vineri, 15 decembrie 2017

Oameni care iau decizii cu privire la viitorul Europei





LEGATURI DINTRE EMOTII SI ORGANE.


Macron, noul presedinte francez nu are copii.

Cancelarul german Angela Merkel nu are copii.

Premierul britanic Theresa May nu are copii.

Primul ministru italian Paolo Gentiloni nu are copii.

Olandezul Mark Rutte, Stefan Lofven din Suedia, Xavier Bettel din Luxenburg, Nicola Sturgeon din Scotia, toti nu au copii.

Jean - Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, nu are copii.

Deci, un numar extrem de disproportionat de oameni care iau decizii cu privire la viitorul Europei nu au o miza personala in acel viitor.

Sa mai completam lista cu ai nostri: Iohannis nu are copii ( nici Iliescu ! ), Ciolos nu are copii ....

interesanta constatarea !!





Legătura dintre emoţii şi organe



Legătura dintre emoţii şi organele din partea superioară a corpului


Se ştie fiecărui organ îi corespunde o emoţie. Aceste emoţii simţite mult timp pot afecta organele corespondente.

Inima: curajul, sinceritatea, iubirea sau altruismul întăresc inima. Vinovăţia, dezamăgirile, ura şi minciunea o slăbesc. Potrivit medicinei greceşti, se poate muri exclusiv din cauza suferinţei (sau „de inimă rea”, aşa cum se spune în popor). Inima este totodată cel mai cald organ al corpului, fapt ce-l face vulnerabil în faţa pasiunilor prea „fierbinţi”… sistemele tradiţionale cataloghează aceste trăiri intense sub umbrela termenului de „febra efemeră”.

De ce se îmbolnăvesc gâtul şi tiroida: gâtul este principalul centru de comunicare al organismului. Incapacitatea de transmitere a trăirilor spre exterior şi imposibilitatea de exprimare a sinelui vor cauza adesea probleme cu gâtul sau cu tiroida. În cazuri extreme, dificultăţile din această sferă pot duce şi la pierderea definitivă a vocii. Gâtul reprezintă în acelaşi timp şi partea superioară a tractului digestiv şi, prin urmare, este o componentă a Facultăţii Naturale. Tensiunile emoţionale şi anxietăţile pot să agite această Facultate şi să perturbe funcţiile ficatului, determinând creşterea acestuia din urmă şi blocarea lui în gât – aşa se explică senzaţia de „nod în gât”, denumită ştiinţific globus hystericus.

Valurile de tristeţe intensă şi tragediile pot cauza şi ele dificultăţi la înghiţire, în timp ce orice dezechilibru al tiroidei este legat de o problemă de exprimare a sinelui sau un conflict între percepţiile lumii interioare şi exterioare eului.

De ce se îmbolnăvesc plămânii: plămânii sunt organe importante şi nobile ale Facultăţii Vitale. Din acest motiv, ele lucrează strâns cu inima, fiind la fel de sensibile la diversele tipuri de emoţii. Senzaţia de sufocare (la propriu sau la figurat) cauzează afecţiuni ale plămânilor şi probleme respiratorii.

Legată de piept este şi demnitatea, care permite plămânilor să se extindă şi să funcţioneze corespunzător. Suferinţa neexprimată este şi ea puternic conectată la starea plămânilor – aşa se explică faptul că anumite boli de plămâni apar până şi în cazul nefumătorilor.

De ce se îmbolnăveşte creierul: creierul se îmbolnăveşte în urma apariţiei unor dezechilibre majore ale unui alt organ, care va trimite semnale subtile cum că nu ar funcţiona corespunzător. Persoanele colerice se agită, se irită şi se inflamează şi se descarcă prin furie, invidie şi gelozie. Persoanele sangvine sunt legate strâns de stările de plăcere şi de senzualitate. Cei melancolici sunt caracterizaţi de prudenţă, griji şi atenţie sporită, în timp ce flegmaticii obişnuiesc să-şi înceţoşeze creierul prin gândire excesivă şi sentimente mult prea intense. Cu toate acestea, problemele la nivelul creierului nu reprezintă întotdeauna efectele. Ele pot fi şi cauza, având în vedere faptul că emoţiile şi gândurile noastre afectează profund Spiritul Vital.

De ce se îmbolnăvesc sânii: afecţiunile sânilor au legătură cu situaţiile conflictuale (de multe ori din sfera de cuplu). Este interesant de văzut cum fiecare dintre cei doi sâni reacţionează la emoţii diferite.

Sânul drept este afectat puternic de certurile şi neînţelegerile cu partenerul/partenera, iar sânul stâng se află în legătură strânsă cu sentimentele materne şi relaţia cu propriii părinţi.


Legătura dintre emoţii şi durerile din partea inferioară a corpului

De ce se îmbolnăveşte splina: în primul rând, de la prea multe griji, muncă mentală excesivă şi concentrarea obsesivă pe un singur subiect.

Splina joacă un rol esenţial în digestia şi absorbţia substanţelor nutritive. Ajută la formarea sângelui şi a energiei. Este conectată la muşchi, gură şi buze, iar un eventual dezechilibru la acest nivel se va manifestă prin scăderea apetitutului, oboseală inexplicabilă, disconfort abdominal, scaune moi sau diaree, buze palide, scrâşnirea dinţilor pe timp de noapte, menstruaţie foarte abundenţă sau senzaţie de oboseală a muşchilor.

De ce se îmbolnăveşte ficatul: furia, resentimentele, frustrările şi irascibilitatea se numără printre factorii declanşatori ai bolilor de ficat. Stările de nervozitate blochează energia de la nivelul ficatului. Deoarece acest organ este conectat la tendoane, unghii şi ochi,

https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=a1864a9316&view=lg&msg=1605a6405e333dbb
Sursa: Valentina Lupu












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu