joi, 15 martie 2018

DOGARU - GANDUL ZILEI, 16 martie 2018





PACE CELOR CE VIN
BUCURIE CELOR CE RĂMÂN
BINECUVÂNTARE CELOR CE PLEACĂ



Vineri, 16 martie 2018

One's nation and culture should be revered as one's parents. The nation is one's mother. One's culture is the father.

Bharatiya Culture is the very basis of human progress. It will uplift humanity by promoting brotherhood, upholding righteousness, and saturating every thought, word and act with reverence and humility. This culture will stand unshaken so long as the Ganga flows; no attempt to suppress or destroy it can succeed. The history and traditions of Bharat are as pure, holy, sanctifying, curative and precious as the Ganges. The origins of both are cool, comforting, and spotless snows! When young men and women are not trained to live a good and godly life, teaching them various skills and tricks, only makes them a danger to themselves and to others. The habit of prayer will inculcate courage and confidence; it will provide the student with a vast new source of energy. Every effort must be made to introduce the students to the sweet experiences of meditation and Yoga, or to the joy of inquiry into one's own reality! (Divine Discourse, May 13, 1970)



Fiecare om trebuie să-și respecte națiunea și cultura ca pe propriii părinți. Națiunea este mama, iar cultura este tatăl său.

Cultura indiană este baza însăși a progresului uman. Ea înalță omenirea prin promovarea fraternității, apărarea dreptății și impregnarea fiecărui gând, cuvânt și act cu adânc respect și smerenie. Această cultură va rămâne în picioare cât va curge Gangele pe Pământ – nicio încercare de a o înăbuși sau distruge nu poate reuși. Istoria și tradițiile Indiei sunt la fel de pure, sfinte și înălțătoare, vindecătoare și prețioase precum Gangele. Originile amândurora sunt zăpezi proaspete, răcoritoare și imaculate! Când tinerii și tinerele nu sunt pregătiți să ducă o viață bună și pioasă, ci sunt învățați să practice diverse scheme înșelătoare, ei devin reale pericole pentru sine și pentru alții. Obișnuința rugăciunii le va sădi în suflet curaj și încredere; ea va dărui elevului/studentului o nouă și vastă sursă de energie. Niciun efort nu trebuie precupețit pentru a-i iniția pe elevi/studenți în minunatele experiențe ale meditației și practicilor yoghine sau în bucuria descoperirii propriei lor realități! (Discursul Avatarului, 13 aprilie 1970)

Sathya Sai Baba, www.radiosai.org





Evaluarea numerologică a zilei

„Numărul constituie substanţa tuturor lucrurilor” (Pitagora, Metafizica)

Astăzi se vor manifesta predispozițiile zilei de 7 martie, într-o octavă mai înaltă și cu intensitate sporită. Ar trebui să avem o zi plăcută și să fim animați de sentimente nobile, pioase, împărtășite de cei dragi ai noștri.

Nuanța karmică a acestei zile ne atrage atenția să nu considerăm cumva că avem „dreptul” să ne rezervăm bucurii egoiste în afara asocierilor în care am intrat, consfințite de Legea lui Dumnezeu și a oamenilor. Actele de trădare, „loviturile din spate” pot atrage suferințe și accidente (mai ales în zona capului și gâtului), precum și pierderi (pierderi materiale, pierderea încrederii celor apropiați etc.).

Vulnerabilitate: gâtul şi ficatul. (A.D.)





CALENDARUL CREŞTIN ORTODOX



Vineri, 16 martie 2018

Sf. Mc. Sabin Egipteanul; Sf. Cuv. Hristodul din Patmos

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/martie/martie16.htm



Sfântul Sabin se trage din localitatea egipteană Ermuopole și a viețuit în timpul împăratului Diocleţian (284-305), perioadă extrem de neagră în istorie, din cauza prigoanei pornite împotriva creștinilor.

Sabin, împreună cu alți creștini ai cetății au ieșit din cetate și s-au ascuns într-o căsuță, pe când soldații au intrat în cetate. El se bucura de foarte multă cinstire printre creștinii aflați în acea casă, fiind de neam ales și întrecând pe foarte mulți ai vremii cu râvna credinței sale.

În cele din urmă este găsit de soldații închinători la idoli, întrucât un cerşetor care primea hrană de la Sfântul Sabin îl va vinde, precum a făcut Iuda cu Hristos, pe doi galbeni. A fost dus înaintea tribunalului nelegiuirii cu alţi şase creştini. Pentru că nu a lepădat credinţa în Hristos, a fost străpuns cu unghii de fier, ars şi apoi înecat într-un râu, luând în acest fel cununa muceniciei.
 


Sf. Cuv. Hristodul din Patmos

Sfântul Hristodul, care era de loc din regiunea Neceea, în Bitinia, a fost copilul unor creştini binecredincioşi, Teodor şi Ana, şi a primit la botez numele de Ioan. A luat schima monahală de tânăr, primind numele de Hristodul („robul lui Hristos” în greceşte). A dus mai întâi viaţă călugărească în mai multe locuri, pentru ca mai apoi să primească acordul şi ajutorul material al împăratului Alexie I Comneanul (care a domnit între 10811118), şi aşa a zidit în insula Patmos o biserică şi o mănăstire în cinstea sfântului Ioan Evanghelistul. Aceste clădiri au rămas până astăzi. Când însă arabii musulmani au atacat Patmosul, sfântul a trebuit să se refugieze, împreună cu ucenicii săi, în Evia (Epir), unde a şi murit, către sfârşitul secolului al XII-lea, într-o zi de 16 martie.

Mai târziu, ucenicii săi au aflat moaştele sale întregi şi le-au adus în mănăstirea ctitorită de el în Patmos, unde se găsesc până astăzi şi sunt izvor de multe vindecări şi minuni pentru cei care cer mijlocirea sfântului cu credinţă.

Tot astăzi, facem pomenirea Sfântului Mucenic Papa; a Sfântului Mucenic Iulian din Cilicia; a Sfântului Ioan din Mânăstirea Rufiane; a Sfântului Mucenic Roman din Parion; a Sfinţilor zece mucenici din Fenicia; a Sfântului Alexandru, Episcopul Romei; a Sfântului Cuvios Aninas, făcătorul de minuni; a Sfântului Cuvios Hristodul.



Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi. Amin.



Alexandra DOGARU










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu