luni, 12 martie 2018

MINILECTURĂ cu GÂND DE SEARĂ





TEAMA - Arhiepiscopul Iustinian Chira



„Nu va temeti!” Acesta este cuvântul care atunci si acum si pâna la sfârsitul veacurilor da tarie omului sa strabata timpuri si locuri vitrege, sa cucereasca muntii si valurile marilor, îi da o credinta nebiruita în triumful dreptatii, libertatii si al vietii. De doua mii de ani omul a fost eliberat de frica, de singuratate si împreuna cu toti fratii lui a început sa cânte: „Cu noi este Dumnezeu, întelegeti neamuri si va plecati, caci cu noi este Dumnezeu” (Isaia 8, 9).



Arhiepiscopul Iustinian Chira, Cuvintele Parintelui - un ghid al frumusetii launtrice, Ed. Mega, Cluj-Napoca, 2009, p. 128



MINCIUNA - Arhiepiscopul Iustinian Chira



Temelia tuturor relelor din lume este minciuna. Minciuna este o mare hotie, pentru ca rapeste cel mai scump lucru, care este adevarul. Minciuna te face sa cazi în eroare, în ratacire, te împinge în toate prapastiile din lume si, în cele din urma, în prapastia cea vesnica.



Arhiepiscopul Iustinian Chira, Cuvintele Parintelui - un ghid al frumusetii launtrice, Ed. Mega, Cluj-Napoca, 2009, p. 70.





STRALUCIREA DUMNEZEIASCA - Sfantul Ioan din Kronstadt



Soarele da lumina. Soarele Ratiunii dumnezeiesti straluceste neîncetat în sufletele celor alesi.

Dumnezeu salasluieste întru sfinti, în chiar numele lor, în chipurile lor. Daca le vom folosi chipurile cu credinta, vor face minuni.

Da-mi, Stapâne, Doamne, inima simpla si curata, încredere fiasca, daruire si dragoste fata de tine, totdeauna, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin.



Sfantul Ioan din Kronstadt, Viata mea in Hristos, traducere de Boris Buzila, Ed. Sophia, Bucuresti, 2005, p. 362





IMBRATISAREA OMULUI LAUNTRIC - Sfantul Columba al Ionei



Sunt unii, macar ca foarte putini, care sunt învredniciti de harul dumnezeiesc sa vada cu totul limpede si deosebit toata întinderea lumii si sa îmbratiseze înlauntrul puterii mintii lor în chip minunat largita marginile cele mai departate ale cerurilor si ale pamântului în aceeasi clipa, ca si cum toate ar fi luminate de o singura raza de soare.



 Sfantul Columba al Ionei, Omul imbratisarii, traducere de Laura Marcean, Ed. Sophia, Bucuresti, 2013, p. 10.



SURSA: PR. ALEXANDRU STANCIULESCU BARDA













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu