duminică, 4 martie 2018

BREMEN - Centenarul / cinci teze + opinii






Centenarul / cinci teze

La origine scribii, intelectualii, singurii care stiau sa scrie si citeasca, transmiteau vointa Faraonului, Imparatului, Regelui, poporului. Nici nu se punea problema ca ei sa aibe un mesaj propriu. In Sfantul Imperiu Roman de Natiune Germana erau preotii Papei sau administratorii Imparatului, pana cand principii germanii ies din Biserca Sf. Petru, protesteaza in case de rugaciuni, temple, dinamiteaza Imperiul si fac astfel posibila Revolutia Franceza, o actiune propagandistica anticatolica, care-l inlocuieste pe Dumnezeu cu Progresului si zeita Ratiunii in catedrala Notre Dame, Paris.

Intelectualii liberi cugetatori, materialisti, nationalisti, socialisti cu viziunea Ratiunii si Progresului apar dupa lichidarea Imperiului. Credinta lor, religia tehnico-stiintifica e dominanta si au in fata un mare viitor. De ea se folosesc si moldo-valahii, atat pentru a sumbina refacerii unitatii de credinta cu Roma, cat si pentru al legitima pe Conducatorul lor, ca socialist, european, democratic, liberal si alte etichete. Pentru ca Programului de emancipare nationala si sociala e al Scoalii Ardelene, incercarea moldo-valahilor de a fi model de urmat de toti romanii e contraproductiv. Pe de alta parte Biserica Unita cu Roma a acceptat, dupa episcopul Ioan Bob, linia maghiara de la Strigoniu si a fost lichidata de ortodoxo-comunisti. Azi Biserica Unita e periferizata, in timp ce maghiarii sunt mereu in alianta cu moldo-valahi. Ideea Unirii este a Scolii Ardelene, fapta e a Vechiului Regat, asta creeaza, ca si alianta PSD-UDMR inpotriva Scolii Ardelene, confuzie, frustrare, de o parte si alta a Carpatilor.

Roma ii ajuta pe romani, la Unirea lui Mihai Viteazul 1600, Unirea cu Roma 1700, Unirea lui Cuza 1859, Marea Unire 1918, aderarea la UE 2007, dar de fiecare data greco-pravoslavnicii, maghiarii, masonii sunt mai puternici si Mihai Viteazul, Cuza, Antonescu, Ceausescu pierd. Lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane ii determina pe regateni sa refuze orientarea spre Roma, ratiunea de a fi a Scoalii Ardeleane. Pe de alta parte ei sunt politic corect, cum cere credinta tehnico-stiintifica si relativitatea adevarului. Daca intelectualii in vest sunt ai Papei, Imparatului si dupa 1789 ai Progresului, Ratiunii, moldo-valahii au ca semn a lui Dumnezeu, Fanarul, Voda, Domnul, Regele, Kremlinul, Secretarul General al PCR, Presedintele. Simfonia dintre Putere si Biserica. Nu sunt vremurile sub om, ci bietul om sub vremuri, dupa Miron Costin, iar dupa intelepciunea populara, Capul plecat, sabia nu-l taie!

Pestele de la cap se impute. Nu intelectualii sunt cauza, ci simptomul bolii cronice de care sufera conducatorii moldo-valahi, care refuza unirea cu Roma, Scoala Ardeleana, pana a o rastalmacii in contrarul ei. Pe de alta parte mimetismul lor e straveziu, pentru ca se folosesc de paleative, de curente culturale, masoni, maghiari, evrei in speranta desarta ca se accepta in Europa un Bucuresti neofanariot, clientelar si corupt, acompaniat la tambal de o intelectualitate balcanica, duplicitara. Ceata dintre moldo-valahi si Europa e mai densa in era libertatii de expresie si relativitatea adevarului, ambele tipice omului modern, fara Dumnezeu. Sub semnul Progresului avem acuma o inflatia de opinii, care devin rapid gunoi informational in era politic corecta, care veghiaza si sanctioneaza. Ateismul Revolutiei Franceze nu poate inlocui unirea cu Roma, cum s-a incercat cu ecumenismului Razboiului Rece si se continua dupa Revolutia de Craciun. Aceasta idee a produs numai nenorociri lipsite de sens. Urmuz, Tristan Tzara, Eugen Ionescu, absurdul e un produs de la Dunarea de Jos.

Vizita Fericitului Ioan Paul II la Bucuresti a deschis larg portile Europei, UE/NATO, dar dupa aderarea la civilizatia euro-atlantica, fara refacerea unitatii de credinta, contemplam resemnati involutia bine cunoscuta dupa 1600, 1859, 1918. 2018, refuzul premierului partidei la putere, PMR, PCR, FSN, PSD, a d-nei Dăncila, de a pune pe ordinea de zi vizita papei Francisc si beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici morţi în faimă de martiri sub regimul ortodoxo-comunist dă apă la moară celor, care-i văd pe moldo-valahi incompatibili cu civilizatia euro-atlantica şi autohtonistilor, care nu înţeleg, accepta acquis-ul comunitar catolic. Fara vizita papei, Centenarul, 1918-2018, e o manifestatie minora, a unei culturi de anonimat la Portile Orientului.

http://vorba.16mb.com/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc/
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/  http://www.logossiagape.ro/2018/03/04/viorel-roman-antiintelectualismul-protestant-si-ortodox-opinii/
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
viorel-roman-bremen.over-blog.de
www.viorel-roman.ro
Timisoara la 5 martie 2018




Centenarul / cinci teze / opinii

http://www.logossiagape.ro/2018/03/05/dr-viorel-roman-centenarul-cinci-teze/

Anonymous: Principii germani protestanti ies din Biserica universala si intra intr-un razboi de trezece de ani cu Roma. Pacea din Westfalia face posibila apoi Revolutia Franceza, Declarația drepturilor omului și ale cetățeanului, 1789, cand, in principiu, toti devin egali cu romano-catolicii, dupa protestanti si greco-ortodocsii, israelitii, musulmanii, idolatri, ateii etc.?

Viorel Roman: Printii germani gasesc in Martin Luther un reformator genial si dinamiteaza Sfantul Imperiu Roman de Natiune Germana cu Protestantismul. Urmeaza Razboiul religios in care pier 1/3 din germani, mai mult decat in razboaiele mondiale, asa ca Roma accepta Cuius regio, eius religio, egalitatea cu Protestantismul. Cand doi se cearta al treilea castiga, atunci si azi invazia islamului e primejdia, nu o disensiune intre crestini. Dupa Revolutie si Napoleon, Sfantul Imperiu se dezmembreaza in Imperii, state nationale cu cetatenii si Declarația Universala a Drepturilor Omului, 1948, incepe cu „Considerând că recunoaşterea demnităţii inerente tuturor membrilor familiei umane şi a drepturilor lor egale şi inalienabile constituie fundamentul libertăţii, dreptăţii şi păcii în lume …“ Imperiului Roman, Sfantului Imperiu, civilizatia euro-atlantica, EU, USA, NATO, FMI, garanteaza Libertatea, Dreptatea, Pacea si au misiunea milenara, civilizatoare, emancipatoare la Limes si in Lumea III.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu