sâmbătă, 2 decembrie 2017

Superioritatea occidentalilor si ... 55






Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (55)

Ion Marin Almajan (Timisoara): Bănățenii, în majoritate au fost ortodocși, nu catolici, nici greco-catolici. Refacerea unității de credință nu se va realiza niciodată din păcate, atâta vreme cât se împarte lumea în două și se aruncă anatema asupra unei părți.

Alexandru Nemoianu (The Romanian - American Heritage Center, Jackson, Michigan): De fapt, dupa anume reflectie, am ajuns la concluzia ca Viorel Roman isi spune insusi o poveste. O poveste complicata, fara urma de relatie cu realitatea si care nu are scopul sa il adoarma pe el, ci doar sa enerveze pe cei care fac greseala sa ii dea atentie. Viorel Roman s-a cufundat intr-un soi de mannerism obsesiv. In plus, fara intentia de a jigni, el nu are de loc imaginatie. A prins cateva clisee si le tot framanta: "statul vertical" (?!), "statul orizontal", etc. (Uneori, citind despre tot soiul de pozitii, imi pare ca Viorel Roman rasfoieste … Kama-Sutra.) Dar nu are importanta. Viorel Roman nu este nici teolog, nici istoric, el este un narator de basme, cel mai adesea plictisitoare si iritante.

Roman Grue (Alba Iulia): Întreg occidentul european şi "civilizat?" îşi bazează prosperitatea şi civilzaţia pe jefuirea altor popoare. Anglia exploata, la un moment dat, jumătate de lume. Imperiul Roman, tot bazinul mării Mediterane, Din Dacia (România) a furat sute de tone de aur, argint, grâne, etc. Papa de la Roma, în loc să sprijine ţările române(moldo-vlahe), care au fost scut împotriva puhoiului turcesc, timp de 5 secole, îl numeşte pe Ştefan cel Mare şi Sfânt "atlet al creştinătăţii“, şi atât! Dar cu laudele nu poţi sta în calea duşmanului ci cu sabia mânuită de oameni. Acum ne exploatează SUA, obligându-ne să cumpărăm, de 4 miliarde $ SUA, rachete Patriot, bune de aruncat la gunoi. UE găseşte mereu motive să ne amendeze (tot exploatare). Unde este dreptatea unui parteneriat egal, domnule Roman?

Catalin Avramescu (Bucuresti): Planul PSD: salarii în "admistraţia publică", mititei, închiderea gurii ziariştilor, apoi Legi pentru ca "Grupul Infracţional Organizat" să poata sifona banii publici. Rezultatul: preţurile cresc exploziv; investiţiile s-au prăbuşit; instituţiile nu mai funcţionează.

Viorel Roman (Bangkok): PSD-ul se disculpa, ca pe langa statul lor, apare, ca rezultat al aderarii la UE/NATO, unul „paralel si ilegitim“, care arunca mereu anatema asupra statului lor, cel legitim, ortodoxo-socialist moldo-valah. Dihotomie, dihonie ca in Grecia, Bulgaria si mai ales in Ucraina, unde ruso-pravoslanicii lupta pe viata si moarte cu statul paralel si ilegal catolic din vest, Lviv/ Lemberg. Fara a lua act de Marea Schisma, 1054, ortodoxie - catolicism, de lupta milenara fratricide de refacerea unitatii crestine, e greu de intales lumea si mai greu de gasit solutii. Ce-i de facut? Fuga a cinci milioane in occident, unde se nasc mai multi romani decat in tara, fuga de realitate a strutului cu capul in nisip sau omerta mafiei „nu vad, nu aud, nu vorbesc“, sunt alternative?

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016
https://www.academia.edu/32415174/Spre_est_sau_vest%C3%9F
http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/01/24/viziuni-ortodoxe/
http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx
Nu vad, nu aud, nu vorbesc: legea de aur a japonezilor si a budistilor.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu