lui Mihai În vara anului 1989, prin susţinerea Declaraţiei de la Budapesta a trădat din nou interesele României.

Senectutea sa nu renunţă la eliminarea lui Culai din linia de succesiune la tronul unde merge împăratul pe jos

La rândul ei, casa ne-regală a Republicii România, prin biroul de presă al ex-regelui Mihai (a se citi „Margareta Duda şi asociaţii") a anunţat că majestatea abdicată a luat act de intenţia lui Nicolae Medforth-Mills de a se căsători, precizând că decizia de a retrage titlul de principe al României şi cea de scoatere din linia de succesiune rămân neschimbate. Custodele coroanei morganatice a trimis, de asemenea, o scrisoare de felicitare viitorului însurăţel în care se precizează că ex-majestatea sa ex-regele Mihai (dac-o mai trăi !) şi alteţa sa ne-regală, Margareta, ne-principesă, moştenitoare a tronului „Wo der Kaiser zu fuß geht" şi custode al coroanei cu ouă de struţ, a luat cunoştinţă despre intenţia fiului ne-principesei Elena, domnul Nicolae Medforth-Mills, de a se căsători. Biroul de presă al O.N.G. „Margareta Duda şi asociaţii" a comunicat că ex-regele ar fi răspuns nepotului său de pe celălalt mal al Styxului (?), urându-i fericire şi pace sufletească, precum şi puterea de a lua decizii corecte, nu ca el în ziua de 23 august 1944. Senectutea sa (dac-o mai trăi) ar mai fi menţionat că decizia de a retrage titlul de principe şi titlul de alteţă ne-regală, precum şi cea de a-l scoate pe Nicolae din linia de succesiune la tronul unde merge împăratul pe jos, rămân neschimbate, după căsătoria acestuia.

„Fură mulţi pe-aici? Da, taică. Fură, fură toţi!"...

Culai-repudiatu' mai spune că a privit întotdeauna cu admiraţie şi respect căsnicia bunicilor săi, pe care doreşte să o ia ca exemplu. Adicătelea, să înţelegem că vrea să-şi petreacă viaţa în Elveţia, la Vesoix şi să trădeze Naţia Română? Dacă-i aşa, să le urăm tinerilor, ce-şi vor uni destinele în vara anului 2018, drum bun şi cale bătută ! Sau că O.N.G. „Margareta Duda şi asociaţii" vrea chirie dublă de la statul român pentru Castelul Peleş obţinut pe „DaiBoj"-ul postdecembrist? Asta-i deja certitudine !
Poate că de la pretenţia casei „Margareta Duda şi asociaţii" de dublare a chiriei pentru Castelul Peleş se trage povestea oltenească despre turismul regal:
„Aflat în vizită la Peleş, un oltean în vârstă întreabă:
- Fură mulţi pe-aici?
- Da, taică, răspunde ghidul. Fură mulţi! Fură ăi de la stat, fură senatorii, deputaţii, fură guvernanţii, fură cei de la casa « Margareta Duda şi asociaţii », fură cine poate, fură toţi!..."

Grafica - I.M











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu